Număr record de îmbolnăviri de Covid-19, la nivel național, dar și mai multe teste efectuate. La Arad a fost raportat un singur nou caz

  de Raluca Medeleanu | 8 iulie 2020, 2:08 PM | Coronavirus | Sănătate | Topic special

  0

  Grupul de Comunicare Strategică informează că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire, în România, un număr record de îmbolnăviri pentru această perioadă. În ceea ce privește numărul cazurilor din județul Arad, după ce mai multe zile nu a mai fost raportat niciun caz, Aradul fiind declarat „liber de Covid”, iată că potrivit raportului GCS de astăzi, pe raza județului nostru a mai apărut un caz. Astfel, numărul total de la începutul pandemiei și până acum, la Arad, se ridică la 708.

  Trebuie menționat și că numărul de teste efectuate la nivel național a crescut astăzi. Dacă până acum media de este era de 11.000 pe zi, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 13.147 de teste. În total, de la începutul pandemiei și până la această oră au fost prelucrate 796.484 de teste, din care au fost confirmate 30.175 persoane. Numărul persoanelor vindecate, din acest total, se ridică la 20.799.

  În cadrul ultimului comunicat emis, Grupul de Comunicare Strategică ține și să tragă un semnal de alarmă față de diferitele discuții politizate asupra subiectului, din ultima vreme:

  „În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.
  Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.
  Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.
  Dezavuăm actele de politizare a crizei sanitare, fie de negare a pericolului infectării sau de minimalizare a riscurilor generate de COVID-19, fie de contestare recurentă a măsurilor luate de autorități pentru gestionarea crizei, bazate pe evaluarea experților în sănătate publică, întrucât astfel de acte determină comportamente și atitudini contrare imperativului sanitar și social al acestui moment”, spun reprezentanții GCS.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.