joi, 28 martie, 2024

Special Arad Logo

    Notele Bătrânei Doamne! FC U Craiova – UTA 1-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

    de Lucian Dănilă | 24 ianuarie 2023, 4:27 PM | Sport

    1

    Primul meci oficial disputat de UTA în acest an s-a încheiat la egalitate după o dispută în care arădenii au început foarte crispat partida, dar au terminat-o în control și cu regretul că nu s-au obținut toate punctele puse în joc.

    Senzația a fost că antrenorul Gyuszi Balint a greșit formula de start, alegerile sale în ceea ce privește titularizările lui Dobrescu, Stahl și chiar Keșeru dovedindu-se a nu fi cele mai bune. Dobrescu, chiar dacă nu poate fi acuzat că a greșit decisiv, a fost o prezență discretă, Stahl a alergat în van, iar Keșeru a fost cu o viteză sub ritmul partidei.

    Balint a „reparat” din mers și după ce a mutat cu Chindriș, Postolachi și Milosevic, raportul de forțe s-a schimbat. UTA a reușit să egaleze prin Postolachi după o pasă excelentă a lui Ubbink, dar un rol important l-a avut și Milosevic, cel care prin demarcarea sa i-a creat un culoar liber prin centrul defensivei oltene lui Postolachi. Muntenegreanul putea chiar să marcheze la două minute după ce a intrat pe teren, dar mingea trimisă de el cu capul a lovit stâlpul lateral al porții lui Gurău.

    Este un punct… mititel, cum am mai scris, dar unul de care arădenii se pot agăța în perspectiva meciurilor care urmează, cu alte echipe din zona minată a clasamentului, Mioveni, Chindia sau FC Botoșani.

    NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

    Florin Iacob – 6 – A avut o intervenție bună la un șut din unghi al lui Bahassa, iar la gol nu a avut nicio șansă la lobul executat perfect de Bauza.

    Marko Vukcevic – 5 – Incomplet refăcut din punct de vedere fizic după problemele de sănătate pe care le-a acuzat la începutul anului, Marko a avut un început de meci foarte slab, fiind depășit foarte ușor atât de Bahassa cât și de Chițu. Și-a mai revenit în partea secundă, a avut și câteva incursiuni ofensive, dar este totuși departe de forma lui cea mai bună.

    Alexandru Benga – 7 – A fost din nou stâlpul apărării Bătrânei Doamne și a avut câteva intervenții foarte utile în careul propriu, dar și-a și împins coechipierii de la spate în lupta pentru egalare.

    Erion Hoxhallari – 6,5 – Albanezul a început în rolul de fundaș central și a avut o intervenție de-a dreptul eroică la șutul lui Asamoah. S-ar putea spune că putea să facă mai mult la pătrunderea lui Bauza de la golul marcat de Baeten, după care în repriza secundă a fost un jucător mult mai util în rolul de fundaș lateral stânga decât Dobrescu.

    Mihai Dobrescu – 4 – O prezență discretă în primul unsprezece. Mihai a încercat în prima parte mai multe combinații în jumătatea adversă cu Stahl, dar aproape toate s-au încheiat cu pierderea balonului. Defensiv, Dobrescu nu a greșit prea mult, dar s-a implicat prea puțin în joc.

    Andrei Chindriș – 6 – Ne-am așteptat ca Andrei să revină ca titular, dar fiindcă lipsea și Abeid din banda stângă, dar Gyuszi Balint a preferat să meargă pe varianta Hoxhallari, acesta fiind un jucător de picior stâng. A arătat siguranță în intervenții, dar a apărut prea puțin în faza de construcție în jumătatea adversă.

    Idriz Batha – 5,5 – O evoluție la doi poli a albanezului. Bun la recuperare, Batha a greșit mult pe jocul de posesie și a avut din nou unele execuții departe de poarta adversă. La fel ca și în cazul lui Hoxhallari, Idriz putea să facă mai mult la faza golului marcat de olteni.

    Juan Bautista Cascini – 5 – La recuperare nu a fost la fel de util ca și Batha, iar pe jocul de construcție a greșit foarte mult. Putea marca golul egalizator la câteva minute după golul lui Baeten, dar mingea trimisă de el cu capul a trecut peste bara porții echipei din Craiova.

