miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Numim asta „respect”? Singura școală de nevăzători din Arad, uitată pe o stradă care n-a văzut niciodată asfaltul

  de Raluca Medeleanu | 29 iunie 2018, 2:06 PM | Strada | Topic special

  7

  Având o tradiție de aproape un veac, Liceul Special „Sfânta Maria” este singura școală din Arad unde pot învăța copiii nevăzători și cei cu diferite dizabilități. Cu toate astea, în cel mai ironic și revoltător mod, este situată o stradă din oraș care nu a văzut în veni vreun petic de asfalt (strada Ghica Vodă).

  Deși s-au făcut diferite apeluri la autorități, nimeni nu pare afectat de gândul că, la fiecare ploaie, elevii acestei școli împreună cu însoțitorii lor trec prin adevărate probe de abilități, ocolind fiecare baltă prin nămol până ajung să intre în unitatea de învățământ.

  Special Arad a publicat în urmă cu trei ani (TREI!!) o scrisoare deschisă pe care un grup de părinți l-au trimis primarului, prin care îl rugau disperați să ia măsuri în vederea asfaltării străzii Ghica Vodă. Aceștia i-au explicat despre situația dificilă în care se află ducându-și zilnic copii pe strada neasfaltată, amintindu-i și de cazul mediatizat în care un profesor nevăzător a căzut, împiedicându-se într-o groapă.

  Dar iată că rugămințile par efectiv de prisos. Deși unele străzi din oraș trec deja pentru a nu știu câta oară printr-un proces de reabilitare, municipalitatea pare efectiv oarbă când vine vorba de problemele cu care se confruntă niște oameni pentru care și așa viața este destul de aspră.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. .As aminti 2 străzi în cartierul Grădişte, str.Antim Ivirranu care acum vreo doi ani a fost decopertat de un strat de asfalt , de la un capăt al strazi pina la celălalt capăt, și cu vreo 4-5 ani în urma a fost refăcut, iar momentan pe str.Egalității se face reabilitarea pe toată lungimea străzii, care stradă la fel acum citva ani a fost refăcut după ce a fost introdus canalizarea stradală, menajeră, și racordare la imobile. !! Dacă ai lua mai atent cite străzi au fost în-trun timp scurt reabilitate poate chiar nu necesitau reabilitarea.!P.S. (va rog cele relatate să vă documentați la fața locului).

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.