luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! Farul – UTA 0-0. Evaluarea jucătorilor Bătrânei Doamne conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 21 noiembrie 2021, 3:26 PM | Sport

  0

  UTA a început returul sezonului regulat chiar pe terenul unei contracandidate în lupa pentru accederea în play-off. Miza punctelor și-a pus amprenta pe joc, Farul și UTA având mari dificultăți în a dezvolta acțiuni de atac. Practic, cele două echipe s-au anihilat reciproc.

  Arădenii au arătat o organizare defensivă excelentă, culoarele spre poarta lui Balauru fiind închise ermetic și aproape orice încercare ofensivă a elevilor lui Gheorghe Hagi s-au încheiat fie cu mingi recuperate de defensiva arădeană, fie cu șuturi în picioarele fundașilor echipei UTA. A fost un joc controlat în mare parte de Farul, care a avut o posesie de 58 la sută, iar UTA 42 de procente, iar șuturile pe poartă aproape că au lipsit: două pentru Farul, unul pentru UTA.

  Chiar și așa, UTA a avut câteva situații bune, atât la acel șut al lui Ubbink care a trecut puțin peste poartă, cât și la ocazia lui Miculescu din finalul jocului care s-a trezit cu un cadou de la un adversar dar a tratat foarte indolent faza. Farul nu și-a creat ocazii. Cu excepția unui șut al lui Jefte prins de Balauru și o lovitură de cap a lui Larie pe lângă poartă, nu putem spune că au fost emoții la poarta Bătrânei Doamne. A mai fost un șut din afara careului a aceluiași Larie, dar fără probleme pentru Balauru.

  Notele mari merg la fundași. Erico și Medjimorec au evoluat fără greșeală, chiar dacă brazilianul a avut o inexactitate tehnică în marginea terenului. Vukcevic și Shlyakov au închis foarte bine culoarele din punct de vedere defensiv, dar au rămas datori în ceea ce privește aportul ofensiv. Passaglia și Batha au închis și ei foarte bine jocul între linii al elevilor lui Hagi, au ținut cât s-a putut de minge și s-au sacrificat pentru acest rezultat de egalitate, în cazul lui Passaglia sacrificiul fiind destul de mare, el părăsind terenul accidentat.

  Un punct important obținut de UTA care continuă astfel lupta pentru play-off.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Dragoș Balauru – 7 – A dat siguranță echipei, a ieșit foarte inspirat pe mai multe centrări ale adversarilor și a prins fără emoții cele două șuturi pe care le-au trimis pe spațiul porții Jefte, respectiv Larie. În cele două meciuri în care a fost titularizat, Balauru a scăpat fără niciun gol încasat.

  Marko Vuckevic – 6,5 – Din punct de vedere defensiv nu a avut nicio problemă. A închis foarte bine orice acțiune de atac purtată în partea sa, dar din punct de vedere ofensiv, Marko a rămas din nou dator. A urcat foarte puțin în atac, iar atunci când a făcut-o nu a adus niciun pericol în preajma careului lui Aioani.

  Erico Da Silva – 7,5 – Un joc aproape perfect al brazilianului. Obișnuiți cu el să și marcheze, așa cum a făcut-o în sezonul trecut de cinci ori, Erico nu a avut ocazia de a urca în acest joc. Pe plan defensiv, însă, l-a redus la tăcere pe golgeterul la zi al campionatului, Jefte Betancour, și a câștigat fiecare duel pe care l-a avut. A încasat un cartonaș galben chiar la începutul reprizei secunde, dar Balint a insistat ca el să rămână pe teren până la final deși era expus. Experiența l-a ajutat pe brazilian să termine partida cu bine.

  Vinko Medjimorec – 7,5 – Imbatabil în duelurile unu la unu, croatul a făcut un cuplu excelent în centrul apărării cu Erico și UTA nu a prea avut emoții la atacurile grupării din Constanța.

