miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – FCSB 2-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 29 august 2023, 6:55 PM | Sport

  1

  UTA a obținut o victorie uriașă contra celor de la FCSB, adversara sa de aseară fiind liderul la zi al SuperLigii cu punctaj maxim după primele cinci meciuri disputate. Revenim cu notele jucătorilor Bătrânei Doamne, de data aceasta după cea mai importantă victorie din actualul campionat. 

  Meciul părea a fi unul total dezechilibrat, asta și datorită diferenței din clasament cât și al jocului prestat de cele două echipe, dar și al componenței celor două loturi.

  Unde s-a făcut diferența? Probabil la încredere, o încredere care a venit în sânul jucătorilor lui Rednic abia după golul egalizator, un gol care a destabilizat jocul celor de la FCSB și odată cu el parcă le-a dat un restart mijlocașilor Bătrânei Doamne, Freitas și Marku, inexistenți până atunci. Jocul solid al celor doi i-a dat aripi și lui Fabry, iar Cooper a devenit și el tot mai prezent în zona careului advers.

  Apoi diferența a făcut-o și gafa de junior, ceea ce și este, a lui Pantea, cel care și-a lăsat echipa în inferioritate numerică, o inferioritate care nu s-a simțit ca joc în a doua parte dar care totuși a dat curaj Bătrânei Doamne și acest curaj a făcut-o să marcheze și golul al doilea. Deși unii se așteptau ca UTA să forțeze un nou gol, mai ales după ce a fost eliminat și Florin Coman, echipa lui Rednic a preferat prudența și închiderea spațiilor, deși chiar și cu doi oameni mai puțin cei de la FCSB au mai obținut lovituri libere periculoase din zona careului lui Iacob.

  UTA a reușit cel mai bun meci din acest sezon, unul în care s-a văzut în primul rând atitudine, dar echipa arădeană a arătat că a și reglat anumite automatisme de joc. Rednic, însă, nu a reușit să regleze prea bine jocul defensiv. Deși a stat foarte bine echipa sa la fazele fixe, pe atacurile poziționale, sau chiar pe contratacurile celor de la FCSB, s-au văzut distanțe foarte mari între fundași, Stolnik având o primă repriză foarte slabă.

  Este o victorie care o urcă pe UTA pe locul 12 și oprește avântul celor de la FCSB, care au avut un parcurs fără greșeală până aseară.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 6 – Portarul echipei arădene nu a avut foarte mult de lucru aseară. A parat foarte bine lovitura de cap a lui Compagno în minutul 3, după care a venit acel gol al lui Coman, la care nu i se putea imputa nimic. Apoi, fie cei de la FCSB au greșit ținta, fie șuturile au fost ușoare. S-a remarcat mai mult prin atenția de a ține aproape de linia fundașilor la mingile trimise de mijlocașii echipei oaspete în spatele liniei defensive.

  Diogo Rodrigues – 6 – Rodrigues seamănă puțin cu adversarul său de aseară, Radunovic. Portughezul este un jucător care urcă foarte bine în treimea adversă, are și centrări de calitate, dar de multe ori este depășit foarte ușor în zona propriului careu, așa cum i-a pierdut aseară de câteva ori pe Coman și pe Olaru.

  Marko Stolnik – 5 – O primă repriză extrem de slabă a croatului. Deși era clar că are cel puțin o viteză în minus în fața lui Coman sau Olaru, acesta nu a încercat să regleze acest minus din plasament. La scorul de 0-1, a făcut o gafă uriașă atunci când a pierdut mingea în fața lui Olaru la 25 de metri de poarta lui Iacob. A jucat mai bine în partea secundă, atunci când a eliminat greșelile mari din jocul său.

  Ivaylo Markov – 6,5 – A fost cel mai bun meci al bulgarului de la sosirea sa la Arad. A stat bine lângă Compagno, deși a pierdut unele dueluri la cap în fața italianului, dar și-a acoperit foarte bine zona și chiar a provocat eliminarea lui Coman, probabil decisivă în stabilirea câștigătoarei de aseară.

