miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! FC U Craiova – UTA 1-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 2 mai 2022, 4:58 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Frustrantă înfrângerea Bătrânei Doamne pe arena din Craiova, în fața echipei lui Mititelu, sau, mai bine spus, a lui Nicolo Napoli. Frustrantă pentru că a fost un joc disputat mai bine de două treimi la poarta oltenilor, un joc în care UTA a ratat cel puțin cinci ocazii uriașe prin Otele, Ubbink sau Miculescu, un joc pierdut în urma unui gol primit dintr-o lovitură liberă dictată în urma unui fault… invers, la Balauru.

  UTA s-a trezit abia după un sfert de oră în meciul de ieri seară. Încă din primele secunde l-a pierdut pe Iacob, ciuruit la propriu de Compagno, cel care i-a perforat gheata cu crampoanele. Apoi s-a remarcat Balauru, care a intervenit salvator la un șut pe care scria gol al lui Asamoah. După minutul 15, vizitele oltenilor în jumătatea Bătrânei Doamne au fost mai rare vizitele rudelor la soldați, pe vremuri, când făceau armata. Asta pentru că ne-am adus aminte că Adrian Mititelu a făcut armata la Arad. Chiar la pompieri, unde a fost bucătar…

  Și fiindcă trebuie să dăm note, sarcina care ne revine este destul de dificilă. De ce? Pentru că dacă folosim ca reper meciul anterior, cel cu Chindia, evoluția per ansamblu a echipei în meciul de la Craiova a fost net superioară. A lipsit golul, dar chiar aici e problema, pentru că pentru UTA golul a lipsit cam pe tot parcursul campionatului. Am văzut aseară ratări monumentale ale lui Otele sau mai ale Miculescu, am văzut ghinionul de la șutul lui Ubbink, respins în bară de Popa, dar ne-am adus aminte de alte ratări monumentale din acest sezon, cele ale lui Dangubic de la Mioveni sau cu Dinamo, ale lui Hora cu Chindia sau tot de la Craiova, dar cu Craiova lui „Reghe”, ratările lui Cardoso de la Botoșani, ale lui Ubbink cu FC Argeș sau imensa ocazie a lui Roger de pe terenul Rapidului. Au fost multe, prea multe ratări…

  Cea mai mică notă a jocului nu poate să o aibă decât „centralul” Sorin Costreie, cel care a inventat o lovitură liberă pentru olteni în loc de o eliminare a lui Bauza. Ce a ieșit, deja știm.

  UTA a pierdut, dar a fost o victorie digerată puțin mai ușor, tocmai pentru că știam că măcar unul dintre cele trei obiective propuse de-a lungul sezonului a fost realizat: salvarea din punct de vedere matematic de la retrogradare. Acum e salvată și FC U…

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Dragoș Balauru – 6,5 – Intrat încă din minutul 4 în locul accidentatului Iacob, a avut o intervenție extraordinară în minutul 15, la șutul de la 8 metri al lui Asamoah. A fost jucătorul faultat la faza la care Costreie a dictat lovitură liberă pentru Craiova, fază din care a rezultat golul. În partea secundă a meciului, imediat după golul la care nu a avut nici o vină, Balauru a jucat mai mult un rol de fundaș central, la un moment dat el chiar ieșind din careu și driblând un jucător advers.

  Marko Vukcevic – 6 – Aceeași risipă de efort, multe urcări în jumătatea adversă și, de data aceasta, a reușit chiar și o centrare excelentă pentru Otele, dar nigerianul a trimis cu capul în fața porții în loc să plaseze mingea în poarta goală.

  Vinko Medjimorec – 5 – A jucat simplu, așa cum ne-a obișnuit, a câștigat multe dueluri unu la unu, dar a avut câteva bâlbâieli la începutul partidei. la faza golului, l-a scăpat din marcaj pe Kovacic.

  Alexandru Benga – 7 – Un nou joc bun al lui Benga, de netrecut în duelurile unu la unu. În finalul jocului, exasperat de lipsa de eficiență a colegilor săi din atac, Benga a luat câteva acțiuni pe cont propriu până în jumătatea adversă.

