joi, 18 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Notele Bătrânei Doamne! CFR Cluj – UTA 2-1. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

    de Lucian Dănilă | 3 martie 2023, 5:50 PM | Sport

    0

    UTA s-a întors înfrântă de pe terenul campioanei și în ciuda superiorității foarte clare a celor de la CFR în prima repriză, senzația de la final este că arădenii putea scoate mai mult, ba chiar puteau câștiga acest joc dacă echipa avea din start o altă abordare.

    Este adevărat că și arbitrajul lui Lucian Rusandu a fost unul mizerabil, dar cu toate acestea UTA putea arăta mult mai altfel în prima repriză. Prin așezarea în teren, echipa antrenată de Gyuszi Balint și-a invitat adversarii să o atace, iar calitatea jucătorilor care trebuiau să inițieze atacurile Bătrânei Doamne este cam îndoielnică, astfel că pe plan ofensiv a fost aproape de zero.

    S-a greșit sistemul folosit, s-a greșit echipa de start, jucătorii au greșit individual, iar arbitrul a greșit și el, astfel că la o asemenea înlănțuire de greșeli nu ne puteam aștepta decât la un rezultat negativ. Dar au fost totuși niște momente psihologice care puteau răsturna situația. CFR putea avea un avantaj liniștitor la pauză, de trei sau patru goluri, dar spre norocul arădenilor a avut doar de un gol.

    După pauză, UTA a egalat la prima acțiune ofensivă, a ratat la cea de-a doua după care a cedat hățurile jocului și a greșit din nou grav la o fază fixă, un gol care nu este permis la un asemenea nivel chiar dacă Liga 1 este un campionat modest al Europei. Apoi, în superioritate numerică, cu puțin mai multă atenție sau puțin mai multă valoare individuală, UTA ar fi putut pune mai multă presiune pe careul lui Sava, dar deși este în top 6 al salariilor din Liga 1, echipa arădeană nu are jucători care să poată face diferența, de aceea este și pe locul pe care este, unul direct retrogradabil.

    Iar dacă arbitrul Rusandu dicta o a doua eliminare, cea la Deac după faultul la Roger, sau dacă dicta penalty la faza în care Milosevic s-a ales cu acele răni adânci pe tibie după ce a fost călcat de Sava, UTA putea egala și avea timp chiar să câștige partida profitând de superioritatea numerică.

    Nu s-a întâmplat, iar factorii sunt mai mulți. Dar probabil cel mai important factor care lipsește echipei este acela al bucuriei de a presta această meserie la care fiecare dintre jucători au visat de mici. Ei nu arată că au o bucurie de a juca fotbal. Pe chipurile lor vedem doar crispare, frustrare și acea mină de neputință, uneori chiar de inferioritate. Iar senzația este că lor nu li se transmite să se bucure de fotbal ci doar să lupte până la sânge. Ei luptă până la sânge, a arătat-o Milosevic, dar aceasta nu ajută la nimic, În fotbal mai trebuie să apară și un dribling, și o pasă de efect și o execuție care să scuture plasa adversă, iar UTA nu a mai arătat de mult că știe din astea. Și nici nu prea vedem cine ar putea să facă acest lucru într-o echipă de „”certați cu mingea”…

    NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

    Danylo Kucher – 6 – Debutul ucraineanului în poarta echipei arădene nu a fost unul tocmai de bun augur prin prisma rezultatului, dar Kucher a arătat calități care în timp îl pot impune printre portarii buni ai Ligii 1. Se poate discuta pe marginea faptului că ar fi putut ieși la faza golului marcat de Yuri. În rest, Danylo a avut câteva intervenții foarte bune, amintind aici mai ales la cea în care a respins cu umărul șutul lui Camora.

    Andrei Chindriș – 5 – Apatic și dezorientat, așa a fost Chindriș la meciul de ieri. Și-a folosit mai mult forța decât mintea, a întârziat la multe dueluri, a pierdut mingi în poziții riscante și a făcut un fault inexplicabil în prelungirile partidei, ceea ce a dus și la scurgerea ultimului minut al jocului cât și la suspendarea sa pentru partida cu FCSB.

    Alexandru Benga – 5 – Este al doilea meci consecutiv în care greșeala căpitanului Bătrânei Doamne se vede pe tabela de marcaj. A fost depășit de centrarea lui Deac de la faza golului marcat de Yuri și în ciuda atitudinii sale și a altor câteva intervenții cum a fost cea la Peteleu, nota nu poate fi mai mare de 5.

    Erion Hoxhallari – 4 – Albanezul parcă și-a pierdut reperele deși a fost folosit pe poziția care îi convine, cea de fundaș central, chiar dacă într-un sistem cu trei fundași. A fost depășit mult prea ușor de Deac la faza primului gol și parcă era speriat la fiecare minge pe care a jucat-o.

