duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! Rapid – UTA 1-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 30 ianuarie 2022, 6:25 PM | Sport

  0

  După tot ce am simțit aseară în a doua parte a celei de-a doua reprize, dar și după ce am văzut astăzi în finala turneului de tenis de la Melbourne, este o sarcină destul de dificilă să notezi evoluția fiecărui jucător în parte al Bătrânei Doamne.

  Da, l-am auzit pe Gyuszi Balint că a invocat faptul că unii dintre jucătorii pe care-i antrenează nu au făcut față presiunii publicului. Am văzut asta și astăzi la Medvedev, dar rusul a continuat să joace și a făcut-o foarte bine, dar a avut ghinionul să întâlnească un extraterestru precum e Nadal. De asemenea, atât Nadal cât și Medvedev au făcut o demonstrație de cât de mult trebuie să te sacrifici pentru a performa în sport, pentru a obține victoria. Ei au jucat 5 ore și jumătate și au făcut-o la cel mai înalt nivel, UTA nu a fost în stare să păstreze avantajul de un gol în condițiile în care a avut un om în plus vreme de 45 de minute…

  Aseară nu mai a ținut de public. Tot contra publicului a jucat UTA și în prima repriză și a reușit să-și adjudece prima repriză cu 1-0 și, mai mult, avea și avantajul unui jucător în plus după eliminarea lui Morais. Chestia cu publicul nu ține pentru că dacă ar fi așa, UTA ar fi neînvinsă la meciurile de pe teren propriu, dar la Arad, atunci când în tribune erau cinci sau șase mii de spectatori, au câștigat echipe ca Argeș, Chindia sau Gaz Metan, echipe care au în componență jucători care nu au jucat mai mult de 4-5 meciuri cu mai mult de 3.000 de spectatori în tribune în toată cariera lor.

  UTA a ratat victoria pentru că nu a știut să gestioneze avantajul creat în prima parte, pentru că s-a mulțumit cu puțin și pentru că, din nou, a ratat ocazii mari așa cum a fost cea uriașă a lui Roger. UTA a ratat victoria și pentru că „centralul” Petrescu a crezut că e prea mult să mai dicteze un penalty, deși Albu l-a călcat foarte clar pe Batha. UTA a ratat victoria și pentru că Gyuszi Balint continuă să insiste pe acest cuplu nou de fundași centrali cum este cel format din Benga și Dima, asta în condițiile în care Gaz Metan a avut trei ocazii uriașe pe zonă centrală, iar aseară Rapidul a avut și ea 4-5 ocazii tot pe zonă centrală.

  UTA a ratat victoria aseară și pentru că dinspre vestiar se simte miros de instabilitate. Lăsatul lui Erico și a lui Medjimorec pe bancă, plecarea lui Passaglia, atitudinea delăsătoare a lui Baravykas, lipsa de implicare a lui Roger, toate acestea trădează anumite probleme care sunt ținute acolo, după ușa închisă a vestiarului.

  UTA rămâne cu un singur punct de pe terenul lui Rapid, un punct care în condiții normale ar fi fost considerat mulțumitor. Nu și atunci când ai meciul în mână, nu și atunci când ai o serie de zece meciuri fără victorie, nu și atunci când în zece meciuri ai înscris doar trei goluri, nu și atunci când din 30 de puncte posibile ai adunat doar 5, nu și atunci când cauți cu disperare victoria care să deblocheze echipa din pasa neagră în care se află de mai bine de trei luni.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 5 – Nu a avut niciun șut pe spațiul porții pe care să-l putem considera dificil. A primit gol în urma unei centrări venite în careul mic, una la care mulți spun că putea face mai mult.

  Marko Vukcevic – 6 – A fost foarte activ în ofensivă și a dus de foarte multe ori mingea până în careul rapidist. Din păcate, în afara unor cornere, nu a prea obținut nimic din toate aceste acțiuni de atac. S-a remarcat printr-un efort susținut și s-a ocupat destul de bine de anihilarea lui Stahl, dar l-a scăpat apoi de câteva ori pe Albu.

  Alexandru Benga – 4 – Spectator la golul lui Marzuk, Benga și Dima lasă foarte multe spații libere în zona centrală, lucru pe care l-am remarcat și la meciul cu Gaz Metan. Înaintea golului egalizator al marocanului Marzuk, benga l-a mai scăpat o dată și la ratarea uriașă a acestuia în urma centrării lui Albu.

