duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! Hermannstadt – UTA 0-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 19 februarie 2023, 5:39 PM | Sport

  0

  UTA s-a întors de la Sibiu cu un punct, un punct care nu prea ajută pe nimeni, dar la fel de adevărat este și faptul că nu încurcă pe nimeni. Arădenii au ratat o nouă șansă de a evada din zona locurilor direct retrogradabile, în cazul unei victorii ei au fi urcat trei locuri în ierarhia Superligii.

  Evoluțiile jucătorilor au fost contrastante în funcție de poziția pe care a ocupat-o fiecare în teren. Defensiva a funcționat excelent, echipa gazdă având doar câteva oportunități la poarta lui Balauru, fără a consemna o ocazie mare a lui Paraschiv & co.

  Balauru a avut o ezitare care s-a văzut urât la golul anulat al lui Ene, pentru acea poziție de offide, după care nu a mai avut nicio minge dificilă la poarta sa. Benzar și Abeid au stat foarte bine din punct de vedere defensiv, iar Benga și Chindriș au jucat fără greșeală. O evoluție bună în plan defensiv au avut și „închizătorii” Batha și Anton, dar ei nu au mai livrat mingi în treimea adversă, acolo unde toți cei din compartimentul ofensiv au rămas datori. Roger a avut parte de un redebut foarte modest, Rareș Pop a început avântat, apoi s-a stins după primele zece minute, Ubbink a fost dezorientat, iar atunci când a avut șansa golului în gheată a ales o soluție necâștigătoare, iar Milosevic a avut practic o singură minge în zona porții lui Letica.

  Nici schimbările nu au adus o schimbare vizibilă în joc, chiar dacă Otele și Willie Barbosa s-au dovedit a fi mai periculoși decât Roger și Ubbink.

  Un punct care o ține pe UTA aproape de plutonul formațiilor care luptă din greu pentru salvarea de la retrogradare, un punct în deplasare înaintea unei serii de meciuri foarte dificile cu patru dintre echipele care sunt deja calificate în play-off și au ca obiectiv titlul de campioană.

  Nota 10 plus pentru publicul arădean care s-a deplasat la Sibiu, o imagine care a produs multă admirație printre telespectatorii din toată țara. 

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Dragoș Balauru – 5 – Aproape șomer, Dragoș a ieșit total neinspirat la faza în care a marcat Ene și doar intervenția arbitrului asistent ne-a salvat de un gol primit. În meciul de ieri, dar și la partida cu FC Botoșani, am remarcat și dificultăți mari în jocul de picior.

  Romario Benzar – 6,5 – A închis foarte bine culoarul spre poarta lui Balauru, a și urcat de câteva ori bine în treimea adversă, dar s-a văzut că încă nu are bine puse la punct relațiile de joc cu Roger, fiind mai activ atunci când în banda sa a fost Rareș Pop.

  Andrei Chindriș – 7,5 – Cu excepția unor pase greșite, Andrei a făcut un meci excelent. Puternic și agresiv, Chindriș a câștigat toate duelurile unu la unu în care a fost implicat, sau le-a rezolvat prin fault. A avut o intervenție providențială la Oroian în minutul 87, fază la care sibienii puteau marca.

  Alexandru Benga – 7,5 – Un nou meci în care căpitanul Bătrânei Doamne aproape că nu a greșit nimic. Deși l-a avut ca adversar direct pe unul dintre cei mai buni atacanți din campionat, Paraschiv, Benga nu i-a dat nicio șansă acestuia.

  Ali Abeid – 7 – O nou partidă foarte solidă a mauritanului. A stat foarte bine în teren, a respins tot ce a fost de respins din zona sa defensivă, l-a închis perfect pe Balaure și apoi l-a scăpat o singură dată la rapidul Bărbuț. Bun și în jocul combinativ, cu o tehnică foarte bună pentru un fundaș, Ali este de două etape un mare câștig pentru echipă.

  Idriz Batha – 6 – Pe faza de recuperare, Idriz a fost din nou la înălțime, dar a păcătuit la capitolul viteză a jocului, ținând uneori prea mult mingea pentru că îi era greu să găsească soluții de pasă. A avut o bună șansă de a marca, dar lovitura sa de cap a fost complet ratată.

  Paul Anton – 6 – Agresiv și bine poziționat în teren atunci când cei de la Hermannstadt erau în posesie, Anton a rămas dator în ceea ce privește jocul de tranziție.

  Juan Bautista Cascini – 6 – A intrat bine în locul lui Anton și a dominat jocul în linia mediană pe finalul partidei.

  Roger Junio – 4 – Roger nu a avut nici o reușită la meciul de ieri. Neinspirat și fără a-și găsi ritmul, brazilianul a fost foarte ușor de contracarat de adversari.

  Philip Otele – 6,5 – A intrat bine în joc și a fost mereu un factor de presiune în zona careului lui Letica. Nu și-a creat nicio ocazie bună de a marca, dar a oferit o pasă excelentă lui Barbosa la ratarea acestuia din minutul 89.

  Desley Ubbink – 5 – Desley a încercat multe în jocul de ieri, dar nu i-a ieșit nimic. A avut trei șuturi la poartă, unul dintre ele fiind de fapt cea mai mare ocazie a jocului, dar a ales să lovească mingea cu șpițul și portarul Letica a respins cu piciorul. A avut multe momente în care a fost total dispărut din joc.

  Willie Barbosa – 6 – Parcă a avut un plus de vitalitate în comparație cu Ubbink și atât timp cât a jucat a fost foarte prezent în joc. A ratat o bună ocazie în minutul 89, atunci când Letica a respins de la vinclu mingea trimisă de Willie din interiorul careului mare.

  Rareș Pop – 5 – A început bine prin două acțiuni individuale, dar s-a stins încă din minutul 10. Cum și Roger a avut o zi execrabilă, UTA nu a contat ieri aproape deloc pe cele două extreme, iar în aceste condiții nici Milosevic nu prea a mai avut de unde să primească mingi.

  Stefan Milosevic – 5 – Ca și în cazul lui Rareș, muntenegreanul a început bine. A fost avertizat cam ușor cu cartonaș galben în secunda 50, după care s-a demarcat excelent la acțiunea lui Pop și a fost aproape de a marca. A fost singura ocazie a vârfului sosit în această iarnă la Arad, după care a rămas de multe ori izolat între Ene și Antohe.

  Virgiliu Postolachi – 5 – Revenit după o bună perioadă în poziția de vârf de atac, Postolachi a fost mai mereu departe de careul advers, coborând uneori până la mijlocul terenului pentru a intra în contact cu mingea. Nu a avut nicio oportunitate de a marca.

  Antrenor: Gyuszi Balint – 6 – Antrenorul echipei arădene nu a riscat și a jucat tot meciul în același sistem, unul care s-a dovedit a fi foarte sigur din punct de vedere defensiv, dar greoi pe faza de construcție. Chiar și așa, echipa sa și-a creat câteva bune situații la poarta lui Letica, asta în timp ce Balauru aproape că nu a avut nimic de lucru. UTA a fost superioară ieri echipei gazdă, dar continuă să aibă aceleași probleme la finalizare. I-a schimbat cam târziu pe Roger și pe Ubbink în ciuda faptului că cei doi nu au livrat aproape nimic la partida cu echipa din Sibiu.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.