marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Noul Star Wars a doborât recordul de box office în SUA. Recordul mondial depinde de China…

  de - | 7 ianuarie 2016, 12:09 PM | Film | Pop Culture

  0

  Filmul „Războiul Stelelor: Trezirea Forţei/ Star Wars: The Force Awakens” a doborât recordul de box office în America de Nord, depăşind pelicula „Avatar”, au precizat, miercuri, reprezentanţii studiourilor Walt Disney, citaţi de Reuters.

  Miercuri dimineaţă, studioul Disney a anunţat că biletele vândute în Statele Unite şi Canada pentru cel mai recent film din seria „Star Wars” au generat până marţi seară încasări de 758,2 milioane de dolari şi că vor depăşi cu certitudine după proiecţiile din cursul zilei de miercuri recordul de 760,5 milioane de dolari deţinut din anul 2009 de filmul „Avatar”, transmite Mediafax.

  De asemenea, „Star Wars: Trezirea Forţei” a trecut, miercuri, de pragul încasărilor de 800 de milioane de dolari şi în box office-ul internaţional.

  În total, noul film „Star Wars” a generat încasări de peste 1,5 miliarde de dolari în box office-ul mondial şi ocupă deja locul al patrulea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile, după doar trei săptămâni de proiecţii, au precizat reprezentanţii studiourilor Disney.

  Însă, pentru a doborî recordul mondial de 2,8 miliarde de dolari stabilit de „Avatar”, noul film „Star Wars” trebuie să aibă o evoluţie foarte bună şi în China, a doua piaţă cinematografică din lume, unde va avea premiera sâmbătă, au precizat analiştii în box office.

  „Star Wars: The Force Awakens”, al şaptelea film din această franciză veche de 40 de ani, s-a lansat în cinematografele din mai multe ţări ale lumii, pe 17 decembrie, după o campanie de promovare îndelungată şi a generat cronici elogioase din partea criticilor de cinema.

  Din distribuţia celui de-al şaptelea episod al francizei fac parte, între alţii, Harrison Ford, Daisy Ridley, Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Peter Mayhew, Gwendoline Christie, Oscar Isaac şi Simon Pegg.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.