  Constantin Dima – 5 – A început meciul foarte rău, cu câteva greșeli de poziționare dar și cu lipsa de marcaj la faza în care Bălan a ratat o ocazie mare în minutul 12. Și-a mai revenit în a doua parte a primei reprize și a dominat duelurile unu la unu cu Bălan. A ieșit să blocheze centrarea lui Kayt de la gol, asta în condițiile în care Shlyakov nu mai era în zonă. Nu a reușit…

  Evgheny Shlyakov – 5 – S-a remarcat prin efort și prin câteva mingi periculoase trimise în careul Rapidului. În partea secundă, randamentul său a scăzut vizibil și pe lângă că s-a complicat de multe ori, a fost și depășit la faza golului marcat de giuleșteni.

  Idriz Batha – 8 – Un meci care ne-a adus aminte de evoluțiile albanezului din prima parte a campionatului. A recuperat multe mingi, a participat foarte activ la construcție, a ajuns și la finalizare de câteva ori, iar dacă în România ar fi existat sistem VAR acum îl aveam în statistici cu primul său gol marcat la UTA, mingea trimisă de el cu capul și respinsă de Morais cu mâna fiind clar dincolo de linia porții. De asemenea, nu putem omite faptul că a fost faultat clar în careu de Albu, dar arbitrul a interpretat altfel faza…

  Modestas Vorobjovas – 6 – În nota obișnuită, cu multe recuperări în zona mediană, dar fără prea mult impact în ceea ce privește aportul ofensiv.

  David Miculescu – 6 – O evoluție care a lăsat loc de mult mai bine în cazul lui david. S-a remarcat prin acea acțiune în care a depășit trei adversari și apoi a șutat mult alături de poartă, dar și la șutul excelent spre vinclu pe care l-a respins cu un efort uluitor Horațiu Moldovan. Din păcate pentru el și pentru echipă, a avut perioade foarte lungi în care a dispărut efectiv din joc.

  Desley Ubbink – 6 – Are meritul de a fi cel care a deschis scorul, nu atât pentru execuție cât pentru că a avut moral să execute chiar și în condițiile în care primul șut a fost parat, neregulamentar, de portar. A încercat multe și i-au reușit puține. Nu a mai găsit nici pasele decisive pentru coechipierii săi, iar șuturile sale din preajma careului s-au oprit de obicei în picioarele fundașilor rapidiști. A avut și o finalizare slabă la o acțiune din repriza secundă, atunci când șutul său cu latul a fost prins de Moldovan.

  Dumitru Cardoso – 5 – A jucat doar 15 minute efectiv, după care un atac pe glezna lui dreaptă l-a scos din meci. Cât timp a fost pe teren, Cardoso nu a arătat nimic din jucătorul pe care l-am văzut la Gaz Metan, dar este drept că nici meciul încă nu era deschis, cele două echipe venind după 15 minute în care au fost foarte atente din punct de vedere defensiv.

  Roger Junior – 4 – Atitudinea sa lasă mult de dorit și nu știm dacă asta se datorează faptului că a semnat deja cu CFR Cluj sau pur și simplu trece printr-o perioadă în care nu este în formă. Este inexplicabilă execuția lui la faza din minutul 60 în care a rămas singur singurel cu portarul Moldovan după o deviere a unui adversar.

  Karolis Laukzemis – 4 – Atacantul naționalei Lituaniei a avut doar câteva atingeri de minge în primele 50 de minute, atât cât a durat, cu tot cu prelungiri, prima parte a meciului. A pierdut cam toate duelurile în care a fost implicat și a fost cu un pas în spate la fiecare centrare care îl căuta în careul rapidist.

  Filip Dangubic – 4 – A arătat și aseară că nu este în largul său atunci când joacă în poziția de număr 9. În afara unor mingi trimise cu călcâiul, a unor alunecări pe lângă adversari și a unei preluări greșite la o fază în care UTA a avut superioritate numerică în atac, croatul nu a arătat nimic.

  Gyuszi Balint – 4 – Ar primi o notă semnificativ mai mare dacă am judeca doar după prima parte a jocului. UTA a arătat bine în prima repriză, dar tot avantajul pierdut după pauză nu avem cum să nu i-l imputăm (și) antrenorului. Insistența sa pe cuplul de fundași centrali Benga – Dima, lipsa de atitudine a echipei din a doua parte a jocului, o repriză în care din minutul 60 parcă UTA era în inferioritate deși avea un om în plus, schimbarea lui Batha din ultimele minute ale jocului și lipsa de reacție din momentul în care Rapid a început să domine chiar și în inferioritate după minutul 60, toate acestea au atras scăparea printre degete a unei victorii de care el, echipa pe care o antrenează și fanii Bătrânei Doamne aveau uriașă nevoie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.