duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Noul Centru de Cercetare al UAV – inaugurat în prezența ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan

  de Special Arad | 15 martie 2024, 6:22 PM | Educaţie

  1

  Un proiect de peste 7 milioane de euro câștigat de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a dus la realizarea unuia dintre cele mai importante centre de cercetare din țară: Centrul de Cercetare în Bio-Eco-Economie Sustenabilă din Vladimirescu unde vor fi create soluții inovative pentru protejarea mediului, se vor realiza  studii integrate de biologie şi ecologie, studii privind  diversele medicamente care pot fi utilizate împotriva cancerului sau medicamente noi pentru terapii personalizate.

  Prezent la inaugurarea centrului, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan a declarat: „Este o investiție foarte importantă de 7 milioane de euro pentru infrastructura de cercetare din România. Vreau să o felicit pe doamna rector pentru acest proiect, pentru că a reușit să transforme un vechi centru industrial într-un spațiu al inovației și cercetării.

  Cred că acest nou domeniu de bio-economie urmează să fie unul dintre cele mai importante segmente ale dezvoltării sustenabile a României şi Europei. Centrul are toate ingredientele să fie un reper de succes în ceea ce înseamnă cercetarea în noile tehnologii” a punctat ministrul.

  „Mulțumim domnului ministru Bogdan Ivan și domnului deputat Mihai Fifor pentru că au fost alături de noi în procesul de implementare cu succes al proiectului. Acest centru este una din cele mai importante investiții în cercetare ale universității noastre unde își vor desfășura munca de cercetare peste 30 de cercetători și unde vor putea să-și deruleze activitatea masteranzii și doctoranzii UAV.

  Cercetarea reprezintă unul dintre obiectivele strategice ale UAV și ne bucurăm că am reușit să urcăm în primele 15 locuri la nivel național pe partea de cercetare. Ne propunem să investim în anii care urmează și mai mult în dezvoltarea bazei materiale pentru cercetare, ceea ce cu siguranță va determina o evoluție pozitivă în clasamentele dedicate activității științifice și de cercetare”, a declarat rectorul UAV, Ramona Lile, directorul proiectului.

  Din echipa de proiect au făcut parte dr. Ramona Lile, directorul proiectului alături de: prof.dr.habil. Florentina Munteanu, prof.dr.habil. Lucian Copolovici, prof.dr.habil. Dana Copolovici, conf.dr Teodor Cilan, conf.dr. Grigorie Sanda.

  La evenimentul de inaugurare au fost prezenți ÎPS Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, subprefectul Aradului, Marius Sulincean, primarul Aradului, Călin Bibarț,  viceprimarul Ilie Cheșa, vicepreședinte CJA Arad, Răzvan Cadar, Consulul Onorific al Italiei la Arad, Excelența Sa Roberto Sperandio, deputați și senatori arădeni, prorectorul UVVG, prof.univ.dr. Andrei Anghelina, primarul comunei Vladimirescu Mihai Mag și viceprimarul comunei, Ioan Plaveți, alături de șefi de instituții deconcentrate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.