    Philip Otele – 5 – În afara acelei pase pentru șutul lui Anton, la faza care a urmat după golul egalizator, Otele nu s-a remarcat decât prin câteva driblinguri fără efect,

    Marko Vukcevic – 5 – Efort mult și o accidentare destul de serioasă, cam atât am văzut ieri la Vukcevic. Mai putem nota și acea acțiune din minutul 12 care s-a încheiat cu șutul defectuos din careu al lui Milosevic.

    Roger Junio – 5 – Introdus în banda stângă într-un moment în care UTA a avut superioritate numerică, Roger a livrat o singură centrare periculoasă în careul lui Sava, la faza în care mingea a fost respinsă acrobatic de Yuri din fața lui Milosevic.

    Paul Anton – 5 – Depășit total în prima parte a meciului, Anton a fost mai activ în repriza secundă dar s-a complăcut într-un joc static. Putea scoate mai mult din pasa primită de la Otele când a tras de la 18 metri mult pe lângă poartă.

    Juan Bautista Cascini – 4 – Argentinianul este total ieșit din formă. Nimic din jucătorul din tur care era fie marcator, fie pasator, nu am mai văzut în acest început de an 2023. Mijlocul Bătrânei Doamne a fost inexistent în prima repriză, iar în cea de-a doua, atât cât a jucat, nu s-a remarcat decât prin faptul că a alunecat în careul advers la faza care a dus la golul marcat de Rareș Pop.

    Virgiliu Postolachi – 5 – A intrat în locul lui Cascini și s-a zbătut ca un leu în cușcă. A avut două bune oportunități, dar la prima a arătat că își folosește piciorul stâng doar la mers, iar la a doua a trimis mingea cu capul pe lângă poartă.

    Aly Abeid – 6 – Mauritanul nu s-a simțit deloc confortabil în poziția de mijlocaș de bandă. Pe faza defensivă s-a descurcat bine și a participat activ la faza golului marcat de Pop, el fiind cel care a șutat din voleu înainte ca mingea să-l lovească pe Cvek și să ajungă la Rareș. A încheiat meciul ca fundaș dreapta și chiar și din acea poziție a fost jucătorul care a dus de cele mai multe ori mingea spre careul celor de la CFR.

    Rareș Pop – 6 – Nu a fost în cea mai bună zi a sa, dar s-a descurcat bine pe ambele faze, mai ales dacă ținem cont că acest copil de 17 ani s-a luptat direct cu jucători cu un cu totul alt statut cum ar fi Camora, Krasniqi sau chiar Deac când venea în zona sa. A arătat multă luciditate la faza golului egalizator, a doua sa reușită în Liga 1.

    Stefan Milosevic – 5 – S-a zbătut mult dar nu a realizat nimic, asta și cu ajutorul arbitrului Rusandu care a închis ochii și atunci când a fost împiedicat de Yuri în careul advers, dar mai ales când a fost călcat de portarul Sava la faza din minutul 86, fază în urma căreia s-a ales cu răni destul de adânci pe tibie și acum este sub semnul întrebării prezența sa la meciul cu FCSB.

    Willie Barbosa – 4 – În afara unor driblinguri și a unor pase înapoi undeva în zona mediană, Barbosa nu a făcut față deloc jocului contra puternicilor adversari de la echipa campioană, fiind înlocuit la pauză. Nu l-a avantajat deloc nici sistemul ales de Gyuszi Balint, Willie fiind mereu izolat între doi sau chiar trei adversari mult mai puternici din punct de vedere fizic.

    Desley Ubbink – 6 – Intrarea olandezului s-a văzut imediat. A fost jucătorul care a încercat mereu să împingă jocul spre careul lui Sava, a jucat mult între linii deși de multe ori mingea era blocată de adversari, a șutat o dată periculos la poartă și a oferit o foarte bună pasă lui Milosevic la acea fază din minutul 86 la care atacantul din Muntenegru a fost călcat pe tibie de portarul celor de la CFR.

    Antrenor Gyuszi Balint – 5 – Nota de trecere este pentru felul cum a ieșit echipa de la vestiare. Altfel, Balint a greșit din nou atât echipa de start cât și faptul că a schimbat sistemul chiar pe terenul echipei campioane, o echipă de forță pe care practic a invitat-o la atac, iar aceasta a venit și putea avea un avantaj mult mai mare după prima repriză, o primă repriză în care UTA practic nu a existat. Din punctul nostru de vedere, trebuia ca cel puțin o schimbare și revenirea la sistemul în care este obișnuită echipa să joace, să o facă imediat după golul lui Krasniqi, sau cel mai târziu după penalty-ul ratat de Deac, fiind foarte clar faptul că UTA nu reușea să iasă din zona de 30 de metri proprie în primele 45 de minute.

    Patrick Pașcalău a evoluat prea puțin pentru a putea fi evaluat. A fost debutul său în Liga 1.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 9 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.