joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Nu fi „unu mai” nașpa! Respectă pentru a fi respectat

  de Special Arad | 29 aprilie 2022, 6:31 PM | Știri Arad

  1

  (foto: obiectiv.info)

  Comunicat ISU Arad: Ziua de 1 Mai constituie un motiv de bucurie şi relaxare pentru cetăţeni, care, profitând de acest weekend , vor face excursii, drumeţii sau ieşiri în mijlocul naturii. În aceste condiţii, când pericolul de incendiu este mai ridicat, pompierii arădeni urmăresc asigurarea condițiilor de siguranță din punct de vedere al prevenirii și stingerii incendiilor la unităţile turistice de cazare, o atenţie deosebită acordându-se acelor spații frecventate de turiști din zonele împădurite și din vecinătatea acestora.

  Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente în această perioadă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad recomandă cetăţenilor care doresc să se relaxeze la grătar în aer liber, turiştilor şi amatorilor de drumeţii montane să respecte următoarele măsuri preventive:

  -Instalarea corturilor și a grătarelor se face numai în locurile de popas special amenajate în acest sens;

  -Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă;

  – Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis se face numai în locuri special amenajate, în condiţii și la distanţe de siguranţă care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi

  -Asiguraţi la locul arderii mijloace de stingere: un stingător sau o găleată cu apă

  -Nu lăsaţi niciodată focul nesupravegheat -Supravegheaţi în permanenţă copiii pentru a preveni jocul acestora cu focul;

  -Nu aruncaţi resturi de ţigări la întâmplare. Acestea pot aprinde vegataţia uscată sau alte materiale combustibile -Înainte de plecare stingeţi focul şi asiguraţi-vă că acesta a fost stins complet;

  -Dacă întâlniţi focuri lăsate de alţii, stingeţi-le

  – Anunţaţi imediat orice incendiu pe care il observaţi la numarul unic de urgență 112!

  Pentru ca obiceiul arădenilor de a sărbători Ziua Internațională a Muncii, în zonele de agrement sau lângă pădure să nu se transforme în evenimente negative ce pot avea urmări deosebit de grave asupra populaţiei sau mediului înconjurător, pompierii recomandă respectarea cu stricteţe a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. … și sărbătoriți FĂRĂ MANELE DATE LA MAȚIM… MĂĂĂĂĂĂĂĂ! (ascultați muzica la cască … dacă vă deranjează ciripitul păsărilor) Ascultați cântecul păsărelelor și respectați liniștea pădurii. Respectați pe ceilalți veniți să se destindă și să se relaxeze, nu să chefuiască și să asculte manele. Vrei să chefuiești? Stai acasă …MĂĂĂĂ! Vorbiți pe un ton normal și nu urlați ca apucații/tele la copii și între voi. RESPECTAȚI CURĂȚENIA și cărați-vă la naiba gunoaiele/resturile/ambalajele/etc la tomberonul de acasă, că doar voi le-ați adus cu voi când ați sosit. Comportați-vă ca oamenii cu mintea la purtător, nu ca teroriștii și golanii societății.
   .
   Apropo de natură și păsări. Fiți cu grijă față de înaripate și alte vițuitoare sălbatice ale naturii. Este perioada în care-și clocesc oăle, sau își hrănesc deja puișorii. Nu le speriți de moarte cu un bombardament sonor. Dați dovadă de compasiune!!!

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.