marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – Sepsi 2-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 28 ianuarie 2024, 6:32 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Rubrica Notele Bătrânei Doamne revine după o victorie a grupării arădene chiar la întoarcerea acasă, pe noua iarbă de pe „Francisc Neuman”, o suprafață de joc care pare a fi perfectă, în fața freneticului public arădean.

  UTA a trecut de Sepsi după o săptămână grea, o săptămână în care cu câteva ore înainte de startul partidei cu gruparea covăsneană încă se auzeau criticile de după înfrânherea cu FCSB, dar și criticile la adresa politicii de transferuri a clubului. Sepsi venea după o victorie cu adevărat de speriat, 6-0 cu Poli Iași, dar și după o serie de meciuri fără înfrângere de la instalarea pe banca tehnică a neamțului Bernd Storck.

  Rednic îl știa pe Storck din campionatul belgian, iar acest lucru poate că a contat în economia partidei. UTA a pregătit un joc bazat pe contraatac și, așa cum s-a văzut în primele minute, a cedat posesia celor de la Sepsi, o echipă cu mai multă calitate tehnică. Iar la indicațiile lui Rednic, UTA chiar acolo avea să fie mai periculoasă, pe fazele de contraatac, de multe ori având superioritate de trei contra doi sau de doi contra unu. La niciuna dintre aceste faze, însă, UTA nu a concretizat acțiunile. Golurile au venit total diferit. Primul a fost oarecum întâmplător. O pasă greșită a unui jucător de la Sepsi la 30 de metri de propria poartă, Fabry a șutat slab de la 25 de metri și aflat pe traiectorie Omondi i-a schimbat direcția mingii păcălindu-l pe Niczuly. Al doilea gol a fost poate cel mai frumos din actuala stagiune, comparabil cu cel de pe terenul Craiovei lui Mititelu. O fază la care a participat jucătate de echipă, o fază cu aproape 10 pase consecutive fără ca adversarii să atingă mingea, o verticalizare foarte bună a lui Micovschi și o finalizare de mre fotbalist a lui Diogo Rodrigues care l-a driblat din corp pe fundașul central al celor de la Sepsi după care cu un calm incredibil a trimis cu latul pe lângă Niczuly pentru prima sa reușită în Superliga.

  UTA a mai înscris o dată prin Fabry, un gol anulat pe VAR și o înșiruire de evenimente derulate rapid care putea să coste. Rednic a schimbat defensiv imediat după ce a văzut 3-0 pe tabelă. La momentul anulării golului, schimbările erau deja făcute. Și odată cu trecerea timpului, UTA a rămas exclusiv cu arma contraatacului deoarece au mai rămas prea puțini jucători pe teren care să poată susține un joc de posesie. Astfel, după golul marcat de Sepsi din penalty tot după intervenția VAR, au urmat minute cu pulsul ridicat pentru toți cei aflați pe stadion, dar și cei aflați în fața televizoarelor. UTA putea închide jocul la cele două faze în care fie Rareș Pop, fie Cooper, au ales soluția greșită de a încheia faza, dar Sepsi putea egala la acea dublă intervenție a lui Kucher din minutul doi al prelungirilor, iar finalul partidei a găsit-o pe gruparea antrenată de Bernd Storck în careul arădenilor.

  O victorie care părea facilă la un moment dat, a fost obținută de UTA cu chiu, cu vai și cu intervențiile pe alocuri miraculoase ale portarului Danylo Kucher, un portar care după spusele lui Rednic este tot cu bagajele făcute să plece de la Arad pentru că antrenorul nu vrea un portar… străin. Să mai spunem că tot Kucher a avut o intervenție senzațională la scorul de 0-0, la acșiunea lui Cosmin Matei din prima parte.

  uta note 3

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Danylo Kucher – 9 – Portarul ucrainean a ajuns subiect de dezbatere. Aproape dat afară de Rednic de la echipă, Kucher a făcut ieri o partidă senzațională cu cel puțin trei parade incredibile, una în prima repriză la șutul lui Matei, celelalte în minutele de prelungiri. Mulți discută faptul că ucraineanul nu are un joc bun de picior, dar ieri, la victoria cu Sepsi, Kucher a arătat că este oricând un portar pe care echipa se poate baza. Și-a meritat din plin aplauzele de la final și acele momente de glorie la care atât galeria cât și cei de la tribuna a doua i-au scandat numele.

  Tiberiu Căpușă – 6 – A început ezitant cu câteva inexactități la construcție în propria jumătate. A urcat de câteva ori în zona careului celor de la Sepsi, dar a greșit fiecare centrare. În repriza secundă a fost mai preocupat de jocul defensiv și s-a achitat destul de bine de sarcinile din fișa postului său.