  Evgheny Shlyakov – 6 – A arat banda stângă, s-a achitat foarte bine de sarcinile defensive reușind să închidă bine jocul în acea zonă. A avut din nou foarte multe urcări în atac, iar la una dintre ele Rareș Pop, aflat la debut, a fost aproape de a marca golul egalizator.

  Desley Ubbink – 6,5 – A dat pasă de gol cu Chindia, iar ieri jocul său a fost din nou unul consistent. A reușit o pasă excelentă pentru Otele, pe care l-a lăsat singur cu portarul, a avut un șut respins greu de Popa, după care a avut o altă mare ocazie după o așezare foarte bună a lui Laukzemis, dar ghinionul a făcut ca mingea să întâlnească în traiectoria ei piciorul portarului și apoi a lovit bara laterală. A fost înlocuit de Ionuț Badea.

  Florentin Matei – 6 – A intrat bine în meci, a inițiat câteva atacuri ale Bătrânei Doamne și s-a și aflat de două ori la finalizare. Primul său șut a trecut la doar o palmă peste transversala porții apărate de Popa.

  Idriz Batha – 5 – Nu a fost ziua albanezului ieri, pe gazonul noului stadion din Bănie. A greșit încă din start acea pasă spre Iacob, fază la care UTA a rămas fără portarul titular. Au urmat apoi o sumedenie de pase greșite la centrul terenului. S-a ales din nou cu un cartonaș galben.

  Modestas Vorobjovas – 6 – Lituanianul a făcut un joc mult mai consistent decât al colegului său de linie, Idriz Batha. Tocmai de aceea, nu am înțeles de ce Ionuț Badea a ales să-l înlocuiască tocmai pe el în condițiile în care a recuperat mai mult decât Batha, a pasat mai bine decât Batha și a împins linia mediană spre poarta Craiovei mai bine decât Batha.

  Damian Isac – 5,5 – Intrat în ultimele 30 de minute ale jocului, Isac mai are nevoie de meciuri pentru a se pune la punct mai ales din punct de vedere al reperelor din teren.

  David Miculescu – 5 – Partidă ștearsă a lui David aseară. A fost eroul negativ al fazei din minutul 60, când a trimis cu poarta goală peste bară și tot el a fost autorul unei faze haioase, atunci când, oarecum disperat pentru că se afla în zona propriului careu, a dorit să degajeze, dar mingea l-a lovit pe Vukcevic și s-a dus în corner. Inexistent aproape în prima parte, „Micu” s-a remarcat în a doua repriză printr-un presing bun în jumătatea adversă, dar și prin câteva acțiuni individuale.

  Rareș Pop – 6,5 – Debut de bun augur pentru Rareș. Promovat de la Academia UTA, Rareș a fost la câțiva centimetri să înscrie la debut, dar mingea deviată din el s-a dus în plasa laterală. A arătat mult curaj deși a fost la primele sale minute la acest nivel, și a arătat și personalitate.

  Karolis Laukzemis – 6 – Un nou joc peste media cu care ne-a obișnuit de la transferul său la Arad. karolis a reușit să ducă multe mingi în careul lui Popa, a câștigat câteva dueluri fizice cu adversarii și a reușit o excelentă pasă pentru Ubbink la ultima fază a primei reprize, atunci când șutul olandezului a fost respins în bară. Justificată oarecum frustrarea sa când a fost înlocuit.

  Filip Dangubic – 5 – Nu am înțeles prea multe din rolul pe care l-a jucat „Dangu” cât s-a aflat pe teren. A intrat în câteva combinații, dar nu a venit cu nici un plus de pe bancă.

  Philip Otele – 5,5 – Putea să fie eroul jocului, dar a ratat trei ocazii, două dintre ele fiind uriașe. Tot el a fost cel care în repriza a doua l-a servit excelent pe Miculescu, dar acesta a trimis peste poarta goală din doar câțiva metri. Și-a dovedit de multe ori calitățile fizice și tehnice, dar lipsa de eficacitate a făcut din el unul dintre eroii negativi ai partidei.

  Ionuț Badea – 6,5 – Badea a gândit bine meciul deși, mai ales în primul sfert de oră, echipa nu l-a ascultat. Ce am văzut din minutul 15, a fost un joc bun spre foarte bun între cele două careuri, joc în care am văzut și unele trasee antrenate care au dus echipa în situații de gol. Din păcate pentru el și pentru noi, a lipsit golul.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.