duminicã, 3 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – FCSB 1-1, evaluarea jucătorilor conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 2 august 2021, 1:46 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  A fost o atmosferă senzațională aseară pe arena „Francisc Neuman”. UTA a încheiat la egalitate cu FCSB, scor 1-1, după un meci în care a condus mai bine de 70 de minute și a fost egalată în minutele de prelungiri.

  Înainte de a începe cu notele jucătorilor, am dori să dăm o notă celor care probabil contează cel mai mult în această ecuație, suporterii. Au fost de 10 cu steluță, au creat o atmosferă cu adevărat demențială și au încurajat echipa până în ultima secundă a jocului dar și minute bune după aceea. Nu puținele au fost momentele în care glasul tribunei te făcea să te zburlești, să ți se facă pielea ca de găină.

  Bravo publicului arădean, bravo unui public care a arătat că puteam arăta așa cum vedem la televizor la marile meciuri din Europa.

  Cât de mult a lipsit un astfel de public la meciurile din sezonul trecut în care fotbalul se juca pentru… nimeni.

  NOTELE JUCĂTORILOR ECHIPEI UTA ȘI A ANTRENORULUI

  Florin Iacob6 – Căpitanul echipei arădene putea fi unul dintre eroii partidei dacă nu era acea fază din minutele din prelungiri în care a primit un gol parabil de la Ianis Stoica. Iacob a dat emoții celor 9.000 de spectatori și la o fază din prima repriză la care a ieșit pe sub minge și Haruț putea înscrie, dar și la un șut din partea secundă pe care l-a respins în față. S-a făcut remarcat la două șuturi ale lui Coman și Tănase.

  Marko Vukcevic6,5 – După o primă repriză excelentă, fundașul muntenegrean a făcut o a doua parte puțin mai ștearsă. În prima parte a arat efectiv banda sa, fiind foarte activ atât pe plan ofensiv dar foarte bun și în defensivă, acolo unde nu i-a dat nicio șansă lui Florin Tănase. În partea secundă stat puțin prea departe de Florinel Coman și i-a oferit acestuia o rază de acțiune destul de mare.

  Erico Da Silva7,5 – Meci aproape perfect pentru Erico. A fost imperial în defensivă, reușind unele intervenții la limită prin niște procedee foarte grele. A dominat toate duelurile în careul advers, acolo unde masivul Alexandru Crețu a fost depășit de fiecare dată. Erico a avut două bune ocazii de a marca. Nota lui putea fi semnificativ mai mare dacă nu exista acea intervenție nefericită cu capul din minutele de prelungiri, fază care a dus la marcarea golului egalizator al lui Ianis Stoica.

  Vinko Medjimorec7 – Tot mai sigur în intervenții, fundașul adus în această vară din Azerbaidjan a jucat simplu și fără greșeală. De netrecut în duelurile la mingile înalte, Vinko a oferit siguranță colegilor săi fiind într-un progres evident de la meci la meci.

  Evgheni Shlyakov 6,5 – Rusul s-a descurcat foarte bine în duelurile purtate în banda sa, Moruțan, Cordea și ceilalți jucători tehnici ai celor de la FCSB nereușind să găsească spațiu de pătrundere prin partea lui Shlyakov. Pe plan ofensiv, Evgheny nu prea a adus plusul așteptat, centrările sale fiind de obicei fără adresă. În minutele de prelungiri, după egalare, Shlyakov a avut o pătrundere foarte bună în careul advers dar a întârziat centrarea și totul s-a încheiat cu o repunere a bucureștenilor.

  Liviu Antal 6,5 – A început meciul cu încredere și a depus un efort fantastic atât în atac cât și în replierile pentru faza defensivă. Recuperarea sa din minutul 20, când i-a luat mingea lui Oaidă, a dus la faza din care Ubbink a deschis scorul. Este al doilea meci consecutiv în care UTA marchează după o recuperare la mijlocul terenului a lui Antal, recuperare urmată de o pasă pentru Dangubic. Din păcate, după minutul 30, Antal și-a pierdut evident din energie și poate și din concentrare, pierzând foarte multe mingi iar la o fază chiar a fost „furat” de joc, nefiind atent la o pasă simplă a lui Vukcevic.

  Idriz Batha 6,5 – Dacă UTA reușea să țină de avantajul de pe tabelă, nota albanezului ar fi fost mai mare. A luptat până la ultima picătură de energie, a câștigat foarte multe dueluri unu la unu, are o detentă ieșită din comun ceea ce-l face să câștige ușor duelurile la cap contra unor adversari mai înalți, și are un control al mingii excelent. A participat probabil prea puțin la acțiunile de atac din ultima treime și are o parte de vină la golul marcat de FCSB, atunci când se impunea să facă un fault la Tănase pentru a opri mai repede faza de atac din care au marcat bucureștenii. Pentru atitudinea sa, Idriz a ajuns după numai trei meciuri unul dintre preferații suporterilor arădeni.

