vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! UTA – FC Botoșani 3-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 12 februarie 2023, 4:26 PM | Sport

  0

  O victorie care a luat prin surprindere pe mulți dintre cei care susțin UTA. Echipa arădeană nu a mai condus cu 2-0 în minutul 11 din perioada în care obținea victorii la scor în eșaloanele inferioare.

  Nu a surprins doar scorul ci și acel început vijelios spre poarta lui Eduard Pap. A fost 3-1 la pauză, iar UTA nu a marcat niciodată trei goluri în prima ligă după promovarea din 2020 cu excepția meciurilor cu Academica Clinceni sau Gaz Metan Mediaș în sezonul trecut, echipe condamnate deja la retrogradare, în componența cărora erau mulți copii.

  A fost o victorie a spiritului dar și a inspirației. UTA a mai avut evoluții bune, evoluții consistente, dar mereu a avut o problemă la eficacitate. Ieri, arădenii au profitat de forma excelentă a copilului Rareș Pop, care la doar 17 ani a marcat primul său gol în Liga 1 și a fost pentru prima dată desemnat „Jucătorul meciului”. De asemenea, UTA profită tot mai mult de eficiența în fața porții a noului atacant Stefan Milosevic. Muntenegreanul a arătat în primele patru meciuri disputate în Superliga că a fost alegerea potrivită după eșecurile cu Laukzemis sau Ademi. A fost aproape să marcheze la Craiova, dar mingea a lovit bara, apoi a înscris cu Mioveni, a înscris și la Târgoviște dar reușita i-a fost anulată pe motiv de fault văzut doar de arbitrul Mladinovic, iar acum a înscris de două ori, prima dată cu o execuție perfectă din penalty, apoi un gol de număr 9 veritabil. Este atacantul în care fanii arădeni își pun toate speranțele că poate concretiza munca din teren a celor din spatele lui și care poate deveni determinant în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

  Rareș Pop este un adevărat diamant. Cu o tehnică sclipitoare, viteză bună, o lovire a mingii foarte bună și o inteligență în joc demnă de fotbaliștii cu mare experiență, Rareș a devenit o certitudine în echipa antrenată de Gyuszi Balint.

  Dar a fost victoria întregii echipe. Ubbink a fost determinant în jocul la mijlocul terenului și a găsit o pasă foarte bună pentru Rareș Pop la golul de 3-1, Batha și Anton au muncit enorm pe un teren înghețat, Abeid a arătat ieri cât a lipsit în cele șase partide în care a fost suspendat, iar Benzar a evoluat la nivelul la care l-am văzut când îmbrăca tricoul celor de la FCSB. Benga a fost și el la înălțime, fiind sigur în fiecare duel unu la unu, dar și atunci când trebuia să dubleze un anumit coechipier.

  A fost și victoria lui Gyuszi Balint, antrenor care venea după opt meciuri fără victorie în Superliga, iar la meciul de ieri a mizat pe o carte câștigătoare, schimbând pozițiile lui Rareș Pop și a lui Postolachi în teren.

  Un rol decisiv a avut și asistența VAR, decisivă la acordarea penalty-ului din minutul 4, dar și la anularea reușitei lui Dragu.

  Este o victorie mai mult de moral pentru UTA, dar și una care contează mult în economia clasamentului chiar dacă ierarhic, UTA rămâne pe penultima poziție. O victorie care o depărtează pe Bătrâna Doamnă de ultima clasată, Mioveni, dar și una care o apropie de echipele aflate deasupra liniei, așa cum sunt Universitatea Cluj, FC Argeș sau viitoarea adversară, Hermannstadt.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Dragoș Balauru – 5 – O notă de trecere dată cu indulgență pentru o minge ușoară prinsă în finalul partidei și pentru o ieșire pe o centrare în mijlocul careului, tot în repriza a doua. Altfel, Dragoș nu a oferit deloc siguranță coechipierilor săi, fiind foarte vulnerabil atât la golul anulat al lui Dragu, cât și la reușita lui Roman. A fost deficitar și la jocul de picior.

  Romario Benzar – 7 – Evoluție foarte bună a fostului campion al României. Excelent pe faza defensivă, acolo unde l-a dominat clar pe rapidul Mailat, Benzar a urcat mai puțin decât o face de obicei tocmai pentru a se ocupa la cei mai buni parametri de faza de apărare.

