Noaptea în care Biblioteca se bucură de insomnie
Rar vezi atâția oameni mișunând pe holurile Bibliotecii arădene și atâtea activități pe metru pătrat, în special seara. De fapt, cam o dată pe an. „Noaptea Bibliotecii Arădene” a avut loc vineri, pe 3 octombrie, începând cu primele ore ale serii și întinzându-se în toiul nopții.
Programul, ca de obicei, a fost dedicat tuturor categoriilor de vârstă, atât celor mici, cât și celor mari, oferind expoziții, filme, ateliere de origami și de muzică electronică experimentală, teatru cu trupa Colegiului „Dimitrie Ţichindeal” ACT4FUN – coordonați de actorul Ştefan Statnic, povești pentru copii cu Mihaela, dar și pentru adulți, cu participarea scriitorilor Horia Ungureanu, Petre Don, a elevelor Nicoleta Filipaş (Colegiul „Moise Nicoară”) și Georgiana Bighescu (Colegiul „Dimitrie Ţichindeal”) şi a doi jurnaliști, colegii noștri de la Special Arad și Arad Culture: Raluca Medeleanu și Mihai Todoca. Gazda lecturilor publice sub denumirea „Literatură la lumânare” a fost poeta Lucia Bibarț, care a citit, de asemenea, câteva poezii din ultimul ei volum.
Holul bibliotecii s-a transformat, de asemenea, într-un spațiu de expoziție, oferind cărți [„Şcoli arădene în documentele vremii”, „Poezia formelor”, „Dascăli de excepţie în istoria Aradului” „Cărţi de la Corina”, „Ultimul romantic: Anton Bruckner (1824 -1896)” ], bijuterii handmade („Pentru tine, femeie!”- expoziţie cu vânzare – autor: Rely Terniceri) și roll-up-uri informative privind istoria Annei Frank.
În sala de lectură, doamna bibliotecară Mărioara Cornea aștepta arădenii cu o interesantă expoziţie temporară de carte din arhiva vechii şi ilustrei edituri românești „Socec”, găsindu-se aici și „Etymologicum Magnum Romaniae – Dicționarul Limbei Istorice și Poporane a Românilor” de B. Petriceicu-Hașdeu, ori un exemplar din ediția specială a celebrei „O Noapte Furtunoasă” a lui Caragiale, cu litografiile deosebit de valoroase ale lui Jiquidi, respectiv cărţile din biblioteca profesorilor Liceului „Moise Nicoară”.
Seria „Personalităţi arădene” l-a avut ca invitat special pe „eternul” Cristian Moisescu, fost primar al Aradului, iar în Sala „Artă şi Multimedia”, oricine putea să vizioneze gratuit filme documentare şi artistice, printre oferte figurând filmulețele de foarte scurt metraj prezentate la Trés courts și „Anne Frank – o istorie pentru prezent”.
Comentariile portalului
DE-MI-SI-A!!!
Cladirea de pe str. Eminescu nu are aviz ISU!!! Sunt curios daca un control de la DSP nu ar gasi si alte probleme!
Cat de multa minciuna! Părinților li s -a comunicat prin intermediul învățătorilor despre relocare în imobil menționat. LNI ar fi trebuit sa fie școală europeana conform (...)