Două vecine din Grădiște au ajus la Poliție de la un cocoș. Operațiunea a degenerat într-o… zupă!

  de Lucian Valeriu | 20 octombrie 2014, 3:49 PM | Recomandările editorilor | Strada

  5

  Cât de nervoasă  trebuie să fii ca să te apuci tu să trimiți e-mail la Poliția Locală la ora 11 noaptea că deja nu mai suporți cocoșul vecinei care nonstop, da nonstop, tu, femeie, cântă atât ziua cât și noaptea, dar mai ales noaptea cântă din oră în oră, ei bine, numai Dumnezeu și doamna Lucia S. de pe Strada Dimitrie Cantemir știu!… Numai Dumnezeu, doamna Lucia și, poate, Dimitrie Cantemir dacă reînvia putea scrie o Descriptio Gradiste și începea cu cocoșul de pe strada care-i poartă numele… cu deosebită considerație.
  Doamna Lucia, cu mânuţa ei, iată…

  Mesaj:
  [as dori sa sesizez faptul ca vecina de la nr. 4, str.Dimitrie Cantemir, detine pui, gaini si curcani dan cel mai deranjant este cocosul care atat ziua cat si noaptea canta mai ales noaptea (din ora in ora) asa incat dimineata cand trebuie sa mergem Ia servici ne trezim obositi. Am incercat sa ma inteleg cu vecina sa renunte la cocos dar fara nezultat.
  Va rog sa ma ajutati in aceasta privinta pentru a ne putea odihni macar noaptea.
  Cu deosebita consideratie,
  Lucia Sf.]

  cocoscanta

  Ei bine, Politia Locală e pacifistă în limitele… cocoşeşti ale problemei. S-a deplasat – cum să nu te deplasezi la un caz ca ăsta?! – pe Cantemir şi, în urma demersurilor efectuate, cocoşul a fost tăiat…
  Cu stimă a fost tăiat săracul cocoş… care altă infracţiune decât că şi-a făcut treaba, respectiv a cântat din oră în oră, „dar mai ales noaptea”, nu a comis.
  Vezi în ce nedreaptă lume trăim?!… Dacă, de exemplu, pe un primar care latră din oră-n oră – dar mai ales noaptea – îl reclamă careva, primarul respectiv primește felicitări de la simpatizanți, devine mai popular, i se remarcă impetuozitatea… Pe cocoș îl taie!
  Lume crudă!…

  [Referitor la sesizarea transmisă Poliţiei Locale Arad cu privire la neplăcerile pe care le aveţi din cauzavecinului dvs. care detine un număr mare de păsări de curte, vă aducem la cunoştinţă următoarele:
  Poliliştii locali din cadrul Serviciului Ordine şi Linişte Publică 2 s-au deplasat la faţa locului unde au constatat că se confirmă cele sesizate, respectiv că in apropierea uneia dintre camerele dvs. s află coteţul in care sunt adăpostite păsăsrile de curte ale vecinului de la nr. 4. S-a luat legătura cuacesta şi i s-a pus in vedere să remedieze situaţia in cel mai scurt timp astfel incât să nu mai genereze disconfort vecinilor.
  În urma acestor demersuri, cocoşul, care vă deranja atât ziua, cât şi noaptea, a fost tăiat,
  Cu stimă,]

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Inițial părea un imitatio humulești arădean drăguț. Dar după aceea a devenit horror. Dacă vedeau OAMENII de pe Animal Planet cum se pune la noi problema unei nevricoase țăcănite în paralel cu prostia ălora de la localpoli(u)tion – ne retrăgeau dreptul de a mai viziona acel post și multe alte ”human rights”. Atâta de enormă e prostia și dobitocia celor două părți, a vecinei bolunde cât și a celor la care a apelat prin email – încât am ajuns la concluzia că subiectul NU trebuia scris. Să omori/ucizi/asasinezi/suprimi o frumoasă pasăre cântătoare dată de Dumnezeu pt că tu nu suporți cucurigat înafara zgomotului din propriul ”creier” (ceea ce schizofrenie se numește)- este un afront dus Lui Dumnezeu Însuși. IIsus a ales Cocoșul ca semnal al trădării apostolului Petru.
   Scrieți măcar atât, oameni buni – v-a deranjat vreodată acel frumos cucurigu – semnul venirii zorilor sau ivirii stelelor sau sclipirii divine din miezonoptica sfinților pământeni?! Cum să TAI cocoșu cântător pt o muiere bezmetică după ce acest cap de cratiță a scris un email poliției locale?! Răspunsul acesteia e și mai năucitor, Cică problema s-a rezolvat prin tăierea ”păsării”. Și nu în ultimul rând proprietarii cocoșului au fost cei mai lipsiți de judecată și ”moi” în fața PROSTIEI. PĂi dacă-i mugea vaca într-una, ce făcea, tăia vaca? Dar porcii nu grohăie și put – și se taie doar la iarnă?! Dar câinii nu latră de-ți sar capacele când au ei ambițul lor?! Toți trebuie omorâți? În ce lume trăiești, femeie tembelă? Dar dv poliție locală de ce nu-l luați pe Creangă sub braț să-l citiți pt întâiași dată?
   Singurul element pozitiv din descrierea acestei crime este locația ”doamnei lucia”…(hm). S-o bântuie sufletul cocoșului până o face și ea ca el. Ș-apoi s-o taie bărbat-su.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. @chrypthor – Pina la o limita, revolta ta este, daca nu corecta, macar de inteles (in conditiile in care, totusi, gainile sunt crescute in special pentru a fi taiate in vederea consumului, nu pentru a le face vedete Animal Planet). Nu este corecta, pentru simplul motiv ca nu ai avut abilitatea de a te apleca, macar un pic, asupra legislatiei romanesti in domeniu, lasindu-te purtat de emotiile unor programe tv, dintr-o alta dimensiune, ca o gospodina ce lacrimeaza la fiecare episod de telenovela. Si asta n-ar fi o problema, daca din aceste emotii nu ti-ai construi o tribuna de la inaltimea careia te crezi inreptatit sa dai lectii catre lumea reala.
   Dincolo de aceasta limita insa, ti-ai depasit conditia de general nindroid si ai devenit mojic. Ai trecut din sfera naiv-telenovelistica, in cea agresiv-prost-crescut-manelistica. Si, evident, nu te poti abtine nici din aceasta „lume” sa dai lectii „la dusmanii mei”. „Generale Cryptor”, intre doua lacrimi varsate „planetar” pe creasta cocosului, poate gasesti taria sa explici limii care a fost greseala capitala a „prostilor” de la Politia Locala? ca au raspuns unei sesizari? Afla „Generale Cryptor” ca sunt obligati prin lege sa verifice si sa raspunda sesizarilor chiar daca, fara sa se „culturalizeze” pe Animal Planet sau Taraf tv, isi dau seama ca acestea sunt rodul unor adevarate deviatii patologice nedovedite – crede-ma, nu-i usor sa demonstrezi cuiva ca Freud are definitii pentru cazul sau, mai ales cind se crede indreptatit sa conduca armii nindroide… In rest, ramai cu bine in lumea ta vesela si nu te nelinisti: nindroizii din tot universul te vor urma, „generale”! Apropo: stiai ca de modul in care individul parcurge complexul Oedip depinde „alegerea” nevrozei sale viitoare? Daca nu ma crezi, citeste Punguta cu doi bani (atentie la notele din subsol despre isteria in fixatiile oedipiene si refularea ca mijloc de aparare).

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.