  Juan Pablo Passaglia6 – A jucat sub media echipei. Argentinianul venea după un meci foarte bun la Pitești, dar aseară a fost puțin sub viteza jocului. Un pasator foarte bun, aseară, Passaglia a avut câteva greșeli în zona mediană care au pus adversarul în situații foarte bune de contraatac.

  David Miculescu 6,5 – A început meciul cu un bust de încredere foarte mare, generat probabil atât de atmosfera din tribune cât și de faptul că toți de la FCSB erau cu ochii pe el după ce a făcut subiectul unui posibil transfer la echipa lui Becali. Din păcate, acțiunile sale nu au adus nicio fază periculoasă la poarta lui Straton în prima parte. Trecut în banda dreaptă, „Micu” putea înscrie în partea secundă dar Straton a respins șutul său spre colțul lung. S-a mai remarcat prin câteva acțiuni periculoase în banda dreaptă, la una dintre ele punându-l pe Vukcevic în situație foarte bună în careul advers. S-a sufocat în ultima parte a meciului.

  Desley Ubbink8 – Ni s-a părut a fi cel mai bun jucător al echipei UTA în meciul de aseară. Nu neapărat datorită golului, cât calității tehnice pe care a arătat-o dar și disponibilității la efort. Olandezul e „fotbalist” în adevăratul sens al cuvântului, unul foarte creativ și, după un joc foarte slab cu Farul, a arătat în ultimele două că UTA a câștigat în vara aceasta un jucător care poate destabiliza apărarea oricărei echipe din Liga 1. A marcat unicul gol al arădenilor, a scos din „joben” cel puțin trei pase strălucitoare, a avut un șut cu stângul peste transversală care putea să-l surprindă pe Straton, și a jucat excelent în combinațiile de la centrul terenului, acolo unde foarte rar a pierdut mingea.

  Filip Dangubic7 – Este cunoscut faptul că UTA reușește rar să ducă mingea în careu pentru vârful de atac. Dangubic s-a remarcat printr-un efort uriaș, alergând enorm. După un gol cu călcâiul marcat la Pitești, aseară, Filip a reușit o pasă genială cu călcâiul pentru olandezul Ubbink, pasă care a dus la golul marcat de UTA. A fost aproape să ajungă la o pasă a olandezului salvată de o intervenție a lui Straton și a pus multă presiune pe fundașii centrali adverși. Nota 7 este și pentru atitudinea pe care o arată în teren.

  Roger Junio7 – A venit cu un plus în banda dreaptă, după care s-a mutat în banda stângă de atac a arădenilor. A pierdut foarte puține mingi, iar după intrarea sa, UTA a ieșit din corzile în care a împins-o FCSB timp de aproximtiv 10-15 minute din repriza secundă. A fost aplaudat de public pentru efortul depus, el alergând mereu în urmărirea adversarilor imediat după ce finaliza o acțiune ofensivă.

  Modestas Vorobjovas6,5 – Intrat în locul lui Passaglia, lituanianul a recuperat multe mingi la centrul terenului, de multe ori încercând să verticalizeze jocul din zona mediană. A adus liniște la centrul terenului, acolo unde pe lângă recuperări a ales să joace simplu la fiecare fază.

  Ioan Hora6 – Atât cât a jucat, golgeterul din sezonul trecut al echipei s-a remarcat prin efortul depus. Putea fi și el unul dintre eroii partidei dacă îi reușea execuția la acea încercare de „foarfecă”, încercare eșuată însă în careul echipei FCSB.

  Gyuszi Balint8,5 – La felul cum a pregătit partida este probabil artizanul a ceea ce a arătat UTA aseară. Așa cum ne așteptam, a organizat perfect jocul defensiv, jocul fără minge și la indicațiile lui fotbaliștii Bătrânei Doamne au blocat aproape perfect jocul între linii al adversarilor, dar și mingile aruncate în spatele liniei defensive. Aseară, însă, am văzut ceea ce rar am văzut la jocurile de acasă, anumite trasee stabilite pe faza ofensivă. Ne așteptam ca UTA să se apere mai mult într-un astfel de meci, așa cum s-a întâmplat în sezonul trecut la victoriile cu CFR sau cu Dinamo, dar Balint ne-a surprins printr-o abordare tactică în care a împins de la început liniile spre careul lui Straton. Conform statisticii, UTA a câștigat duelul șuturilor spre poartă, 11-8, fiind egală cu FCSB la șuturi pe poartă, 4-4. la raportul atacurilor periculoase, UTA are un avantaj foarte mic și aici, 74-73, ceea ce arată că UTA nu a abordat o tactică defensivă în fața vicecampioanei. Doar ghinionul a făcut ca Balint să nu se bucure la final de o victorie importantă pentru club dar și pentru cariera sa.

   

  NOTĂ: Crini Bustea a evoluat prea puțin pentru a putea fi evaluat. 

   

  ACORDAȚI ȘI VOI NOTE CU CLICK PE TITLUL DE MAI JOS:

  Catalogul roș-alb! Fanii arădeni pot acorda note după egalul de la Arad: UTA – FCSB 1-1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.