sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! Hermannstadt – UTA 2-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 30 iulie 2023, 5:26 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  O înfrângere dureroasă pentru UTA la Sibiu nu atât ca diferență a scorului, una minimă de altfel, ci mai degrabă ca atitudine, ca evidență a faptului că UTA a fost efectiv călărită de sibieni fără a avea putere să riposteze, ca perspectivă, pentru că la ce a arătat această nouă echipă formată de Rednic în această vară, tot mai mulți spun că este cea mai slabă versiune a echipei arădene de când se zbătea pe locurile codașe din Liga a II-a.

  Echilibru a fost doar 20 de minute pe gazonul noii arene din Sibiu, acele 20 de minute în care nicio echipă nu și-a creat ocazii. Apoi, Hermannstadt a apăsat tot mai tare pe accelerație și ocaziile au început să apară la poarta lui Iacob. Contrar cursului jocului, UTA a marcat prin Carp, iar la pauză conducea cu 1-0, un rezultat care nu era conform cu ceea ce s-a petrecut pe teren, dacă analizăm jocul celor două echipe.

  Am văzut multe referiri la arbitrul Marian Barbu. Într-adevăr, acesta parcă a împins puțin din spate echipa gazdă, cu câteva decizii în jumăattea arădeană care erau judecate cu altă măsură în jumătatea sibiană. De asemenea, se poate face vinovat că nu i-a dat cartonaș galben lui Butean când l-a tras de gât pe Abeid, dar nici lui Neguț atunci când l-a lovit cu cotul pe Dumitrașcu. Penalty-ul, însă, dictat la Benga, are acoperire atât timp cât mingea a căzut pe cotul fundașului Bătrânei Doamne. Rezultatul final al partidei nu poartă amprenta lui Barbu, ci este reflexia a ceea ce s-a întâmplat pe gazon, ba chiar am putea spune că dacă forța, Hermannstadt putea câștiga la o diferență mai mare.

  UTA suferă. Fizic este departe de ritmul unei competiții de prim nivel chiar și într-un campionat mai modest cum este Superliga, din punct de vedere al omogenității e corigentă, Rednic schimbă rolurile jucătorilor etapă de etapă, ieri avându-l pe Abeid fundaș central, iar Carp a revenit în linia mediană în timp ce Stahl a jucat aripă. Rednic parcă tratează aceste etape din startul Superligii ca pe niște amicale în care caută o formulă ideală, actuala formulă fiind departe de standardele campionatului.

  Roganovic a fost din nou pe lângă meci. Este depășit ușor de adversari la aproape fiecare fază, a pierdut duelul fizic cu mărunțelul Mino Sota la golul victoriei al sibienilor, iar în cele două sau trei urcări în jumătatea adversă s-a întâmplat chiar să preia mingea direct în aut… Benga trece și el prin cea mai neagră perioadă de când joacă la UTA, fiind vinovat atât la penalty cât și la golul lui Mino Sota, după ce a pierdut inițial duelul aerian cu Paraschiv. Dumitrașcu pare ca apa plată, inodor, insipid… Carp nu este nici el mijlocașul central care să ofere siguranță și agresivitatea în linia mediană, după ce cu o etapă înainte a fost catastrofal în poziția de fundaș central. Glumind puțin, Carp este un transfer bun pentru că marchează etapă de etapă, după ce cu CFR și-a introdus mingea în propria poartă. Marku nu a convins nici el, fiind foarte discret în joc. Rareș Pop este în declin, Fabry nu a livrat nimic aseară, iar Stahl a fot și el spre zero. Cooper s-a zbătut în van, Leidsman a fost doar la număr, iar de pe bancă au venit fără a aduce vreun plus Cristian Mihai și Markov.

