Nouă cetăţeni din Turcia, Algeria şi Afganistan, depistați ascunşi în două automarfare la Frontiera Nădlac

  de Special Arad | 14 September 2021, 2:22 PM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac, au depistat nouă cetăţeni din Turcia, Algeria şi Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare, respectiv pe jos.

  În data de 13.09.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, respectiv un cetățean turc, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria și Turcia.

  Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, semințe de floarea soarelui și alimente pentru societăți din Germania.

  În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, în compartimentele pentru marfă au fost descoperiţi ascunşi, în total, cinci cetăţeni străini.

  La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și Turcia, cu vârste cuprinse între 15 și 34 ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în țara noastră.

  Astăzi dimineață, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos, încercând să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

  Cei în cauză au fost conduşi la sediul sectorului pentru efectuarea verificări, unde s-a stabilit că sunt cetățeni din Algeria și Afganistan, cu vârste cuprinse între 19 și 21 de ani.
  În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.