duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Nouă atracție turistică în Banat! Cetate medievală din piatră a cavalerilor teutoni, restaurată pe bani europeni!

  de - | 14 august 2022, 7:56 PM | Regional

  0

  Banatul montan va avea, in curand, o noua atractie turistica spectaculoasa. Daca pana nu demult din Cetatea Ladislau, de pe malul romanesc al Dunarii, la Coronini, ramasese doar un ”ciot”, iata ca acum aceasta a renascut cu ajutorul banilor europeni.

  Cetatea Sfantului Ladislau de la Coronini va fi inaugurata la finalul acestui an, dupa ce lucrarile de restaurare si reconstituire vor fi incheiate, anunta Banatul Montan, pe pagina de Facebook.

  Valoarea totala a investitiei este de aproape 20 de milioane de lei, iar dupa finalizare, autoritatile locale vor sa includa cetatea in circuitul turistic si spera sa atraga un numar cat mai mare de vizitatori.

  Cetatea Ladislau (Donjonul de la Coronini) sau Cetatea Sfântul Ladislau este o cetate medievală din piatră a cavalerilor teutoni. Aceasta se află în comuna Coronini din județul Caraș-Severin, România, care a fost numită așa după numele guvernatorului Banatului din perioada 1849-1859 Johann Baptist Coronini-Cronberg. A fost terminată de Sigismund de Luxemburg. Aceasta a fost ridicată pe ruine dacice pe un deal numit „Culă” un deal stâncos cu trei laturi abrupte, de pe malul apelor Dunării. Aceasta se află într-un proces de restaurare din anul 2021. Codul din Repertoriul Arheologic Național este 53498.01.

   

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.