  Evgheny Shlyakov – 6,5 – La fel ca Vukcevic, rusul a jucat foarte bine defensiv. L-a dominat pe tehnicul Pitu, a fost atent la incursiunile lui Eli Fernandes și și-a făcut aproape perfect treaba de fundaș degajând multe mingi din interiorul propriului careu. A rămas dator pe plan ofensiv, acolo unde a urcat prea puțin încât să își ajute colegii din ofensivă.

  Idriz Batha – 6,5 – Ne e dor de acel Idriz Batha care era motorul echipei arădene. S-a sacrificat pentru echipă în jocul de ieri, a închis bine jocul dintre linii, dar cu excepția unui șut cadrat din afara careului, albanezul nu a adus niciun plus pe jocul ofensiv.

  Juan Pablo Passaglia – 6,5 – Ca și în cazul lui Batha, Passaglia a închis culoarele spre careul lui Balauru, a dejucat jocul de posesie al celor de la Farul, dar și el a rămas dator în ceea ce privește prezența în jumătatea adversă de teren.

  Roger Junio – 5 – Unul dintre cele mai slabe jocuri ale mijlocașului brazilian din acest sezon. Nu i-a reușit nimic, a fost blocat la fiecare acțiune și foarte rar și-a depășit adversarul direct, iar atunci când a reușit a fost imediat blocat de cel care făcea dublaj.

  Desley Ubbink – 6 – S-a remarcat cu un șut din afara careului care a căzut pe plasa porții lui Aioani. A încercat câteva acțiuni individuale dar a fost blocat de mijlocașii Farului, s-a implicat mult în jocul de posesie al echipei arădene și a arătat că și atunci când joacă mai slab rămâne unul dintre cei mai importanți jucători din angrenajul echipei antrenate de Balint.

  David Miculescu – 5 – Venit obosit după partida de la lotul Under 21 contra Italiei, David nu a avut deloc prospețime. A fost dominat fizic de Dussaut și nu a creat nimic pentru colegii săi. A apărut de două ori la finalizare dar ambele au rămas fără rezultat. La prima a încercat o execuție acrobatică dar mingea s-a dus mult pe lângă poartă, iar la a doua, atunci când a primit mingea în careul advers chiar de la un jucător al Farului, a tratat foarte indolent faza și a tras extrem de slab cu piciorul drept. A fost cea mai clară situație de a marca a echipei arădene în meciul de aseară.

  Filip Dangubic – 4 – Croatul din linia de atac a Bătrânei Doamne a fost practic inexistent. Nu a avut nicio ocazie, ceea ce nu e neapărat doar vina lui pentru că nici colegii din linia mediană nu l-au ajutat, dar atunci când a fost pus el în situația de a pasa decisiv pentru coechipierii săi aflați în poziții foarte bune, a dat pasa în picioarele adversarilor.

  Liviu Antal – 4 – Este al doilea meci consecutiv în care Liviu Antal vine de pe bancă în speranța că găsește cheia pentru lacătul defensivei adverse, așa cum s-a întâmplat la meciurile cu Gaz Metan, cu CS U Craiova, cu Rapid și altele. Din păcate, și aseară, la fel ca la Mioveni, intrarea lui Antal nu a adus nimic, jucătorul echipei arădene fiind, ca și Dangubic, inexistent.

  Gyuszi Balint – 6,5 – Nota maximă pentru Gyuszi Balint în ceea ce privește organizarea defensivă. Din punct de vedere al primului unsprezece, la fel, o notă bună, el neavând ce alte alegeri să facă date fiind și anumite absențe din lot. Din păcate, echipa a suferit pe aportul ofensiv. Dacă la alte meciuri echipa sa ducea totuși mingea până în careul advers, iar acolo am avut parte de ratări uriașe care nu sunt tocmai din cauza antrenorului, aseară, echipa sa a fost pusă sub presiune și jocul ofensiv a fost aproape zero.

  Modestas Vorobjovas, Alexandru Benga, Crini Bustea și Paul Mercioiu nu au fost notați pentru că au evoluat foarte puțin.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.