luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Noi piste de biciclete, la Vladimirescu și Fântânele

  de Special Arad | 15 martie 2022, 7:14 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. La solicitarea primăriilor Vladimirescu și Fântânele, consilierii județeni au aprobat documentația cadastrală de dezlipire a unor terenuri aflate în proprietatea publică a județului Arad, în vederea trecerii în proprietatea publică a celor două administrații locale. Fiecare dintre cele două intenționează să realizeze piste de biciclete. În cazul comunei Vladimirescu, suprafața aflată în discuție este de 20.695 mp, în timp ce Fântânele solicită 442 de metri.

  „Cred că administrațiile locale au o misiune mai facilă în a atrage fonduri pentru asemenea proiecte, ca pistele de biciclete. Am fost întotdeauna adeptul colaborării strânse cu administrațiile locale iar Consiliul Județean a fost și este partenerul primarilor, ori de câte ori este cazul. Prin cedarea acestor terenuri dorim să contribuim la dezvoltarea celor două comune, dar și să impulsionăm ideea construirii de piste de biciclete”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

  Mihai Mag, primarul comunei Vladimirescu, își dorește să acceseze fonduri prin Programul Național pentru Redresare și Reziliență. „În fapt, este vorba despre realizarea unei piste de biciclete în localitatea Horia, sat aparținător comunei Vladimirescu. Aceasta este prima parte a proiectului prin care să legăm Horia de centrul de comună cu o pistă de biciclete”, a precizat Mihai Mag.

  La Fântânele, pista de biciclete va face legătura între zona industrială a localității și principalele repere administrative ale comunei: școala veche, Primăria și școala nouă, când aceasta din urmă va fi finalizată. „Consiliul Județean are deja un proiect prin care se realizează inclusiv un trotuar spre cele două fabrici, iar pista de biciclete va fi realizată până la acest trotuar. Avem nevoie de acest teren pentru a putea depune un proiect pe fonduri europene, prin PNRR”, a declarat, la rândul său, Nicolae Dolha, primarul comunei Fântânele.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.