miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  O asistentă de la Spitalul de Campanie Expo a răbufnit în urma comentariilor răutăcioase: „Nu uitați, salvările trebuie să asigure transport și pentru pacienții cu alte patologii!”

  de Special Arad | 22 octombrie 2020, 4:15 PM | Coronavirus | Recomandările editorilor | Sănătate | Știri Arad

  0

  O asistentă coordonatoare de la Spitalul de Campanie de la Expo Arad, sătulă de persoanele care acuză întruna condițiile de acolo, a făcut o postare prin care explică mai amănunțit cum stau lucrurile.

  „Având în vedere că am citit tot felul de comentarii în legătura cu Spitalul de Campanie Expo doresc să aduc următoarele precizări:
  1. Pacienții beneficiază de internări de zi, nu de internări continue. Spitalizarea de zi a pacientului cuprinde evaluarea pacientului de către medic, analize de laborator, măsurarea parametrilor vitali, CT torace. La nevoie se administrează tratament dacă starea generală a pacientului impune.

  2. Pacienții cu internări de zi nu beneficiază de mâncare indiferent de secția în care se efectuează internarea. Această formă de spitalizare este pentru efectuarea investigațiilor și a consulturilor necesare într-o singură zi.

  3. Pentru a duce la bun sfârșit o spitalizare de zi a unui pacient în cadrul Spitalului Expo acesta necesită patru transporturi cu salvarea:
  – domiciliu – Spital Expo
  – Spital Expo – Spitalul Județean pentru efectuarea CT torace
  – Spitalul Județean – Spital Expo
  – Spital Expo – domiciliu

  4. Distanța între Spitalul Expo și SCJUA este destul de mare și într-o zonă aglomerată, ceea ce necesită timp

  5. Zilnic vin 40 – 45 pacienți

  6. Într-un transport intra 3-5 pacienți, în funcție de tipul mașinii (calculați câte transporturi se fac pentru 40 de pacienți)

  7. Pentru a scurta cât mai mult timpul de așteptare a pacienților, la fiecare 15 pacienți (aproximativ) vine o mașină după analize

  8. Cât timp o parte din cadrele medicale se ocupă de pacienți în zona roșie, în zona verde o echipă de 7-8 oameni se ocupă de partea scriptică a internărilor de zi

  9. În fiecare grup sanitar al pacienților sunt două calorifere, săpun, hârtie igienă, șervețele pentru ștergerea mâinilor

  10. În zona roșie sunt cinci frigidere pentru pacienți, cel putin 30 de prize! (am citit o grămadă de comentarii că nu au unde să-și încarce telefoanele)

  11. Zona roșie este încălzită, chiar nu este frig

  12. Fiecare pacient beneficiază de pat cu lenjerie nouă, curată

  13. Nu uitați, salvările trebuie să asigure transport și pentru pacienții cu alte patologii, motiv pentru care ar trebui să înțelegeți că există timpi de așteptare pentru transport, ne pare rău, dar aceasta este situația

  14. Tot timpul sunt cadre medicale în zona roșie alături de pacienți

  Am scris aceste rânduri pentru a vă arăta exact ce se întâmplă la Spitalul Expo. Eu vă doresc tuturor multă multă sănătate, aveți grijă de dumneavoastră și familiile dumneavoastră!”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.