  Atitudinea lui Rednic față de Benga ridică și ea unele semne de întrebare. L-a deposedat de banderola de căpitan, care i-a revenit lui Iacob – în acest moment singurul jucător decent de la UTA , dar la și înlocuit la ultimele două meciuri după câteva greșeli, ceea ce spre exemplu nu s-a întâmplat cu Carp în etapa trecută, iar pe inutilul Roganovic l-a ținut pe teren până în minutul 88 deși nu a fost ca valoare peste vreun membru al galeriei arădene, din cei 1.200 câți au fost prezenți…

  Viitorul nu sună prea bine, dar nu putem decât să o luăm pas cu pas și să sperăm la o altă atitudine cu Poli Iași.

  La finalul jocului, pe merit, galeria arădeană a întors spatele echipei. Poate cine trebuie să înțeleagă ceea ce este de înțeles, o va face.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 7,5 – A ținut UTA în joc mai ales în prima repriză când a avut câteva intervenții salutare la ocazia lui Paraschiv sau a lui Dragoș Iancu. A avut și noroc la execuția aceluiași Paraschiv, când a nimerit bara, sau la șuturile alături ale lui Gabi Iancu. Nu i se pot imputa cele două goluri primite.

  Marko Roganovic – 3 – Praf…

  Alexandru Benga – 4 – Începutul de campionat a fost un dezastru pentru Benga, mai ales aceste ultime două jocuri cu CFR și Hermannstadt. A comis acel penalty fiind neatent la duelul pentru minge cu Găman, a pierdut duelul la cap cu Paraschiv deși era cunoscută schema sibienilor, și din nou a fost înlocuit.

  Ivaylo Markov – 6 – A intrat la 2-1 pentru gazde și nu a mai fost deloc expus în condițiile în care sibienii nu au mai fost prea preocupați de faza ofensivă.

  Aly Abeid – 6 – Poate singurul fundaș care a jucat la un nivel aproape decent ieri, deși a avut și el unele greșeli de plasament din care s-au născut câteva oportunități ale echipei adverse, mai ales atunci când se juca cu minge în profunzime pentru Paraschiv.

  Denis Dumitrașcu – 5 – Depășit de multe ori în zona defensivă pe care o avea de apărat, rămâne cu meritul de a sta la baza fazei care a dus la golul lui Carp. În rest, un nou joc modest.

  Rareș Pop – 4 – A încercat multe dar nu i-a ieșit aproape nimic. A greșit pase, a pierdut mingi, iar la pauză Rednic a decis să-l schimbe deși poate nu a fost cea mai bună mișcare, Rareș fiind unul dintre puținii din echipă (alături de Fabry și eventual Stahl) care ar putea crea pe neașteptate o fază de gol.

  Cristian Mihai – 5 – Nu a adus plusul dorit, a fost dominat la mijlocul terenului fie de Biceanu, fie de Mino Sota sau Baba Alhassan, iar din punct de vedere ofensiv nu a livrat nimic.

  Herald Marku – 5 – A pierdut clar duelul în zona mediană cu adversarii săi, fie că ne referim la Biceanu, Mino Sota sau Alhassan.

  Cătălin Carp – 5 – Are meritul de a fi marcat. Cu noroc, dar a marcat. Altfel, lent, previzibil, deloc inventiv, Carp abia dacă s-a văzut pe teren.

  Albert Stahl – 4 – Cu excepția acelei faze în care a continuat faza deși mingea ieșise din teren, Stahl nu a oferit nimic.

  Andrej Fabry – 4 – Nimic…

  Kyvon Leidsman – 4 – Degeaba…

  Godberg Cooper – 5 – Nota de trecere este doar pentru că a avut un pic de atitudine. Ca realizări a fost zero.

  Antrenor Mircea Rednic – 4 – A doua înfrângere consecutivă a lui Rednic pe banca Bătrânei Doamne, dar la aceasta echipa a arătat foarte rău. Relații de joc inexistente, fizic la pământ, iar cei veniți de pe bancă nu au adus niciun plus, fac din Rednic un antrenor care a căzut examenul la Sibiu.

  NOTĂ: Marcelo Freitas și Robert Mustacă au evoluat prea puțin pentru a putea fi notați.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.