vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Nume mari din fotbalul mondial, acuzate de fraudă fiscală. Printre cei acuzați se numără Ronaldo, Mourinho și Falcao

  de Special Arad | 3 decembrie 2016, 11:36 AM | Recomandările editorilor | Sport | Topic special

  0

  O investigație jurnalistică denumită Football Leaks face ravagii în presa mondială în aceste zile. Vorbim în primul rând despre o investigație de amploare făcută de rețeaua European Investigative Collaborations, din care fac parte și doi jurnaliști români, de la Gazeta Sporturilor. Aceștia  au avut acces la peste 18,5 milioane de documente oficiale din care reiese faptul că mai multe nume mari din fotbalul mondial ar fi ascuns, în diverse „paradisuri fiscale” sume enorme pentru a nu plăti taxe. Din acuzații reiese că agentul portughez Jorge Mendez, cel care îi reprezintă și pe fotbalișitii Cristiano Ronaldo sau Radamel Falcao, dar și pe antrenorul Jose Mourinho, a pus în practică un sistem offshore de evaziune fiscală prin care s-au ascuns peste 188 de milioane de euro. Conform investigației banii ar fi fost ascunși în țări precum Irlanda, Elveția, Panama sau Insulele Virgine Britanice.

  Potrivit celor doi jurnaliști români, Costin Ștucan și Theodor Jumătate, participanți la marea investigație din mega-arhiva de 18,6 milioane de documente sau 1,9 terabiți de informații, stocată în sediul cotidianului german Der Spiegel, informațiile publicate până acum sunt doar o parte din ce urmează să fie publicat. 20 de publicații europene și-au trimis 60 de jurnaliști să investigheze cea mai mare scurgere de date din instoria sportului. Aceștia au căzut de comun acord ca toate cele 20 de publicații să publice în același timp subiecte din materialele investigate.

  Citește mai multe apăsând AICI (Gazeta Sporturilor).

  Sursa foto: Eurosport

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.