Noaptea minții! Distrugătorul de buletine, una bucată – 35.000 lei. Da, s-a votat bugetul Aradului pe 2018

  de Raluca Medeleanu | 29 ianuarie 2018, 1:32 PM | Administraţie | Topic special

  1

  Cât costă o mașinărie care face bucățele buletinele care nu mai sunt valabile? Repetă după noi: „Trei zeci și cinci de mii de lei noi!”. Cât?! „Trei sute cincizeci de milioane de lei vechi”. Adică? „Șapte mii cinci sute douăzeci de euro!”. Ce face el? Taie în bucățele mărunte cărțile de identitate de care nu mai au nevoie arădenii.

  Stai liniștit, doamna de la Primărie zice că-i ok prețul, că a verificat și atâta costă, așa că și consilierii locali au zis că e ok și au votat amendamentul care prevede cumpărarea acestei minunății de mașinărie din banii tăi, adică din bugetul local pe 2018. Cu toate că unii dintre consilieri au opinat că ar fi poate mai eficient și mai „leznă” pe banii ăștia să angajăm doi-trei oameni care să taie cu foarfeca de grădinărit buletinele.

  Mda. Am zis să începem articolul cu partea mai interesantă… Mai vrei să afli și despre Bugetul General de Venituri a orașului pe anul ăsta? Așa cum era de așteptat, a stârnit mare scandal mare în ședința Consiliului Local Municipal de azi, 29 ianuarie, iar cei prezenți în sală au asistat, ca de obicei, la un „meci de tenis” de înaltă calitate cu pase de la PNL la PSD și invers. Că ăia și ăilalți sunt de vină că orașul nostru e cum e. Dar proiectele cu bugetul și excedentul bugetar au trecut ambele de votul consilierilor, așa că și asta e ok. Orașul o să supraviețuiască încă un an, cu sau fără cei 16 milioane de euro pe care i-a furat Guvernul.

  Bugetul General de Venituri pe 2018 se ridică la suma totală de 623,5 milioane lei, adică 133,9 milioane euro, din acesta o pondere de 20% revenindu-i culturii, recreerii și religiei, 17% transportului, 11%  locuințelor și serviciilor de dezvoltare publică, 9% autorităților publice, 9% combustibililor și energiei, 8% învățământului, 7% asistenței sociale, 7% protecției mediului, 6% altor servicii publice generale, 3% sănătății, 2% ordinii publice și siguranței naționale și 1% dobânzilor.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.