marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – Gloria Buzău 5-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 5 iunie 2023, 6:04 PM | Undeva

  0

  Așa cum am scris și azi noapte, pacientul UTA a rămas în viață după o lungă perioadă de convalescență, începută în vară, după un an în care a suferit mult, chiar și câteva intervenții chirurgicale, iar tratamentele păreau că nu sunt mereu cele mai potrivite.

  UTA va mai juca cel puțin un sezon în Superliga după victoria netă în fața Gloriei Buzău în a doua manșă a barajului pentru supraviețuirea în prima ligă. A fost un meci disputat într-o atmosferă incandescentă, suporterii erau efectiv pe garduri și și-au susținut, încă de dinainte cu o oră de meci și mult timp după încheierea acestuia, echipa.

  Bătrâna Doamnă a arătat maturitate aseară, a arătat că diferența de nivel este uriașă, a arătat că ritmul de la Liga 1 este cu totul altul decât cel de la liga secundă și, cel mai important, a arătat că jucătorii au vrut și au putut să se conecteze la importanța unei partide capitale pentru viitorul acestui club.

  Deși scorul a fost unul foarte sever, UTA a avut probleme în prima parte, mai ales în primul sfert de oră atunci când Iacob a scos de sub bară mingea la o ocazie destul de bună a buzoienilor. Golul lui Postolachi din minutul 16 a mai liniștit lucrurile, dar arădenii tot nu au găsit până la pauză soluții pentru a lovi decisiv. Au făcut-o după pauză, atunci când a mai existat doar o singură echipă pe teren. Patru goluri marcate de arădeni și unul singur al buzoienilor, după o lovitură liberă executată de Vali Alexandru și deviată în poarta lui Iacob, iar zarurile au fost aruncate.

  E un clișeu să spunem că totul este bine când se termină cu bine. Da, a fost o bucurie imensă că UTA a câștigat barajul, o bucurie comparabilă cu câștigarea unui trofeu, o bucurie venită după un an plin de frustrări, un an în care am trecut prin amărăciunile unor înfrângeri cu Mioveni, Argeș sau Chindia, dar și bucuria unei victorii cu FCSB sau acele remize cu CFR și Rapid. Per total, nu a fost un an bun, iar maximum din ceea ce se putea obține era menținerea în primul eșalon. Obiectivul a fost atins, dar dacă lucrurile vor continua în aceeași notă, în sezonul viitor vom suferi din nou…

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 7 – Are meritul că și-a ținut echipa în joc prin acea intervenție la 0-0, după care a mai avut foarte puțin de lucru, dar de fiecare dată a fost acolo unde trebuie.

  Marko Vukcevic – 6 – A depus foarte mult efort, a ținut bine banda din punct de vedere defensiv, dar din nou a păcătuit la capitolul precizie la centrări în momentul în care apărea în zona careului advers, marele său minus.

  Andrei Chindriş – 9 – Poate cel mai bun meci al carierei sale. Avea două goluri marcate la profesioniști până aseară, iar contra Gloriei a reușit o dublă și a evoluat excelent în ceea ce privește fișa postului său.

  Erion Hoxhallari – 7 – Exact în intervenții, mereu primul la minge, Erion nu s-a complicat și a dat siguranță apărării.

  Aly Abeid – 7 – Deși a făcut unele greșeli din, probabil, prea multă dorință, Abeid a fost un adevărat piston între defensivă și atac. El a fost cel care a dat startul ocaziilor cu acea minge trimisă din unghi în bara laterală a porții lui Denis Rusu.

  Rareș Pop – 6,5 – Rareș a încercat multe, dar rareori a găsit soluțiile potrivite. Mutat din dreapta în stânga, Rareș a intrat în multe dueluri unu la unu, și-a depășit adversarul direct în mai multe rânduri, dar mereu ultima pasă nu ajungea la destinație.

  Claudiu Negoescu – 6 – A intrat plin de dorință, a alergat mult, a avut o acțiune individuală în treimea adversă și a intervenit foarte bine defensiv după un duel cu un adversar mult mai bine clădit fizic.

  Idriz Batha – 7 – Din nou și-a jucat foarte bine rolul de a recupera mingile din posesia adversarilor fără a se complica prea mult în ceea ce privește jocul la construcție sau în treimea adversă.

  Desley Ubbink – 6 – Deși a jucat multe mingi, puține au fost utile pentru coechipierii săi. Rămâne cu assist-ul la golul marcat de Postolachi care a mișcat tabela, neeralndezul fiind cel care a executat lovitura de colț.

  Paul Anton – 8 – Criticat după evoluția de la Buzău, Anton a intrat foarte bine în repriza secundă când a reușit să limpezească jocul ofensiv al echipei arădene.

  Roger Junio – 6,5 – A alergat mult, a făcut ambele faze, dar din lipsă de concentrare a ratat iarăși șansa de a-și înscrie numele pe tabela de marcaj.

  Philip Otele – 8 – Intrat în locul lui Roger, Otele a avut imediat un impact pozitiv în jocul arădenilor. A driblat, a făcut câteva curse foarte bune în banda stângă, putea chiar să dea o pasă de gol dacă Stahl ajungea o idee mai repede în fața porții, după care și-a încheiat evoluția cu un gol din afara careului.

  Virgiliu Postolachi – 8 – O nouă partidă de pus în ramă pentru atacantul moldovean, care a reușit o dublă, a câștigat multe dueluri și a și ratat o ocazie uriașă, singur cu portarul Denis Rusu.

  Claudiu Keşeru – 6,5 – Mai implicat în joc decât la alte partide, fostul jucător al naționalei a și finalizat de două ori foarte periculos, o dată în prima parte când a șutat puțin pe lângă poartă, iar a doua oară cu un șut din voleu de la 20 de metri puțin peste poarta lui Rusu.

  Albert Stahl – 6,5 – A intrat cu o mare dorință de a marca și a fost aproape atunci când a ratat de puțin mingea la centrarea lui Otele. Rpmâne cu assist-ul pentru al doilea gol marcat de Postolachi.

  Antrenor Mircea Rednic – 8 – A pregătit bine meciul, a citit bine echipa adversă și are meritul uriaș de a scoate UTA din situația în care a găsit-o la instalarea sa pe banca tehnică.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.