  Ibrahima Conte – 7 – Sigur pe el, puternic în duelurile directe, a avut o evoluție bună în fața lui Debeljuh sau Safranko, doi dintre cei mai puternici și mai valoroși atacanți din Superliga.

  Alexandru Benga – 7,5 – A avut o greșeală la care a fost salvat de intervenția lui Kucher la șutul lui Matei, dar altfel Benga a făcut o partidă aproape perfectă și prin atitudinea sa a impulsionat întreaga echipă.

  Diogo Rodrigues – 7,5 – Joc foarte bun al portughezului chiar dacă a fost folosit în banda stângă. Pe lângă că a marcat un gol superb, acesta s-a achitat foarte bine de sarcina de a nu-i da spații celui mai bun jucător al oaspeților, Ștefănescu.

  Cristian Mihai – 7 – Revenire de bun augur a tânărului arădean. A dovedit personalitate atunci când a urcat cu mingea la picior, a arătat un bun joc colectiv și a închis destul de bine zona centrală în fața unor adversari mult mai bine cotați cum sunt Păun sau Jonathan Rodrigues.

  Rareș Pop – 5 – A intrat destul de rău în joc. A pierdut multe mingi în propria jumătate, a irosit câteva șanse de contraatac și a rămas în memorie cu acea pasă complet ratată în momentul în care a scăpat în superioritate numerică. A încercat să paseze pentru Cooper dar execuția a fost lamentabilă.

  Marcelo Freitas – 6 – A avut o primă repriză mai slabă, fiind lent și fără ritm la unele faze, după care în a doua repriză a oferit mult mai mult echilibru la mijlocul terenului.

  Claudiu Micovschi – 8 – Este fără îndoială motorul echipei arădene în acest moment. Activ și pe stânga și pe dreapta, Micovschi nu a contribuit ieri cu gol, dar a făcut-o cu un assist la golul lui Diogo, fiind implicat în aproape fiecare fază ofensivă a Bătrânei Doamne.

  Andrej Fabry – 7 – A avut o primă parte destul de modestă, cu soluții alese greșit la unele faze, dar a stat la baza deschiderii scorului, atunci când a șutat la poartă și mingea a fost deviată fericit de Omondi. Din păcate i-a fost anulată reușita de 3-0. S-a văzut contribuția sa la jocul ofensiv și combinativ al echipei arădene atunci când a fost înlocuit și UTA nu a mai putut ține de minge în jumătatea adversă.

  Marko Stolnik – 5 – Intrat în locul lui Fabry pentru a ajuta la conservarea rezultatului de pe tabelă, Stolnik a greșit grav la faza la care UTA a fost salvată de intervențiile lui Kucher din minutul doi al prelungirilor.

  Eric Omondi – 6 – Rămâne cu reușita norocoasă din minutul 35 la acel șut al lui Fabry. Altfel, Omondi a fost foarte dezordonat în joc și neatent la unele faze care se putea încheia cu gol, așa cum a fost și acel contraatac doi contra unu din prima parte a meciului, fază la care i-a oferit foarte ușor mingea fundașului advers.

  Ariel Lopez – 6 – A alergat mult, a încercat să blocheze acțiunile de atac ale celor de la Sepsi și a participat prea puțin la jocul de construcție al grupării arădene.

  Kevin Luckassen – 8 – Nu a marcat, nu a pasat la vreun gol, dar a ținut de minge foarte bine fie că a avut unul, fie că a avut doi adversari lângă el. A fost un permanent pericol pentru poarta lui Niczuly și a și apărut de câteva ori la finalizare.

  Antrenor Mircea Rednic – 7,5 – Victoria de ieri a fost a echipei dar și a lui Rednic, cel care l-a „citit” foarte bine pe omologul său de pe banca lui Sepsi, Bernd Storck. Echipa a fost bine așezată în teren, primul unsprezece a fost și el foarte bine ales, Micovschi fiind trimis la poziția în care dă cel mai bun randament, Diogo ca fundaș stânga a excelat, iar Cristi Mihai parcă are ceva în plus în acest moment și comparativ cu Ariel Lopez, dar și comparativ cu Rareș Pop. S-a cam grăbit cu schimbările făcute la golul anulat al lui Fabry și parcă a sunat prea repede retragerea în defensivă.

  * Reagy Ofosu și Godberg Cooper au evoluat prea puține minute pentru a putea fi evaluați

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.