duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne: UTA – Petrolul 1-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 25 februarie 2024, 1:14 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Ce victorie… Poate cea mai dorită, cea mai așteptată din acest sezon, victoria care o pune pe UTA cu șanse foarte mari pe orbita spre play-off. Teoretic, gruparea arădeană este pe locul 7 după victoria contra Petrolului, dar practic, echipa antrenată de Rednic este în acest moment pe loc de play-off având avantajul rezultatelor directe cu Hermannstadt.

  UTA nu a făcut ieri un joc spectaculos. Nu putem spune nici că a făcut un meci bun, mulți dintre jucători având evoluții modeste. Am văzut în ultimii ani evoluții mult mai legate, mult mai bune, dar încheiate cu rezultate negative. Acum, luăm partea bună, victoria, deși Petrolul a fost superioară atât în prima parte, cât mai ales în repriza a doua când doar intervențiile lui Iacob, neinspirația atacanților petroliști și evoluția excelentă a defensivei arădene au făcut ca rezultatul de 1-0 să se mențină pe tabelă.

  Gruparea arădeană și-a creat puține ocazii la poarta lui Zima, puține dar mari. Șutul lui Omondi din prima parte sau ratarea incredibilă a juniorului Andrei David, fază la care se puteau încheia conturile, chiar au fost mari.

  Petrolul a avut un plus la posesie, la șuturi, dar a pierdut tocmai la goluri în urma acelei faze fixe din minutele de prelungire ale primei reprize. Apoi, a urmat o repriză în care, mai ales după minutul 60, s-a jucat aproape exclusiv în treimea arădeană. Din momentul în care pe teren au intrat Grozav și Irobiso, sarcina defensivei Bătrânei Doamne a devenit și mai grea, dar Iacob, Benga și Stolnik au ieșit cu bine după aceatsă încercare.

  Din compartimentul ofensiv, singurul care merită cuvinte de laudă este Omondi. Ne așteptam la mai mult de la Micovschi, deși are meritul de a fi obținut lovitura liberă din care s-a marcat unicul gol, ne așteptam la mai multe de la Fabry după ieșirea de la Voluntari, ne așteptam mai mult de la Luckassen și chiar de la Tudorie. La mijloc, Mihai a alergat din nou foarte mult, a recuperat unele mingi chiar în jumătatea adversă, dar a și avut momente în care fie a fost prins în fața mingii, fie a greșit la construcție. De fapt pasele greșite au fost la ordinea zilei ieri, mai ales în prima parte a jocului. În a doua, UTA nu a mai reușit să țină aproape deloc de minge… Freitas a jucat și el modest în prima parte, lent, lipsit de concentrare uneori, dar rămâne cu reușita din minutul 45+1 care a contat cel mai mult în economia întregii partide.

  Rămânem cu victoria, una venită – așa cum am scris și ieri – în urma unui joc tratat ca o finală. Așa vor fi și următoarele trei.

  notele 2 1

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 7,5 – O nouă evoluție bună spre foarte bună a portarului Bătrânei Doamne, una venită la o săptămână după ce a fost omul meciului la Voluntari. A avut câteva parade foarte bune la șuturile lui Grozav sau Bratu, dar a avut și două ezitări, cea mai mare fiind la cornerul din minutul 89 când mingea a fost respinsă din fața porții de Stolnik.

  Tiberiu Căpușă – 7 – Joc bun al lui Tibi Căpușă care a avut mult de lucru mai ales în partea secundă când a trebuit să-l marcheze pe Gicu Grozav. S-a ocupat cu brio de sarcinile defensive, ofensiv fiind puțin mai reținut.

  Marko Stolnik – 8 – Poate cel mai bun joc al său de când a venit la UTA. Imperial.

  Alexandru Benga – 8 – Împreună cu Stolnik a făcut un joc excelent. A dat siguranță întregii echipe prin felul în care a coordonat jocul și cum a câștigat duelurile directe cu adversarii.

  Diogo Rodrigues – 7,5 – Din ce în ce mai bun pe un post cu care nu era obișnuit. Pe lângă jocul defensiv foarte bun, ieri, în minutul 87, pe fondul dominării Petrolului, Diogo ajungea la careul advers și centra perfect pentru Andrei David, dar acesta a ratat ocazia meciului….

  Cristian Mihai – 7 – În prima parte a jocului a greșit destul de mult, a fost depășit și de jocul între linii al celor de la Petrolul, dar după minutul 30 a fost tot mai prezent, a recuperat multe mingi în jumătatea sau chiar în treimea adversă, iar în parte a doua, pe fondul rezultatului de 1-0, a fost o piesă esențială în menținerea rezultatului. A fost scos de Rednic imediat după o pasă superbă, cu exteriorul, pasă după care a fost certat de tehnicianul echipei arădene.

  Andrei David – 4 – Cu excepția unor alunecări în treimea proprie, David a greșit toate mingile pe care le-a jucat. Ne-au rămas pe retină acele două faze, contraatacul la care a greșit pasa și faza s-a transformat într-un contraatac periculos al Petrolului, dar mai ales ratatea cu capul din minutul 87…

  Marcelo Freitas – 6,5 – În prima repriză mulți i-au cerut lui Rednic să-l schimbe. Unele atacuri ale celor de la Petrolul au venit tocmai de la greșelile brazilianului. Dar a venit acea fază în care el a marcat unicul gol al partidei și de acolo jocul său s-a mai ordonat. În partea secundă a jucat eminamente defensiv și a făcut-o bine.

  Claudiu Micovschi – 6 – Un nou joc fără reușite al lui Micovschi, dar merită menționat că el a obținut acea lovitură liberă din care s-a marcat unicul gol al meciului.

  Ariel Lopez – 6 – A fost trimis să lupte în zona mediană și asta a și făcut…

  Andrej Fabry – 5 – Foarte puțin implicat în fazele de atac ale echipei sale. Când a ajuns în zona careului, fie a ales soluția greșită, fie a avut execuții greșite la centrări.

  Vlad Morar – 6 – Fără reușite pe plan ofensiv, UTA fiind dominată în partea secundă, Vlad s-a remarcat prin efort, prin faptul că a luptat mult la recuperare și de multe ori l-au prins fazele inclusiv în careul lui Iacob.

  Eric Omondi – 7 – O primă repriză excelentă. A profitat și de faptul că a fost marcat de veriga slabă a Petrolului în prima parte, Dumitriu, jucător care a fost pus să joace fundaș dreapta deși el e mijlocaș central de obicei. A avut două șuturi periculoase, a dus des mingea în careul advers și a centrat foarte bine la golul lui Freitas. În repriza a doua, mutat în banda din dreapta, a dispărut aproape total din joc.

  Kevin Luckassen – 5 – Greoi, neimplicat, neinspirat.

  Alexandru Tudorie – 5 – Era și greu pentru el să se afirme cu ceva atât timp cât ceilalți 10 coechipieri ai săi erau la careul propriu…

  Antrenor Mircea Rednic – 7,5 – A tratat jocul ca pe o finală. A închis în primul rând culoarele spre poarta lui Iacob, a intuit că cei de la Petrolul au un plus de calitate tehnică și le-a cerut elevilor săi să aibă răbdare. Golul a venit din fază fixă după care echipa a câștigat datorită unei organizări defensive foarte bune.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.