joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! Poli Iași – UTA 1-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 10 decembrie 2023, 6:30 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA s-a întors înfrântă din deplasarea de la Iași, un joc în care atât cei din club cât și fanii arădeni își puneau mari speranțe, mai ales că Bătrâna Doamnă venea după două rezultate bune și s-a apropiat chiar de zona de play-off.

  Din păcate, înfrângerea grupării roș-albe, coroborată cu celelalte rezultate ale etapei, au dus formația arădeană din nou pe un loc care duce la barajul pentru supraviețuirea în Liga 1, clasamentul fiind unul foarte strâns.

  A fost un meci ciudat, unul în care UTA a arătat o ușoară superioritate în prima parte a meciului cel puțin prin ușurința prin care ajungea în zona careului ieșean, dar în repriza a doua lucrurile aveau să se schimbe radical și diferența s-a făcut la o fază la care fundașii echipei antrenate de Mircea Rednic parcă au adormit.

  Un meci în care s-a accidentat repede Luckassen și cel mai probabil nu va mai juca în acest an, iar înlocuitorul său, Cooper, nu a găsit deloc calea spre gol și nici nu putem spune că a avut o colaborare bună cu Omondi sau Micovschi. Un meci în care Rednic a făcut doar trei schimbări, două dintre ele destul de ciudate. A surprins prin scoaterea lui Fabry și introducerea unui mijlocaș defensiv, Freitas, în condițiile în care pe teren mai erau Carp și Mihai. A mai surprins și introducerea foarte târzie a lui Rareș Pop, un jucător care aproape de fiecare dată, fie că a fost titular sau rezervă, reușea cumva să contribuie fie cu un gol, fie cu o pasă de gol.

  UTA nu a funcționat bine și pentru că jucătorii din benzi, Omondi și Micovschi au fost fie precipitați, fie neinspirați, iar în a doua parte, cu șapte jucători cu profil defensiv, a fost foarte greu să mai ducă mingea repede în treimea adversă.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 8 – O nouă evoluție foarte bună a lui Iacob, care a apărat aproape tot ceea ce era de apărat, având două intervenții dificile, cea mai importantă fiind cea la Buș, cu câteva minute înainte de golul lui Harrison, gol la care nu mai putea face nimic.

  Tiberiu Căpușă – 6 – Un joc destul de discret, dar bun pentru fișa postului său, în sensul că a stat bine defensiv. Spre deosebire de Rodrigues, Căpușă livrează prea puțin în jumătatea adversă de teren.

  Ibrahima Conte – 6 – Și-a câștigat majoritatea duelurilor din defensivă, dar având în vedere fizicul său impozant, ne așteptăm ca fundașul echipei arădene să fie periculos și în careul advers la fazele fixe, ceea ce nu s-a întâmplat de când a venit la Arad.

  Alexandru Benga – 6 – Un joc în general bun, a anticipat bine la unele faze, a închis bine culoarul la altele, dar putem vorbi și de o greșeală de plasament la golul lui Harrison, unde nu s-a coordonat bine cu colegul său de linie, Aly Abeid, și a lăsat un spațiu imens liber în fața porții.

  Aly Abeid – 6 – Aceiași chestie pe care am spus-o și în cazul lui Benga. Deși a făcut un joc bun, chiar cu câteva mingi foarte bune pentru atacanți și unele urcări periculoase în jumătatea adversă, mauritanul a avut o greșeală de plasament la gol care a dus la golul marcat de Harrison.

  Cătălin Carp – 5 – Lent, a fost destul de depășit de jocul de pase, sau chiar în duelurile unu la unu de mijlocașii echipei din Iași, zona mediană fiind una dominată aproape tot jocul de Poli Iași.

  Cristian Mihai – 5 – După o serie de jocuri bune și foarte bune, acum, Cristi Mihai a fost cam depășit de situație. A fost mai mereu al doilea la mingile disputate în zona de la mijlocul terenului, a fost mai puțin implicat la jocul de construcție și a pierdut câteva mingi ușoare.

  Claudiu Micovschi – 5 – Neinspirat, precipitat, a apărut de multe ori în careul advers dar a și ratat cea mai mare ocazie, atunci când șutul său slab cu piciorul drept a fost respins în corner de Silviu Lung.

  Andrej Fabry – 5 – Slovacul își continuă seria jocurilor în urma cărora rămâne dator. Nu a mai reușit să coordoneze jocul în linia mediană, a dispărut des din joc și nu a creat niciun pericol adevărat la poarta echipei Poli Iași.

  Marcelo Freitas – 6 – A intrat bine din punct de vedere al echilibrului pe care l-a adus în zona mediană, a fost prezent în joc, foarte activ în jocul combinativ, dar nu era profilul de jucător de care avea UTA nevoie pentru a reuși să pună presiune pe defensiva adversă.

  Eric Omondi – 5 – Pe lângă că nu a mai creat nici o acțiune prin care să își pună în valoare colegii din ofensivă, Omondi a și tratat superficial două faze de la care UTA putea obține mult mai mult, la acea preluare nereușită din careu, dar și acel șut de la 16 metri mult peste poartă.

  Godberg Cooper – 5 – Intrat în locul lui Luckassen, italo-ghanezul și-a creat două ocazii, dar a fost foarte imobil în restul timpului și nu a relaționat aproape deloc cu colegii săi din atac, Omondi și Micovschi, dar nici cu Fabry sau cu ceilalți care urcau din linia mediană.

  Antrenor Mircea Rednic – 4 – La acest meci a părut că antrenorul a fost cel ai slab… jucător al echipei. Schimbările au fost ciudate, cea a lui Fabry și amânarea intrării lui Rareș Pop, a dat semnalul că nu se dorește mai mult decât o remiză prin introducerea lui Freitas în locul slovacului și nu a avut nicio reacție prin care să își ajute echipa pe tot parcursul jocului.

   

  Rareș Pop și Kevin Luckassen au evoluat prea puțin pentru a putea fi evaluați. 

  Citește și:

  Catalogul roș-alb. Notele jucătorilor echipei arădene, acordate de cititori, după meciul Poli Iași – UTA 1-0

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.