Nu mai au limite! Trei parlamentari vor ca șoferii lor să aibă pensii speciale mai mari decât salariile





Pensiile speciale ale funcţionarilor parlamentari ar putea creşte! În cazul secretarului general al Camerei Deputaţilor, suma poate depăşi 16.000 lei. Este cel mai bine plătit funcţionar din Casa Poporului. În plus, unii șoferi ai parlamentarilor ar putea ajunge la pensie cu un venit mai mare decât cel din salariu. Ar putea câștiga și 200 de lei în plus, la pensia de serviciu. Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea sunt cei trei social democraţi care au propus majorarea. Proiectul lor a trecut deja de Senat, fără dezbatere, pentru că a fost adoptat tacit. De unde vor veni banii însă? O necunoscută inclusiv pentru Guvernul României, care nu susţine proiectul.
În an electoral, funcţionarii din Parlament primesc o veste bună. Vor avea o bătrâneţe mai uşoară, le promite PSD. Ei deja primesc pensie specială, doar că aceasta nu creşte în funcţie de majorările aplicate, an de an, la salariul de bază. Corecţia a fost făcută printr-un proiect de lege adoptat de Senat: „pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar, aflat în activitate.”
Cel mai bine plătit funcționar din Parlament este Secretarul General. Va primi o pensie specială de 16.000 lei. În timp ce un șofer angajat la Camera Deputaților va avea o pensie specială de peste 3.700 lei, în condițiile în care astăzi câștigă puțin peste 3.400 lei.
Citește mai multe cu un singur click AICI: Digi24.ro.
Comentariile portalului
E dreptul oricui să organizeze manifestații. Dar ura și intoleranța sunt ,,calitățile" susținătorilor fanatizați ai cuplului comic Gică Șef de galerie- Georgescu Piticul Pinocchio. Î (...)
Spune-mi cu cine te-nsotesti sa-ti spun cine esti...canditatul preferat spune totul despre "bazinul sau electoral" Vai, vai, vai.....ce optimist a fost domnul Brucan
Valea, domnule paralel cu realitate, cine a adus, in 20 de ani, euro de la 3.93 la 5 ??? CG? GS? Tu chiar esti disonant cognitiv.