Update La doar o zi de la numirea în funcție, vicepreședintele ANSVSA a fost demisă de premierul Grindeanu, fiind trimis în judecată pentru 19 șpăgi

  de Andrei Fuliaș | 9 februarie 2017, 11:04 AM | Naţional

  2

  Premierul Sorin Grindeanu a numit-o pe Ionica Sfetcu vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Decizia premierului Grindeanu a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.
  Ionica Sfetcu a fost inspector în cadrul Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București, poziție din care a fost trimisă în judecată de DNA în 2015 pentru că, alături de mai mulți colegi, încasa șpăgi de la supermaketuri, potrivit Ziare.com.
  DNA o acuză pe Ionica Sfetcu de luare de mită în 19 ocazii diferite.
  „În perioada 2008 – iunie 2010, inculpaţii Hofman (fosta Iancu) Andreea – Vicenția, Macarie Gabriela, Porumbel Bogdan, Drăghici Elena, Stanciu Ciprian – Ştefăniţă, Mitrana Aurica, Păuna Aida – Gabriela, Sfetcu Ionica şi Dulgheriu Maria, în calitate de inspectori la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti, în repetate rânduri, cu ocazia controalelor sanitar-veterinare efectuate sau în afară acestor controale, dar în legătură cu funcţia şi îndatoririle de serviciu, au pretins şi au primit bani şi bunuri necuvenite de la principalele supermarketuri din ţară sau alţi agenţi economici, pentru a îndeplini sau a nu îndeplini un act privitoare la atribuţiile de serviciu”, potrivit DNA.
  Dosarul se află pe rol la Tribunalul Bucureşti, iar pe 7 martie are un nou termen de judecată.

  UPDATE

  Premierul Sorin Grindeanu a demis-o de la ANSVSA pe Ionica Sfetcu, la o zi după ce o numise în funcţia de vicepreşedinte al Autărităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Ionica Sfetcu este judecată, de doi ani, pentru 19 fapte de luare de mită, care ar fi fost comise în perioada în care era inspector la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti.

  Sursa: Digi 24

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.