  Ali Abeid – 7 – Efort deosebit al mauritanului, care pe lângă că l-a anihilat complet pe Miculescu și apoi pe Octavian Popescu, a urcat și foarte bine în ataca, alimentându-l în continuu cu mingi între linii pe Stahl. A avut și acea cursă solitară până pe linia de fund a celor de la FCSB, fiind frenetic aplaudat de public.

  Marcelo Freitas – 7 – Început nesigur de meci pentru brazilian, cu mingi pierdute, cu pase greșite, dar din minutul 15 a pus efectiv stăpânire pe mijlocul terenului și a fpcut un joc foarte solid.

  Cătălin Carp – 6 – Intrat în locul lui Freitas, Carp a părut mai ofensiv ca de obicei, raza sa de acțiune fiind undeva între 40 de metri și careul advers. A intrat bine și și-a respectat sarcinile pentru care a fost introdus de Rednic.

  Herald Marku – 7 – La fel ca și în cazul colegului său de linie, Freitas, albanezul a început să joace abia după golul egalizator reușit de Fabry. Din acel moment, Marku a evoluat foarte bine în dinamica jocului, apărând uneori în zona careului advers din poziție de inter, care pe faza defensivă se transforma într-un foarte eficient mijlocaș la recuperare.

  Albert Stahl – 6,5 – I-a făcut viața grea lui Pantea, fiind mereu un pericol datorită vitezei sale de deplasare. Din păcate, unele decizii le-a luat prea târziu și oportunitățile pe care le-a creat se încheiau cu aut sau lovituri de colț doar pentru că a mai preferat o atingere în plus.

  Denis Dumitrașcu – 6 – Introdus de Rednic pentru a întări flancul stâng mai ales din punct de vedere defensiv, Dumitrașcu nu s-a remarcat prin vreo fază anume ci doar prin așezarea sa în teren. A închis culoarele spre poarta lui Iacob, profitând și de faptul că FCSB a jucat mare parte din timpul în care Denis pe teren cu doi oameni în minus.

  Andrej Fabry – 8 – Se vede calitatea la slovac de câte ori are mingea în posesie. Se mișcă foarte bine în teren, alternând zonele. Își pune foarte bine în valoare coechipierii și apare mereu în zona careului advers fiind un permanent pericol. A executat perfect penalty-ul care a adus golul egalizator.

  Rareș Pop – 7 – Rareș nu mai este acel jucător sclipitor din primăvară, dar chiar și în jocuri în care îi ies mai puțin tot poate să fie decisiv. A fost cel care a provocat eliminarea lui Pantea și, apoi, în partea secundă, a fost cel care a centrat în careu la golul lui Cooper și care a provocat accidentarea lui Chiricheș.

  Godberg Cooper – 7,5 – Joc solid al italo-ghanezului. Chiar dacă apare destul de puțin în combinații, prin fizicul său își domină adversarii. A reușit să țină de multe mingi în zona careului advers și are meritul de a marca golul victoriei după o fază pe care tot el a inițiat-o în propria jumătate.

  Alexandar Vucenovic – 6 – A debutat la UTA într-un joc cu FCSB, dar pe un fond în care arădenii nu mai atacau, fiind mai mult preocupați de a ține adversarul departe de propria poartă. A reușit să joace câteva mingi utile dar nu și-a creat nicio ocazie clară de gol.

  Antrenor: Mircea Rednic – 7,5 – Începe să se vadă munca lui Rednic cu această echipă aproape complet nouă. Aseară, în echipa de start au intrat doar 5 jucători care au evoluat și în sezonul trecut, Iacob, Abeid, Stahl și Rareș Pop, dar s-a văzut că mijlocașii Freitas, Marku și Fabry se găsesc tot mai bine, ceea ce îl ajută și pe Cooper. Deși echipa a câștigat, UTA nu a stat deloc bine pe plan defensiv, mai ales în prima parte. De asemenea, se văd și unele automatisme create. Chiar și schimbările le-a gândit bine aseară.

  Citește și: 

  „Francisc Neuman”, coșmar pentru FCSB! UTA, victorie imensă, nesperată, după cel mai bun meci din actualul sezon

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.