Un nou tip de testare pentru depistarea coronavirusului, disponibilă la Spitalul Județean. Cât costă și când primești rezultatele

  de Special Arad | 12 July 2021, 2:32 PM | Recomandările editorilor | Sănătate | Știri Arad

  0

  Din această săptămână, Laboratorul de Analize Medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad efectuează, atât pentru pacienții spitalului cât și la cerere, în paralel cu testele clasice RT-PCR, un nou tip de testare pentru depistarea virusului SARS CoV- 2 iar rezultatul acestuia se comunică în ziua recoltării probelor.

  Acest test necesită mai puțin timp de așteptare pentru rezultat. Metoda folosită este imuno-chimică cu electrochemiluminescență și se lucrează probe din exudat faringian și oro-faringian. Recoltarea probelor se realizează în cabinetul Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Ambulatoriului SCJU Arad iar rezultatul se eliberează în ziua recoltării”, explică dna biochimist Luminița Pilat, șef Laborator Analize Medicale.

  Pentru pacienții spitalului testul se efectuează în mod gratuit, iar pentru persoanele care doresc un test de control sau pentru alte scopuri personale, la cerere, costă 75 de lei.

  Programările se pot efectua la cabinetul nr. 44 din Ambulatoriul SCJU Arad, la parterul clădirii principale din strada Andrenyi Karoly, nr 2-4 (intrarea de vizavi cu Serviciul Județean de Ambulanță Arad).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.