joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Nou incident grav în Franța: un bărbat, suspect de terorism, a fost împușcat la Luvru, în Paris!

  de Special Arad | 3 februarie 2017, 12:17 PM | Internaţional

  0

  Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 9:45. Un bărbatul cu rucsac s-ar fi apropiat de militarii care asigură paza, a scos un cuțit și a vrut să-i atace. Potrivit prefectului, ar fi proferat amenințări și ar fi strigat „Allah Akabar”. Unul dintre soldați a deschis focul.

  Unele surse spun că soldatul a reacționat ca urmare a unei agresiuni  cu cuțitul comise asupra lui în galeria comercială de la subsolul muzeului.  Alte surse susțin că bărbatul încerca să intre în magazinul muzeului având asupra sa un rucsac.

  Evenimentul este în desfășurare, autoritățile izolează cartierul și evacuează muzeul. La fața locului au venit reprezentanți ai Parchetului și Brigăzii criminale din Paris. Ministerul de Interne a anunțat pe Twitter că incidentul este „grav”.

  Încă nu se știe dacă bărbatul a fost împușcat mortal, dar el a fost neutralizat.

  Se fac verificări pentru depistarea unor eventuali explozibili, precizează presa franceză.

  Un al doilea suspect a fost reținut la Luvru, deși autoritățile spun că primul suspect, rănit grav, pare să fi acționat singur, potrivit agenției Reuters. Al doilea suspect a fost reținut pentru că avea un „comportament suspect”.

  Șeful poliției din Paris spune că suspectul împușcat voia probabil să comită un atac terorist.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.