  Erico Da Silva6 – Putea marca după o centrare a lui Anton. În schimb, în zona defensivă, Erico a avut câteva inexactități și a întârziat pasul la offside la golul marcat de Roman.

  Andrei Chindriș – 6 – Intrat în locul accidentatului Erico, Chindriș a evoluat foarte simplu și foarte sigur.

  Alexandru Benga – 7 – Lider al apărării, Benga a câștigat aproape toate duelurile în care a fost implicat, a închis bine toate culoarele spre poarta lui Balauru în zona sa de acțiune, și chiar a urcat de câteva ori în atac.

  Ali Abeid 7 – Puternic, tehnic și dispus la efort, mauritanul ne-a făcut să regretăm și mai mult gestul său din partida cu Sepsi.

  Idriz Batha – 6,5 – Albanezul parcă nu a avut plămâni. Excelent la jocul de recuperare, Idriz nu s-a mai avântat în a deveni coordonatorul echipei, lăsând această sarcină lui Ubbink, dar și colegului său de linie, Paul Anton.

  Paul Anton – 6,5 – Nu este dispus la efort precum Batha, nu posedă nici arta deposedării așa cum o face albanezul, dar a fost excelent la jocul pozițional, știind foarte bine atunci când să accelereze jocul, dar și când să-l liniștească.

  Rareș Pop – 9 – Poate fi interpretată ca prea mare această notă, dar Rareș și-a ridiculizat efectiv adversarul direct în prima parte a meciului (n.r. Mboko). Pasă de gol pentru Milosevic după ce a trecut foarte ușor de Mboko, apoi și-a câștigat fizic duelul cu același adversar la golul de 3-1 pe care l-a înscris cu un șut de mare fotbalist. Iar pe lângă aceste două acțiuni, Rareș a mai apărut de câteva ori periculos atât în fața porții, iar în banda stângă nu a putut fi oprit.

  Desley Ubbink – 8 – Determinant în jocul la mijlocul terenului, Ubbink a reușit o pasă sclipitoare pentru Rareș Pop la golul de 3-1, apoi încă una pentru Milosevic în a doua parte a meciului, dar a fost foarte important aportul său atât în atacul pozițional cât și la blocarea acțiunilor de atac a adversarilor încă din zona mediană.

  Virgiliu Postolachi – 6 – Cam dezordonat în joc și trădat în unele faze de tehnica individuală, Postolachi s-a remarcat prin efortul depus dar și prin faptul că a fost cel care a centrat la faza în care Șeroni a comis acel henț în careu dictat după intervenția din camera VAR.

  Philip Otele – 6 – Revenit în echipă după o lungă absență, nigerianul a oferit una dintre fazele meciului atunci când a depășit prin tehnica sa deosebită trei adversari, faza culminând cu punerea la pământ a lui Patachi. Din cauza faptului că în acea zonă de teren a fost un adevărat patinoar, în final avea să cadă și Philip. Chiar dacă a jucat doar 20 de minute, a fost foarte activ în acțiunile ofensive, dar nu a făcut rabat nici de la jocul de apărare în apropierea careului lui Balauru.

  Stefan Milosevic – 8,5 – Este atacantul pe care-l așteptăm de mulți ani să îmbrace tricoul Bătrânei Doamne. Oportunist, foarte prezent în careu, puternic și cu o tehnică destul de bună, muntenegreanul a reușit două goluri și a mai și ratat două ocazii foarte bune.

  Antrenor Gyuszi Balint – 8 – Inspirat în alegerea primului unsprezece, Gyuszi a surprins prin modificarea pozițiilor lui Rareș Pop și Postolachi, o carte câștigătoare la jocul de ieri. A surprins și prin jocul foarte avântat din startul meciului și, mai apoi, după aproximativ 20 de minute în care cei de la Botoșani au fost în control, prin sarcinile trasate elevilor săi echipa a controlat total partida în repriza a doua, atunci când și-a ținut departe de propria poartă adversarii.

  Erion Hoxhallari, Salvatore Marrone și Willie Barbosa au evoluat prea puțin pentru a putea fi evaluați.

  clas 12 1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.