vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O aplicație fascinantă de tur virtual în Turnul de Apă devine virală pe Facebook

  de Tomck@t | 17 ianuarie 2020, 11:41 AM | Cultură | Topic special

  2

  De curând, o aplicație virtuală a Turnului de Apă din Arad a început să obțină tot mai multe distribuiri pe rețeaua de socializare Facebook. Este vorba de un tur virtual 3D cu ajutorul căruia oricine poate vizita Galeriile Turnului de Apă de oriunde, prin intermediul telefonului mobil sau prin intermediul calculatorului, începând cu intrarea în clădire, urcând pe scări și pășind în toate sălile, până la ultimul etaj, etajul 8.

  Cine e realizat această aplicație? De când există? Vor urma și alte obiective turistice arădene?

  Pentru a afla răspunsurile la aceste întrebări, l-am contactat pe profesorul Horia Truță, proprietarul Galeriilor Turnului de Apă, care ne-a explicat că aplicația există din toamna anului trecut și că a fost realizată pro bono, gratuit, de către o cunoștință de-a sa din Timișoara, un inginer pasionat de acest domeniu, la propunerea celui din urmă. Nu e vorba, așadar, de vreo implicare a unei instituții culturale arădene, cum ar fi Centrul Municipal de Cultură ori Centrul de Turism din Arad, e vorba, pur și simplu, de pasiune.

  Aplicația se găsește pe platforma online matterport.com și include chiar și o opțiune de realitate virtuală, astfel încât Galeriile Turnului de Apă pot fi vizitate virtual inclusiv cu ochelari VR.

  Accesează Turul virtual 3D al Turnului de Apă AICI.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.