Noua capitală a Indoneziei va fi situată pe insula Borneo

  de - | 27 august 2019, 8:19 AM | Internaţional

  0

  (foto: Pinterest)

  Capitala Indoneziei va fi relocată în provincia Kalimantanul de Est, pe insula Borneo, potrivit anunțului președintelui Joko Widodo, scrie HotNews, citând BBC.
  Orașul Jakarta, capitala curentă cu o populație de peste 10 milioane de oameni, este situat pe teren mlăștinos. Părți ale orașului se scufundă cu până la 25 de cm pe an și aproape jumătate din teritoriul său se află acum sub nivelul mării. Noul oraș va încadra două regiuni relativ nedezvoltate, Kutai Kertanegara și Penajam Paser Utara.
  În cadrul unui discurs televizat, Widdo a declarat: „Locația este foarte strategică – este în centrul Indoneziei și aproape de zonele urbane. Povara pe care Jakarta o poartă acum este prea mare, ca centru de guvernanță, finanțe, comerț și afaceri”.
  Președintele a adăugat faptul că noua locație este supusă unui risc minim de dezastre naturale. Acest proiect ambițios va costa 32 de miliarde de dolari.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.