duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Notele Bătrânei Doamne! CFR Cluj – UTA 0-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 9 februarie 2022, 5:43 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  O remiză încheiată în sărbătoare de fanii echipei UTA, senzaționalii fani arădeni care într-o zi lucrătoare s-au deplasat cu sutele la Cluj Napoca pentru a încuraja Bătrâna Doamnă. Numărul mare de arădeni din tribunele arenei din Gruia l-a mirat și pe antrenorul echipei CFR, Dan Petrescu, care a și declarat că „nu credeam să vină atâția într-o zi din cursul săptămânii”.

  Astfel, ca de multe ori în meciurile din acest campionat, începem cu nota pentru suporterii arădeni, care nu poate fi decât 10 cu plus. Meciul nu a fost ușor nici pentru echipă, dar nici pentru cei aflați în fața televizoarelor, mai ales că maniera de arbitraj a lui Sorin Costreie a fost una care îi făcea să tremure de fiecare dată, mai ales atunci când mingea era în careul lui Iacob și apărea teama că… „o pune pe var”. Nu s-a întâmplat pentru că fundașii grupării arădene au jucat perfect, sau aproape perfect, iar ce nu au reușit ei să blocheze, a făcut-o Iacob, „uns” din nou căpitan, care a avut o evoluție de care avea nevoie și a fost declarat „jucătorul meciului”.

  A fost un joc la cote mari și, normal, urmează note mai mari ca de obicei având în vedere atât evoluția, dar și nivelul adversarei de ieri seară, nimeni alta decât campioana României. Un joc în care poarta a fost securizată, apărarea a funcționat excelent, la mijloc Batha și-a dominat adversarii și a reușit o grămadă de recuperări, Miculescu a avut momente în care s-a distrat cu Florin Ștefan, iar ceilalți jucători au încercat să facă ceea ce le-a cerut antrenorul Ionuț Badea pe teren.

  Da, în urma acelei duble ratări a lui Dangubic și Leukzemis, dar și a ratărilor lui Miculescu sau Batha din a doua parte a meciului, unii regretă că UTA nu s-a întors la Arad cu toate punctele, dar rezultatul de egalitate este unul echitabil având în vedere că CFR a trimis de două ori mingea în bară și a ratat o ocazie uriașă prin Deac după un șut respins în față de Iacob.

  Acum, UTA își canalizează toate energiile pentru disputa cu Dinamo, una aparent dezechilibrată dar la fel a fost și în tur. Spre deosebire de partida cu CFR, în care UTA practic nu avea prea multe de pierdut, acum trebuie să trateze meciul cu Dinamo ca pe unul cu o echipă mare pentru că un eventual eșec, sau chiar semieșec, ar șterge cu buretele evoluțiile din partidele cu Sepsi și CFR.

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 8,5 – Căpitanul Bătrânei Doamne avea nevoie de o astfel de evoluție după ce în ultima vreme a fost contestat de unii dintre suporterii arădeni, mai ales după evoluția din meciul cu Rapid. Aseară, Iacob a fost de neînvins, având parade foarte bune la șuturile lui Neguț, Florin Ștefan sau Păun. Portarul Bătrânei Doamne a fost foarte inspirat la mingile centrate în careul echipei arădene, acesta reușind să prindă fiecare minge care survola spațiul aerian.

  Marko Vukcevic – 8 – Unul dintre secretele unui rezultat bun în Gruia îl constituie evoluția fundașilor laterali. CFR este o echipă care își bazează jocul pe construcția de benzi, acolo unde este foarte puternică indiferent de numele celui care evoluează acolo, fie că e Deac, Petrila, Sacko, Omrani sau ceilalți jucători din lotul pregătit de Dan Petrescu. Vukcevic a făcut o partidă foarte bună din punct de vedere defensiv și putea fi coautor la un gol al echipei arădene, dar mingea reluată cu capul de Dangubic din centrarea muntenegreanului a fost respinsă de Hindrich.

  Erico Da Silva – 8 – Brazilianul a fost imperial, fără greșeală. Nu a pierdut niciun duel aerian cu Debeljuh, iar vorbele sale de dinainte de plecarea de la Arad s-au adeverit. „Știu că mă voi duela cu Debeljuh și îmi place asta, că e mare. Eu am probleme cu cei mici și rapizi”, spunea Erico. Excelent și pe jocul de deposedare, Erico a câștigat multe mingi intuind unde urmau să joace mijlocașii celor de la CFR.

  Alexandru Benga – 8 – Al doilea meci consecutiv în care Benga a avut o evoluție excelentă, după meciul mai puțin reușit cu Rapid. A fost o singură fază la care a fost depășit, cea încheiată cu șutul în bară a lui Neguț, dar la acea fază s-a accidentat în urma unui contact în care a fost lovit din spate de Omrani fără ca centralul Costreie să dicteze fault în atac.

