luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  O angajată de la un centru de refugiați, violată de un afgan de 16 ani

  de - | 20 februarie 2016, 6:07 PM | Internaţional

  0

  Un adolescent de 16 ani, de origine afgană, este acuzat că a violat o angajată la un centru de refugiați din Belgia. Incidentul vine la doar o lună după ce un alt tânăr imigrant a omorât o angajată a unui centru de refugiați din Suedia, scrie stirileprotv.ro.

  Conform Reuters, adolescentul a urmărit femeia până în subsol și a violat-o, într-un centru de azil din Menen, în Belgia, la granița cu Franța. Până la încheierea anchetei, procurorii au decis că acesta să fie reținut și plasat într-un centru de detenție juvenilă.

  Un purtător de cuvânt de la Crucea Roșie a spus că acesta este primul incident care are loc într-un centru de azil din țară din ultimii 25 de ani. „Acum două săptămâni am organizat un curs în care refugiații erau învățați cum să se poarte cu femeile flamande, iar băiatul a fost prezent”, a declarat acesta.

  Acuzațiile vin într-un context negativ, în care dezbaterile privind politica de primire a refugiaților în Europa sunt tot mai aprinse, mai ales după incidentele violente ce au avut loc în Noaptea de Anul Nou, când sute de femei s-au plâns că au fost agresate de către bărbați imigranți, în Köln.

  Alexandra Mezher (22 ani), înjunghiată fatal în spate și șolduri in the back and thigh at the asylum centre for young, unaccompanied migrants in Molndal, Sweden, in Janu

  Voluntara Alexandra Mezher (22 ani), înjunghiată fatal în spate și șolduri de un tânăr refugiat într-un centru de azil din Molndal, Suedia, în ianuarie. Foto: Daily Mail

  „Repet, oamenii care au nevoie de un curs ca să învețe să se poarte cu femeile nu au ce căuta aici”, a scris pe Twitter Tom Van Grieken, liderul partidului antiimigranți „Vlaams Belang”.

  În 2015, Belgia a primit 35.476 de refugiați, de două ori mai mult față de anul precedent.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.