marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Nu mai e de joacă! Zeci de ambulanțe cu pacienți infectați, în curtea Spitalului Județean Arad

  de Andreea Daniela B. | 7 octombrie 2021, 2:38 PM | Sănătate | Știri Arad

  4

  (foto: Iustin Cionca/Facebook)

  Situația arată din ce în ce mai rău, atât în Arad, cât și la nivel național. Nu mai există niciun loc liber la ATI și medicii lucrează la foc continuu, chiar mai mult ca la începutul pandemiei când încă nici nu știau cu ce ne confruntăm cu adevărat.

  Din păcate, cu toate acestea, se pare că încă mai există oameni care consideră acest virus „o simplă răceală”. Chiar în această dimineață, la Spitalul Județean din Arad s-a făcut o coadă imensă formată din ambulanțe care aduceau pacienții cu simptome de Covid-19 la spital pentru investigații.

  Credeți sau nu credeți în Covid, vă puteți îmbolnăvi! Aceste imagini au fost realizate dimineață, la Spitalul Județean Arad. Sunt zeci de ambulanțe în așteptare, cu pacienți care acuză simptome de Covid. Majoritatea sunt nevaccinați. Apelez încă o dată la dumneavoastră să vă protejați sănătatea, să îi protejați pe cei care vă sunt dragi și să profitați de vaccinarea gratuită! În cazul în care aveți simptome specifice bolii, anunțati imediat medicul de familie, nu așteptați ca starea să se agraveze! Din informațiile mele, în ultimele 24 de ore, opt arădeni au decedat și sunt înregistrate 297 de cazuri noi la nivelul județului Arad”, scria Iustin Cionca pe Facebook.

  Aseară toate secțiile puse la dispoziția pacienților infectați cu SARS CoV-2 – cu un total de 256 de paturi – au devenit neîncăpătoare. Azi avem 261 de pacienți internați pe secțiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, dintre care 37 sunt la terapie intensivă. Ne aflăm în situația în care deschidem o secție și în mai puțin de 24 de ore este plină, iar marea majoritate a pacienților necesită oxigen. Sperăm ca săptămâna aceasta să ne putem descurca cu aceste locuri din Ortopedie”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.

  Doar în al doilea val al pandemiei spitalul a fost nevoit să interneze pacienți și în Ortopedie. Atunci am pregătit circuitele medicale necesare pentru a putea trata atât pacienți COVID-19 cât și pacienți cu afecțiuni ortopedice, circuite care au fost păstrate, ceea ce ne-a ajutat să deschidem o parte a secției în circuit COVID-19, într-un timp foarte scurt. Astfel secția este împărțită în două aripi: una cu 55 de paturi pentru pacienții pozitivi și una cu 25 de paturi pentru pacienții care se prezintă la spital cu afecțiuni ortopedice și alte cinci pentru pacienții care necesită îngrijirea echipei medicale a Compartimentului de Chirurgie Plastică. Un plus pentru noi îl reprezintă faptul că fiecare pat din cadrul acestei secții este dotat cu priză de oxigen, în condițiile în care aproape toți pacienții infectați cu virusul SARS CoV-2 necesită oxigen. Reamintesc cetățenilor care acuză probleme medicale să se prezinte la cabinetele medicale din ambulatoriu ale unității sanitare. Acestora li se vor efectua investigațiile medicale iar dacă în urma evaluării pacientul necesită intervenție de urgență, aceasta se va efectua, de îndată”, a explicat dr. Lenuța Timiș, director medical SCJU Arad.

  Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a suplimentat astăzi numărul de paturi pentru pacienții pozitivi COVID-19, cu 55 în secția Clinică Ortopedie și Traumatologie.

  Pentru pacienții care necesită intervenții în regim de urgență în Secția Clinică Ortopedie sunt disponibile 25 de paturi, în cadrul Compartimentului de Chirurgie Plastică, situat în partea dreaptă a Ortopediei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu pot sa spun decat ca ma bucura extraordinar aceasta situatie!!! selectia naturala lucreaza. cand cantau medici: sa vedeti voi daca nu vor mai fii paturi si uite ca vine vremea. In Asia au trecut peste doua epidemii majore de SARS si MERS, utilizeza masca fara emotii si nu s-au imbolnavit de plamani etc. Chia a faut peste 2 miliarde de doze de vaccin citeam undeva. E? Dar dacii liberi sunt daci liberi. Ma bucur mult de aceasta situatie. Sper ca pe viitor sa-i duca direct la Kuki. Astept cu interes ca animala sosoNcheza sa pateasca ceva si tin chef.

   --2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.