  Evgheny Shlyakov – 7 – Evoluție defensivă foarte bună a rusului care a reușit să închidă jocul în banda sa. Nu i se pot reproșa prea multe la cele două ocazii ale lui Neguț și a reușit să blocheze foarte bine jocul lui Deac. Deși a făcut o risipă mare de efort, Shlyakov a rămas puțin dator la acuratețea paselor din jumătatea adversă, dar și la calitatea centrărilor în careul clujenilor.

  Damian Isac – 6 – Titularizat după aproape jumătate de an, tânărul jucător al echipei arădene a resimțit puțin miza partidei și a fost uneori cu o viteză sub joc. A recuperat unele mingi importante în treimea proprie, dar a și pierdut mingi în zone periculoase. Este un meci din care are multe de învățat și are toate șansele să arate un joc mult mai bun în acest weekend contra lui Dinamo.

  Modestas Vorobjovas – 6 – Intrat în locul lui Isac, lituanianul s-a remarcat prin jocul de recuperare, dar a suferit mult în ceea ce privește jocul colectiv. A întârziat multe din posibilele atacuri ale arădenilor și a jucat de cele mai multe ori cu pase scurte din teama de a nu greși.

  Idriz Batha – 8 – Trei jocuri consecutive foarte bune făcute de albanez. Excelent în duelurile unu la unu, Batha a luat multe mingi pe cont propriu plecând de multe ori cu fentă din corp dintre doi adversari. Putea da lovitura la acea „indirectă” din careul clujenilor, dar șutul său a fost respins de pe linia porții de Florin Ștefan.

  Roger Junior – 6,5 – După o evoluție excepțională cu Sepsi, Roger voia să se remarce pe terenul viitoarei sale echipe. Folosit mai mult în zona centrală, Roger a căutat foarte mult mingea, a inițiat multe acțiuni de atac, a fost coautor la faza din care Miculescu putea înscrie în repriza a doua, dar a greșit foarte mult la jocul de construcție și de multe ori la alegerile făcute, alegeri care au oprit multe din acțiunile ofensive ale Bătrânei Doamne.

  David Miculescu – 8 – I-a lipsit doar golul… David s-a distrat mai ales în prima parte a meciului cu internaționalul Florin Ștefan. A arătat personalitate de jucător cu mare experiență și a fost foarte greu oprit de fundașii gazdelor. faza la care au ratat Dangubic și Leukzemis a plecat chiar de la „Micu”, care a făcut o cursă de 50 de metri cu mingea la picior, timp în care a trecut de trei adversari. Putea marca în repriza secundă dar șutul său a ocolit de puțin bara a doua a porții lui Hindrich.

  Karolis Laukzemis – 6 – Atacantul lituanian încă nu se regăsește în jocul colectiv al echipei sale. De multe ori în contratimp, Karolis a fost depășit la aproape fiecare duel direct de Burcă sau Graovac. S-a remarcat doar la faza în care Hindrich a blocat in extremis șutul său din careul mic după ce inițial a parat și lovitura de cap a lui Dangubic.

  Philip Otele – 7 – Fără prea multe realizări, nigerianul a intrat foarte bine în meci și a ținut excelent de minge în jumătatea adversă într-un moment în care clujenii încercau cu disperare să împingă jocul spre careul lui Iacob. Cu o tehnică foarte bună și cu mult tupeu în a lua acțiunile pe cont propriu, Otele crește de la meci la meci și nu credem că este departe ziua în care va deveni un jucător de bază în angrenajul grupării arădene.

  Filip Dangubic – 7 – Ca și în cazul lui Otele, Dangubic a avut puține reușite și s-a remarcat din nou cu o ratare uriașă, atunci când lovitura sa de cap a fost parată de Hindrich. În economia meciului, însă, la fel ca și la jocul cu Chindia, evoluția lui „Dangu” a fost esențială pentru echipă, risipa sa de efort și recuperările chiar și în propria jumătate fiind de mare importanță.

  Rolandas Baravykas – 6 – A fost trimis în teren de Ionuț Badea pentru a închide și mai mult jocul între linii al clujenilor, iar momentul în care a intrat a fost bine ales pentru că CFR deja împingea tot mai mult jocul spre careul lui Iacob.

  Ionuț Badea – 8,5 – O nouă partidă foarte bine gândită de noul antrenor al echipei UTA. Așa cum a promis, s-a dus la Cluj pentru a pune probleme campioanei și a reușit acest lucru, UTA fiind mult lăudată chiar de antrenorul Dan Petrescu care a spus că „este echipa care a jucat cel mai bine în acest sezon în Gruia, peste FCSB sau Botoșani”. A avut curaj în a aborda jocul contra campioanei cu doi jucători Under 21, Miculescu și Isac, a folosit din nou acel sistem de 4-1-4-1 în plan defensiv, transformat rapid într-un 4-3-3 pe joc ofensiv și s-a dovedit foarte inspirat și la schimbări. Așa cum a spus, în momentul în care a realizat că nu poate câștiga a securizat foarte bine remiza prin introducerea în teren a lui Baravykas și Medjimorec.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.