marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  S-a adoptat legea interzicerii cumulului pensiei cu salariul. Cine sunt cei exceptați

  de - | 28 iunie 2023, 8:12 PM | Naţional

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  Deputații au adoptat, miercuri, legea interzicerii cumulului pensiei cu salariul, iar actul normativ va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis urmând apoi să fie publicat în Monitorul Oficial.

  După ce s-au lăudat că nu le mai permit angajaţilor de la stat să cumuleze pensiile cu salariile, aleșii au golit legea de conținut, cu o listă lungă, de excepţii.

  Desigur, printre cei care vor putea primi pensia plus salariul, se număra chiar ei, dar şi primarii, şefii din instituţii cu salarii mari, medicii, profesorii şi preoţii. Opoziţia a acuzat PNL şi PSD că au fost exceptați tocmai cei cu venituri de mii de euro, dar vor fi obligate să opteze între pensie şi salariu, femeile de serviciu din şcoli, sau spitale.

  Doar asistenții maternali nu sunt exceptați din categoria românilor obișnuiți

  Așadar, fac excepție la legea interzicerii cumului salariu-pensie aleşii, profesorii, cei angajati cu ora sa aibă grija de bătrâni, copiii care au pensii de urmaş, medicii si asistentii, preoţii si artistii, membrii Academiei Române, dar şi cei care lucrează în autoritati autonome (BNR, ANRE, ASF, ANCOM).

  Citește mai mult pe stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.