sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – FC Botoșani 2-2. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 13 februarie 2024, 5:13 PM | Sport

  0

  Speranțe, vis de play-off și apoi trezirea la realitate după o a doua repriză execrabilă într-un joc cu penultima clasată din Superliga. O nouă ocazie ca UTA să lege trei victorii consecutive pentru prima oară de când a promovat, o nouă ocazie ratată…

  UTA nu a arătat rău doar în repriza secundă. UTA a fost sub adversara sa chiar și în prima repriză, atunci când jocul celor de la Botoșani a părut mai vertical și mai legat. Practic, în prima parte, UTA s-a apropiat doar de două ori periculos de poarta lui Ducan, la acea ocazie a lui Omondi și la golul lui Căpușă. În rest, ocaziile au fost la poarta lui Iacob, iar mijlocul terenul era dominat de formația antrenată de Bogdan Andone.

  Rednic nu a reușit să schimbe prea multe la pauză și, spre deosebire de prima parte, moldovenii au și profitat de greșelile jucătorilor din echipa arădeană. Dacă în prima parte UTA a scăpat fără gol primit după greșeala de începător a lui Omondi care s-a pus să dribleze în propriul careu, în repriza a doua Bătrâna Doamnă a fost taxată la fiecare greșeală făcută pe construcție în propria jumătate, golurile echipei din Botoșani plecând dela două pase greșite ale lui Freitas și Cristian Mihai în propria jumătate. Pe lângă greșelile celor doi, am mai remarcat pi forma slabă a ambilor fundași centrali, dar și ușurința cu care a fost depășit Diogo Rodrigues.

  În ceea ce privește jocul ofensiv, Fabry a fost din nou „mână moartă”, Rareș Pop a avut două incursiuni și în rest o grămadă de mingi pierdute, Omondi s-a remarcat prin două șuturi spre vinclu dar la niciunul nu a nimerit ținta, iar Luckassen s-a plimbat printre fundașii echipei adverse. S-a simțit foarte mult lipsa lui Micovschi, dar ca remarcă pozitivă am nota intrarea lui Andrei David și chiar a lui Vlad Morar. Pedro nu a apucat să ne arate prea multe la debutul său pentru Bătrâna Doamnă, iar Ariel Lopez a fost cel care a jucat cel mai puțin dar totodată cel care a salvat un punct prin lovitura de cap din minutul 90.

  A fost și un joc prin care UTA s-a despărțit de Aly Abeid, fotbalist care atât cât a jucat aseară a împins jocul spre careul lui Ducan, ca mai apoi, după eliminarea lui Conte, să se ocupe cu succes de sarcinile de fundaș central.

  A fost un egal norocos dacă ne gândim la numărul ocaziilor pe care le-a ratat echipa din Botoșani, iar UTA și-a arătat din nou limitele și mentalitatea de echipă mică care cedează atunci când se apropie de obiective mai îndrăznețe cum este lupta pentru play-off…

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 6 – Și-a salvat echipa în trei rânduri, două dintre ele în prima parte la șuturile lui Benzar – minge deviată în bară – și a lui Friday, dar și în partea secundă la pătrunderea lui Florescu. A avut noroc la lobul lui Kaprof, iar la goluri este greu de spus că putea face mai multe.

  Tiberiu Căpușă – 6 – După o primă repriză foarte bună în care a reușit poate golul carierei, în partea secundă, evoluția sa a fost una în nota echipei, adică foarte slabă.

  Ibrahima Conte – 3 – Pe lângă greșelile pe care le-a făcut de-a lungul partidei, rămâne inexplicabil gestul său de la eliminarea din minutul 73, gest care nu doar că a dus la lăsarea echipei în inferioritate numerică, dar duce și la lipsa sa la următoarele două jocuri, minim două jocuri…

  Alexandru Benga – 4 – După o serie de partide foarte bune, cum a fost cel cu Sepsi sau cel de la Cluj, aseară, Benga a fost depășit mult prea ușor de jucătorii din atacul echipei din Botoșani.

  Diogo Rodrigues – 4 – A început avântat jocul, a urcat mult în banda stângă, dar apoi avea să-și piardă reperele și să fie depășit la aproape fiecare acțiune de atac a celor din Botoșani.

  Aly Abeid – 6 – A dat o mai mare siguranță defensivă după ce a intrat la ceea ce avea să fie ultimul său joc pentru UTA. În plus a avut și un rol ofensiv destul de important în ciuda faptului că echipa sa evolua în inferioritate numerică.

  Cristian Mihai – 5 – După o primă parte în care a muncit mult și a participat foarte mult la jocul colectiv, în a doua repriză, mai ales după ce a ieșit Freitas, jocul său s-a prăbușit și chiar a greșit la golul al doilea al celor de la Botoșani.

  Ariel Lopez – 7 – A intrat foarte bine și a fost cel care a salvat punctul Bătrânei Doamne prin golul marcat în finalul partidei.

  Marcelo Freitas – 5 – La fel ca și în cazul lui Cristian Mihai, după o primă repriză bună, în a doua parte jocul său a fost unul foarte slab.

  Joao Pedro – 6 – S-a arătat mult la joc, dar realizările sale au fost destul de puține. Totuși s-a remarcat prin câteva recuperări în treimea adversă.

  Rareș Pop – 5 – Primul meci al lui Rareș după ce a semnat cu Rapid, însă, din păcate, o nouă evoluție sub așteptări. În afara celor două incursiuni care au dus la ocazia lui Omondi sau la șutul său în plasa laterală, Rareș nu a ieșit cu altceva în evidență.

  Andrei David – 6,5 – Andrei a intrat foarte bine, a avut câteva acțiuni energice în banda dreaptă și s-a remarcat și prin efortul depus în recuperarea mingii.

  Andrej Fabry – 4 – Un joc în care slovacul practic nu s-a văzut.

  Vlad Morar – 6 – Deși a jucat puțin, Vlad s-a arătat a fi foarte activ și chiar a avut și un șut periculos în minutele de prelungiri, șut care a trecut puțin peste transversala porții lui Ducan.

  Eric Omondi – 5 – A avut două ocazii, dar s-a comportat ca un amator la faza în care a driblat în propriul careu și a pierdut mingea, fază la care cei de la Botoșani puteau egala.

  Kevin Luckassen – 4 – A alergat fără succes printre fundașii echipei din Botoșani. Nu și-a creat nicio ocazie și s-a întâlnit foarte rara cu mingea.

  Antrenor Mircea Rednic – 5 – După victoriile cu Sepsi și cu Universitatea Cluj, aseară, Rednic a cam pierdut lupta cu Bogdan Andone, echipa din Botoșani fiind superioară ca evoluție formației arădene.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.