luni, 4 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Noua expoziție kinema ikon ne aduce într-un „nor roz”

  de Tomck@t | 18 noiembrie 2021, 12:43 PM | Cultură

  0

  Serialul de expoziții kinema ikon continuă vineri, 19 noiembrie, la ora 18, cu episodul 8 din sezonul 4 și poartă titlul „Pink Cloud”. Artiștii invitați sunt Bogdan Alexandru, Bob Bicknell-Knight, Alexandru Cartuș, Valentina Gal, Martyna Marciniak-Grace, Bogdan Matei și unmatei, iar curatorul evenimentului Georgia Țidorescu.

  Expoziția „Pink Cloud” pornește de la termenul folosit pentru a descrie starea de euforie resimțită în etapele timpurii ale sobrietății, stare care creează o viziune alterată asupra realității. Rezultatele acestei iluzii pot ajuta în procesul de recuperare, însă pot avea și efecte negative, ele ducând până la recidivare. Prin utilizarea a diferite elemente din viața de zi cu zi care pot relaționa cu acest fenomen, expoziția prezintă ambele efecte ale acestei condiții, având ca punct de pornire situația actuală a pădurii Białowieża care, aflată la granița dintre Polonia și Belarus, servește drept refugiu pentru migranți. Mai apoi continuând cu înțelegerea unor noi tehnologii prezente în viața noastră de o lungă perioadă de timp și creând un colaj de mijloace prin care diferite elemente pot fi altfel înțelese în urma unor viziuni care nu oglindesc realitatea. Pink Cloud nu este doar un termen utilizat în cadrul unor anumite grupuri, ci este un instrument cu ajutorul căruia putem explica dualitatea unor subiecte importante în societatea actuală.

  Ca de fiecare dată, evenimentul va avea loc în sala kinema ikon din incinta Muzeului Arad, iar intrarea va fi liberă, însă doar până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și doar persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 sau care au trecut prin boală, în baza certificatului verde și cu purtarea măștii de protecție.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.