duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! FC U Craiova – UTA 2-3. Evaluarea jucătorilor echipei UTA, conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 30 octombrie 2023, 5:49 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  A trecut multă vreme de când nu am mai fost în situația de a evalua jucătorii echipei UTA în urma unei victorii. Rubrica Notele Bătrânei Doamne revine după victoria de la Craiova, una care parcă plana în aer după ultimele evoluții ale echipei arădene, prima victorie a grupării roș-albe pe arena „Ion Oblemenco” de la promovarea din anul 2020.

  A fost un meci de infarct, așa cum am scris și ieri, un meci pe contre, unul în care echipele și-au împărțit perioadele de dominare, dar la final UTA a câștigat meritat fiind echipa mai concretă și totodată echipa care și-a creat cele mai importante ocazii de gol. Dacă până nu demult Craiova își speria adversarii cu tripleta Baeten – Bauza – Bahassa, de două meciuri încoace se pare că Rednic a găsit și el o tripletă letală, cea formată din Micovschi – Fabry – Ofosu. La olteni au lipsit ieri Baeten și Bauza și este posibil ca asta să fi contat inclusiv în ceea ce privește rezultatul final, dar cei trei mijlocași ai Bătrânei Doamne au livrat ieri foarte mult, fiind toți trei atât pe lista marcatorilor cât și pe cea a „assisturilor”, pe lângă aceste cifre ei fiind și cei care au ratat ocazii importante dacă ne gândim la șutul în bară al lui Fabry, sau intervențiile lui Gurău la execuțiile slovacului, în timp ce Ofosu a avut o ratare uriașă chiar înainte de eurogolul pe care l-a reușit la centrarea perfectă a lui Micovschi, fază care a plecat de la – ați ghicit – Fabry.

  Dacă cei trei au fost cheia partidei, gurile de tun ale lui Rednic, trebuie menționat și echilibrul pe care l-au dat la mijloc Freitas – deși lent, brazilianul a fost un adevărat cap limpede – și Cristian Mihai, care cu excepția acelei execuții ciudate de la golul lui Van Durmen, a făcut din nou o partidă excelentă. Luckassen a fost și el foarte prezent și după ce a stricat câteva acțiuni a avut inspirația de a-i pasa lui Micovschi singur în fața porții la golul al treilea, după o fază în care a pivotat precum un atacant de echipă mare.

  Problema echipei UTA și a lui Rednic rămâne faza defensivă, acolo unde sistemul funcționează parcă tot mai bine pe atacurile poziționale ale adversarilor dar parcă suferă un AVC la fazele fixe, așa cum s-a întâmplat cu Farul și la golul lui Van Durmen de ieri.

  Este o victorie care acum o obligă pe UTA să o învingă și pe Dinamo pentru a se îndepărta și mai mult de zona minată a clasamentului, Bătrâna Doamnă ieșind după mult timp din zona locurilor care duc la barajul pentru retrogradare. Până la Dinamo, gruparea arădeană mai trebuie să joace cu CS Universitatea Craiova în Cupa României, al doilea meci din seria celor care se joacă la Oradea.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 6 – Fără vină la cele două goluri ale echipei din Craiova, Iacob nu a avut ieri mingi grele de apărat. A arătat siguranță la șuturile de la distanță ale jucătorilor gazdă, majoritatea dintre ele fiind pe mijlocul porții.

  Tiberiu Căpușă – 6 – Un joc în general bun al lui Căpușă care, deși a avut un adversar direct foarte tehnic precum e Bahassa, nu a fost depășit de acesta astfel încât să fie pusă în pericol poarta lui Iacob. Prea ocupat cu faza defensivă, Tiberiu a urcat rar în jumătatea adversă și și-a ajutat foarte puțin coechipierii în ofensivă.

  Ibrahima Conte – 6,5 – Bun la duelurile aeriene, atent la mingile trimise spre careul lui Iacob, sigur pe el la jocul de picior, Conte a fost cam superficial la marcajul pe care l-a făcut la Bahassa la faza primul gol marcat de FC U Craiova.

  Marko Stolnik – 6 – Cam dezordonat și crispat în joc, Stolnik nu a făcut la acest joc greșeli care să se vadă apoi și pe tabela de marcaj. Ales în locul lui Benga, croatul a jucat de cele mai multe ori simplu dar rămâne rudimentar în momentul în care are mingea la picior.

  Ali Abeid – 6,5 – Capacitate de efort extraordinară, implicat atât ofensiv – de la el a plecat faza golului înscris de Micovschi – cât și defensiv, mauritanul are momente în care își părăsește postul și lasă culoar liber în partea stângă, așa cum s-a întâmplat și aseară la câteva acțiuni care l-au avut în prim plan pe Sidibe.

