sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Nu e de joacă! Rezerviștii au primit ordine de chemare și trebuie să se prezinte (și) azi, la Centrele Militare Județene!

  de Special Arad | 31 martie 2015, 9:30 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  Știri Arad. Țara însăși – prin forța ei armată, Ministerul Apărării Naționale – le-a trimis, direct prin sectorist, agenți și  curieri speciali, rezerviștilor ORDINE DE CHEMARE – antetate, numerotate, ștapilate în roșu și semnate olograf de comandant – în cazul Aradului, colonel Radu C. Burtea (vezi foto).
  „Vă aducem la cunoștință că trebuie să vă prezentați în 31 martie 2015, orele 9 – 18, la sediul Centrului Militar Județean Arad, situat în Arad, str. Lucian Blaga nr. 4-6, în vederea actualizării datelor de evidență militară.” – este primul paragraf – și cel mai important, al citației oficiale.
  Atenție la acel TREBUIE – e un must… cum ar zice noua generație, 18-28, care „n-are nicio treabă cu dușmanul” din simplul motiv că „n-o făcut armata”.
  Așadar, cei care au făcut armata și au vârsta cuprinsă între 30 și 45 de ani, să se aștepte să primească, dacă nu au primit încă, Ordine de acest tip – ordine care, așa cum știm din armată, se execută, nu se discută!
  În caz de neprezentare, rezervistul va fi sancționat „doar” cu amendă contravențională… dar Ministerul Apărării Naționale îl va găsi… ca să știe Armata Română „ce mai avem noi aici” din ce aveam… nu de alta.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Eu am satisfacut stagiul militar din:septembrie 1988-februarie 1990,am crezut ca odata cu revolutia,pardon lovitura de stat,am castigat o tara a noastra a oamenilor obisnuiti(muncitori si intelectuali),dar dupa 25 de ani am constatat ca tara este a oamenilor politici si a oamenilor de afaceri cu statul,de aceea nu ma vad sa ma prezint la o mobilizare generala.
   Rog sa se prezinte la mobilizare cei care au certificate de revolutionar,chiar daca au stat ascunsi si pe urma au iesit in fata ca niste eroi,cand ei de fapt sunt niste criminali.Sunt curios in caz de razboi cati politicieni si „oameni de afaceri cu statul”vor m-ai fi in tara?
   Parerea mea este ca nu merita sa ma sacrific pentru interesele lor.
   P.S.Si in Arad sunt multi parveniti si imbogati-ti peste noapte care din pacate sunt si acum la putere.
   Nu cred ca mai trebuie sa-i nominalizez,pentru ca se regasesc in toate institutiile(primarie,consiliul judetean).

   +9 voturi
   +1
   -1
  2. Inainte de a scrie articole panicarde pline de interpretari pe genunchi ar trebui sa stiti ca aceste actualizari de evidenta sunt normale mai ales in cazul rezervistilor care si-au efectuat stagiul militar la arme mai speciale (am un coleg care a fost chemat pentru ca atunci cand a facut armata a fost incadrat la arme chimice).
   Logica e simpla: in cazul unui conflict militar armata trebuie sa stie ce forte are si in rezerva si aici ai nevoie de date actualizate. Asta nu inseamna ca mergem la razboi. Documentati-va sa vedeti ca s-au mai facut si in trecut astfel de actualizari ale evidentei rezervistilor.

   --3 voturi
   +1
   -1
   • Kidule, crede-ma, sunt documentat. Si pe mine m-au chemat, la 10 ani de la absolvire… cu ghlimele sau fara… m-au trimis la graniceri… cred ca s-or si pierdut actele alea, la cate unitati s-or desfiintat. Acuma, crede-ma, ii cheama sa le zica sa se pregateasca pentru luna mai… „cand va avea loc o intalnire a rezervistilor”… adica nu-i zice (inca) aplicatie – dar aplicatie ii… si nu de aia ca Tom pe telefon… din aia de te duci sa te bagi intre niste rusi si niste americani plus nemti si englezi prin Dobrogea ii… asa… ca pe timp de pace…
    Fac imediat un update cu asta si ma duc pe la CMJ… ca sa nu mai plangi 🙂

    +1 voturi
    +1
    -1
  3. Acum cateva zile am primit un ordin de chemare la mobilizare s-au razboi in copie si doar semnatura,e,m-am prezentat la centrul militar sector 5 ,spre uimirea mea nu ma intrebat nimieni daca sant bolnav daca sant apt ptr.armata ,a inceput cel ce era in fata mea cu chestii ca aceasta actiune este doar de actualizare date personale siiiiiiiii am primit o fartie in care precizeaza urmatoarele (mai pe scurt) la declararea starii de mobilizare sau a starii de razboi chiar am si adresa care nu vreau sa o divulg deocamdata unde trebuie sa ma prezint si mai jos apare cupon de transport la mobilizare sau la razboi (3 cupoane) Mentionez ca am 41 ani si am efectuat stagiul militar un an,nu inteleg ceva eu,mi-am facut datoria fata de tara ,,,DAR !!!!!!,,,, DE CE TOT NOI ? Exista tineret pentru asa ceva .Eu chiar am la piciorul stang varice (vene enorme iesite in afara) de cularea maro spre negru care pot pocnii foarte repede nu am bani sa a-mi fac operatie. Intrebare : Daca nu ai intereseaza pe nimeni nimic ma duc sa mor ca prostu asa casa fiu la numar ?

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.