sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Nu a uitat de unde a plecat. Andrei Mandache: „Am avut norocul ca în perioada junioratului, la Arad, să lucrez cu trei oameni extraordinari”

  de Dan Lazăr | 10 mai 2020, 1:51 PM | Povești despre oameni | Sport

  0

  Nu a jucat niciodată în marea echipă West Petrom Arad, însă a reușit performanțe remarcabile în tricoul echipelor de baschet din: Oradea, Brașov, Otopeni, București, Mediaș sau Cluj-Napoca, activând și la un colegiu din SUA, dar și în campionatul Cipriului. Este vorba de arădeanul Andrei Mandache, care a acordat, acum câteva zile, un interviu pentru un site de baschet (unitedhoops), în care a rememorat, printre altele, începutul de drum. „Primii mei pași în tainele acestui sport au fost minunați. Am avut norocul ca în perioada junioratului să lucrez cu trei oameni extraordinari, doamna Mateș, Valeria Bondor și tatăl meu, care și-au dedicat timpul pentru a mă învăța ABC-ul baschetului, lucru întâlnit din ce în ce mai rar în zilele noastre”, afirmă Andrei Mandache.

  „Triple-double” la Campionatul European

  Născut la Arad în anul 1987, Andrei Mandache este component al echipei naționale de seniori a României din anul 2008, iar în 2017 a devenit al doilea baschetbalist din istorie care a reușit un „triple-double” (cel puțin 10 puncte, 10 recuperări și 10 pase decisive) la un EuroBasket, după croatul Toni Kukoc, în 1993.

  Fiul antrenorului emerit George Mandache și al fostei handbaliste și antrenoare Emilia Mandache are în palmares două titluri de campion al României, cu CSM Oradea, și o cupă a României. În Cipru a reușit să câștige cupa, în anul 2012.

  În prezent, Andrei este component al echipei Steaua București, iar în viitor dorește să se dedice carierei de antrenor.

  mandache andrei

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.