  Marcelo Freitas – 7,5 – Am scris și mai sus că a fost capul limpede de la centrul terenului. Chiar dacă este lent, brazilianul are o știință a jocului mult peste media Ligii 1. Uneori chiar dacă nu recuperează, prin plasamentul său îi obligă pe adversari să joace mingea lateral sau chiar în spate frânând astfel multe din acțiunile de atac ale acestora. Freitas are și meritul de a obține penalty-ul din care UTA a egalat la 1 ieri la Craiova.

  Cristian Mihai – 7 – Păcat de faza de la golul lui Van Durmen, atunci când inexplicabil Cristian i-a oferit, cu capul, mingea pe tavă jucătorului Craiovei. Altfel, Mihai a jucat excelent la mijlocul terenului, fiind prezent atât la recuperare cât și la jocul de posesie.

  Claudiu Micovschi – 9 – Excelent. Cam acesta este termenul carepoate fi atribuit evoluției lui Micovschi în jocul de ieri. Pasă de gol pentru Ofosu după o cursă senzațională, golul victoriei după acțiunea lui Luckassen, plus alte acțiuni în care a fost implicat, iar aici notăm și randamentul său în propria jumătate, acolo unde vine deseori să-și ajute colegii în apărare.

  Diogo Rodrigues – 6 – Intrat pe final de meci în locul lui Micovschi, într-un moment în care UTA era mai preocupată de menținerea rezultatului de 3-2 decât să mai înscrie, Diogo s-a achitat bine de sarcinile pentru care a fost introdus în teren.

  Andrej Fabry – 9 – De departe cel mai bun meci al slovacului. Am și uitat numărul șuturilor la poartă, execuția aceea acrobatică cu stângul fiind una demnă de campionatele puternice ale Europei. A trimis mingea în bară, a marcat din penalty, a inițiat foarte multe acțiuni de atac ale echipei sale. Ca și la Micovschi, putem spune că slovacul a fost excelent ieri pe arena din Bănie.

  Rareș Pop – 6 – Introdus în minutul 80 în locul lui Fabry, Rareș nu a apucat să-și etaleze calitățile ofensive, UTA fiind mai preocupată să mențină rezultatul de pe tabelă. A contribuit pe cât a putut și el la jocul defensiv, dar și la menținerea posesiei în anumite faze de atac ale arădenilor.

  Reagy Ofosu – 8 – Neamțul arată tot mai bine din punct de vedere fizic, ceea ce îl face să își arate tot mai mult calitățile sale tehnice dar și viteza. După ce a ratat o ocazie mare, s-a revanșat cu un gol superb marcat cu stângul dintr-o poziție foarte grea și împreună cu Micovschi și Fabry a reușit să formeze o tripletă letală la ultimele jocuri ale Bătrânei Doamne.

  Albert Stahl – 6,5 – Intrat în partea a doua a jocului în locul lui Ofosu, Stahl a avut dificultăți în a trece de adversarul său direct, dar și așa s-a remarcat deicisv la faza din care a marcat Micovschi atunci când a reușit dintr-o poziție foarte grea, aflat între doi adversari, să trimită spre Luckassen.

  Kevin Luckassen – 7 – Joc bun al atacantului sosit nu demult la Arad. Bun în duelurile unu la unu, Kevin a luat pe parcursul jocului unele decizii greșite dar a comepsat prin faza care a dus la reușita lui Micovschi, reușită prin care UTA și-a adjudecat toate punctele puse în joc.

  Godberg Cooper – 5 – Italo-ghanezul a intrat destul de rău pe finalul partidei de la Craiova. Nu a reușit să țină de nicio minge, nu a fost deloc periculos în zona careului lui Gurău, dar are și scuza că în momentul în care a intrat UTA era mai preocupată de jocul defensiv decât de a dezvolta acțiuni de atac.

  Antrenor Mircea Rednic – 7,5 – El spune că echipa a fost de nota 7 ieri la Craiova. „Puriul” și-a pus tot mai mult amprenta pe jocul echipei și are meritul de a fi rezolvat partea legată de jocul ofensiv. Nu e puțin lucru să vedem această echipă pe care mulți o vedeam la retrogradare că înscrie 7 goluri în trei jocuri cu echipe grele cum sunt Rapid, Farul și FC U Craiova, două dintre ele în deplasare, iar un altul pe teren neutru. Se văd tot mai bine relațiile de joc, dar rămâne încă de rezolvat partea legată de apărarea la fazele fixe ale adversarilor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.