Nu se vede la televizor: ce a făcut USR în ultima lună?

  de - | 24 mai 2018, 3:40 PM | Comunicate contra cost

  0

  USR Arad prezintă un sumar al activităților la nivel național Uniunii, în condițiile în care mare parte a comunicării sale este centrată pe mediul online, iar o parte a mass-mediei s-a coagulat pentru a impune un blocaj mediatic față de inițiativele USR.

  În cadrul proiectului „Fără penali în funcții publice” a fost depășit pragul de 100.000 de semnături de susținere. Pentru a duce această propunere mai departe, avem nevoie de 500.000 de semnături, iar susținătorii noștri pot afla detalii și contribui la atingerea acestui prag la adresa: farapenali.usr.ro.

  USR a făcut în Parlament opoziție față de legile toxice ale PSD: pachetul de legi anti-justiție, subordonarea Curții Constituționale, oferirea de privilegii pentru primari. Am susținut o moțiune simplă împotriva miniștrilor Educației și Sănătății.

  În același timp, USR a inițiat proiecte de legi prin care instituțiile să fie obligate să facă publice toate contractele încheiate, o lege pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, precum și un proiect pentru eliminarea ștampilei din administrația publică.

  Am contestat la CCR legea manualului unic, această acțiune fiind deja admisă, precum și legea care afectează ariile naturale protejate. USR a mai întocmit un Raport privind criza deșeurilor din România.

  Vlad Botoș, președinte USR Arad: „Acțiunile USR deranjează tot mai mult partidele clasice. În ultimele zile am văzut cum campania ”Fără Penali” este șicanată atât de reprezentanții PSD cât și de cei ai PNL, care nu acceptă că e vorba de un drept constituțional al cetățenilor de a susține scoaterea celor cu probleme penale din politică. Dacă USR nu este atât de prezent în mass media, precum partidele clasice nu înseamnă că nu are activitate. Chiar dacă nu se vede la televizor, colegii parlamentari și nu numai, susțin prin activitatea și proiectele lor respectarea principiilor democratice și a intereselor oamenilor simpli”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.