    Paul Anton – 5,5 – Mai ordonat în joc decât Cascini, cel pe care l-a înlocuit, cu un joc de pase mai precis, Paul este încă departe de forma care l-a impus ca titular în echipa națională în urmă cu câțiva ani. Statutul de rezervă cu care s-a cam obișnuit în ultima vreme ar trebui să-l motiveze și mai mult și să vedem o versiune mai bună a lui în acest an.

    Rareș Pop – 6 – A început bine jocul, cu câteva acțiuni individuale foarte bune, cu un control al balonului excelent într-o aglomerare de jucători ai echipei adverse, a oferit o pasă foarte bună pentru Keșeru la faza în care acesta a tras puternic la poartă, dar în partea secundă s-a stins din punct de vedere al energiei. Chiar și așa, a oferit o centrare excelentă la acel corner la care Milosevic a trimis mingea în bară. Cu puțin mai mult altruism, Pop putea da o pasă decisivă pentru un gol care putea fi al victoriei.

    Desley Ubbink – 7 – În această perioadă, Desley, un jucător proscris în perioada lui Poenaru, putem spune că este fotbalistul determinant din echipa arădeană. A depus mult efort în prima parte și pe fondul dominării oltenilor se afla mai mereu în preajma careului lui Iacob unde a și recuperat mai multe mingi, iar odată cu trecerea timpului, Ubbink a pus stăpânire pe jocul la centrul terenului și s-a remarcat printr-o pasă excelentă la golul lui Postolachi.

    Albert Stahl – 4 – Mereu al doilea la minge, sau foarte crispat atunci când era în posesia ei, Stahl a făcut un joc foarte modest atunci când toată lumea aștepta de la el să îl facă uitat pe Otele în poziția de „winger” în banda stângă. Nu s-a folosit nici de principalul său atu, viteza, fiind mereu blocat de Duarte sau Paramatti în încercările sale de a pleca spre poarta adversă.

    Virgiliu Postolachi – 7 – Intrarea sa în joc a fost decisivă, moldoveanul reușind golul egalizator după un un-doi cu Ubbink prin care a dat mat defensivei Craiovei. Atitudinea sa a fost foarte bună și a adus un plus de vitalitate în jocul ofensiv al Bătrânei Doamne.

    Claudiu Keseru – 4 – Static, cu câteva viteze în minus, greoi și în mișcări și în a pasa, Claudiu putea să își înscrie numele pe lista marcatorilor, dar șutul său a fost respins de Gurău. A fost singura sclipire a jucătorului cu cel mai mare salariu din istoria clubului, o evoluție slabă, prea puțin pentru ceea ce se dorește de la u atacant al unei echipe care este în foame uriașă de puncte.

    Stefan Milosevic – 6 – Putea marca la doar două minute după ce a intrat pe teren, dar mingea trimisă de el cu capul a nimerit bara. S-a mișcat bine prin defensiva uneori supraaglomerată a oltenilor și s-a demarcat foarte bine la golul lui Postolachi, atunci când prin mișcarea sa a atras un fundaș după el ceea ce a deschis culoarul spre poartă a moldoveanului.

    Gyuszi Balint – 6 – Nu a fost foarte inspirat în alcătuirea formulei de start, a arătat un calm cu care nu eram obișnuiți în primele 22 de minute, perioadă în care gazdele au dominat clar jocul, după care a început să „repare” din mers și schimbprile pe care le-a făcut au salvat în cele din urmă gruparea arădeană de la înfrângere.

    Raul Șteau a evoluat prea puțin pentru a fi notat.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Dupa meciul cu Mioveni, place , nu place trebuie sa recunoaștem ca “uta” este prea mica pentru acest razboi care se numește superliga. Este cea mai slaba echipa din liga !! Nu trebuie tot timpul sa dam vina pe oficialitati- au si ei parte mare de vina -,dar nu falkoneti sau Bibi sau sergiulica joaca pe teren!- Vina este a conducerii , meszar cu spatele de la cel de mai nainte. Ia numărați ce jucatori avem ? Cati sunt arădeni. Ca sa fii la UTA , una din conditii este sa fii străin adus pe comisioane bune, daca se poate si din Africa!! De ce credeti ca se zburlește Burleanu la Ministrul Sportului care vrea sa introducă limitarea nr de jucatori straini? Vedeti Farul lui HAGI cati straini are, si trageți concluzia! Unde este Farul!!

      0 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    1 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.