Update Numărați de arbitru după pumnii luați în plin, viceprimarul și șeful Poliției Locale fac de pază la curățarea de dale sparte a ștrandului Neptun

  Tupeul și nesimțirea au ajuns, din păcate, la cote de neimaginat(foto: Special Arad)

  Titlu inițial: Viceprimarul Bibarț și șeful Poliției Locale Arad și-au luat câte un „cap în gură” de la patronul firmei care pune pavele la Ștrandul Neptun! Priviți ce (o și mai) mare mizerie au făcut! (Video)

  Ne-am dus la ștrandul Neptun să verificăm, așa cum facem de obicei. Nu de alta, dar imaginați-vă jurnalistul ca fiind cocoșul de pe grămada de gunoi a comunității, care cântă cucuriguu când găsește ceva strălucitor, vorba profesorului Notaros. În cazul nostru… nu e deloc strălucitor. Să fie clar!

  E un mare zero! Exact asta a făcut firma care a schimbat pavelele de la ștrand. Pe lângă faptul că a aruncat molozul rezultat pe malul Mureșului, pe lângă faptul că și-a luat și amendă pentru treaba asta, firma înființată în februarie anul acesta, cu angajați zero, nu reușește să înțeleagă că nu pot acoperi căcatul (și-o spunem fără rețineri!) cu pământ, iar apoi să spere că acesta nu o să pută.

  Victorioși nevoie mare, sâmbătă, ne informam cititorii că molozul aruncat pe malul Mureșului este deja în proces de a fi ridicat și dus de acolo, firma acționând la fața locului pentru a curăța zona. Desigur, la intervenția Poliției Locale și a Primăriei.

  Știți cum au curățat? Au „împins” pavelele mai încolo și le-au acoperit cu pământ. Ne punem acum o serie de întrebări la care, dacă am găsi un răspuns, probabil că s-ar face lumină în acest caz. Deci tu, patron de firmă nou înființată, prinzi un contract cu Primăria (probabil în subantrepriză), gafezi la locul de muncă (dar o gafezi rău, de s-au băgat și viceprimarul și Poliția Locală pe fir) și, în loc să redresezi situația, ție ți se rupe de amendă și de faptul că cei care ar trebui să îți recepționeze lucrarea au aflat că nu îți faci treaba cum trebuie?

  Să fie de vină doar angajații? Nouă ne vine greu să credem că angajații au decis de capul lor unde să arunce molozul. Mai mult decât atât, au și fost chemați sâmbătă la muncă (acum constatăm că doar la simularea acesteia) ca să curețe zona și speculăm că a fost o voce care le-ar fi spus: „Lasă-l bă, împinge-l mai în jos și aruncă pământ peste el, că oricum nu se vede, iar ălora (de la presă) le spunem că s-a dus Poliția Locală peste voi și v-au pus să curățați”. Și la o primă vedere, cam așa pare. Asta dacă nu te pui să sapi. Literalmente.

  Exact asta am făcut noi. Am ajuns la locul pe care îl știam deja și am crezut că au mai rămas doar câteva bucăți de pavele sparte, pe care nu le-au luat. Asta până când am coborât și ne-am apucat de săpat, fiindcă ni se părea că, de sub pământ, mai apare câte un colț de pavelă. Și nici nu a trebuit mult. Am dat puțin frunzele și pământul proaspăt întors și am dat grămezile de pavele ce stăteau „frumos” acoperite.

  Oare cât de „bazat” să fii, încât să procedezi așa? Să ai impresia că rahatul făcut nu o să pută.

  Dar, de fapt, cam așa se întâmplă cu multe treburi în Arad. Put toate, dar sunt acoperite în diverse moduri.

  Dacă nici măcar cei de la administrația ștrandului nu au verificat dacă s-a curățat zona, ce să credem? Dumneavoastră, cititorii noștri, ce credeți?

  UPDATE

  De data aceasta, la publicarea articolului nu am contactat Primăria Arad să punem întrebări cu privire la ceea ce NU s-a întâmplat la ștrandul Neptun. Însă, la trei ore după publicare, ne-a contactat, din partea Primariei Arad, viceprimarul Bibarț și ne-a comunicat că de această dată chiar șeful Poliției Locale s-a deplasat până la locul indicat, și că acum angajații firmei vor face curat sub supravegherea unor agenți de la Poliția Locală. Ulterior am primit și un comunicat pe care îl redăm în întregime: „Angajaţii societăţii contractate să schimbe dalele din zona bazinelor de pe ştrandul Neptun, curăţă şi la această oră malul Mureşului unde a fost depozitat iniţial molozul rezultat în urma scoaterii vechiului pavaj. Sesizând că terenul nu a fost adus la starea iniţială, Primăria Municipiului Arad prin Direcţia Generală Poliţia Locală a dispus ca acţiunea de igienizare a zonei să se desfăşoare sub stricta supraveghere a unui echipaj din cadrul Biroului Protecţia Mediului. Oamenii legii se vor asigura că muncitorii nu vor lăsa în urmă nicio fărâmă de pavaj.” Cu o mică mențiune, ni se pare de râsul lumii faptul că angajații firmei trebuie păziți ca pe niște copii care au făcut prostioare, dar dacă altfel nu se poate…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.