duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Noi reguli privind circulaţia trotinetelor electrice pe drumurile publice

  de Special Arad | 5 octombrie 2021, 11:12 AM | Naţional

  0

  (foto: Daniel White)

  Guvernul a aprobat în şedinţa de luni o hotărâre prin care reglementează circulaţia trotinetelor electrice pe drumurile publice. Conducătorii de trotinete electrice nu au voie să circule pe trotuar şi sunt obligaţi să meargă pe pista de bicicletă, dacă există. De asemenea, vor fi introduse plăcuţe cu numere de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde pentru maşinile care utilizează combustibili alternativi, notează Adevărul.ro.

  „A fost adoptată Hotărârea de Guvern pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006. Reamintim faptul că prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 13/2020 a fost modificată şi completată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în sensul reglementării regimului juridic aplicabil circulaţiei trotinetelor electrice pe drumurile publice. Prin hotărârea adoptată luni, „se reglementează în concret normele de conduită pentru conducătorii de trotinete electrice, similar conducătorilor de biciclete, precum şi a condiţiilor tehnice pentru trotinetele electrice similar celor prevăzute pentru biciclete”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.