Noaptea Bibliotecii Arădene – ediția a IV-a

  de [email protected] | 2 octombrie 2014, 11:41 AM | Cultură | Știri Arad

  0

  O nouă ediție a evenimentului „Noaptea Bibliotecii Arădene” va avea loc vineri, pe 3 octombrie, începând de la primele ore ale serii și întinzându-se în toiul nopții. Programul este dedicat tuturor categoriilor de vârstă, atât celor mici cât și celor mari, oferind expoziții, filme, ateliere de origami și de muzică electronică ambientală, teatru cu trupa Colegiului „Dimitrie Ţichindeal” ACT4FUN – coordonați de actorul Ştefan Statnic, povești pentru copii cu Mihaela, dar și pentru adulți, cu participarea scriitorilor Horia Ungureanu, Petre Don şi a trei jurnaliști, colegii noștri de la Special Arad și Arad Culture: Lucian Valeriu, Raluca Medeleanu și Mihai Todoca.

  Pe tot parcursul manifestării, înscrierea la bibliotecă, pentru copii şi adulţi, va fi gratuită.

  PROGRAM:

  Secţia Împrumut Carte Copii

  19.00 – 20.00 – Poveşti cu Mihaela

  Secţia Împrumut Carte Adulţi

  18.00-22.00 – expoziţii temporare de carte

  Ultimele apariţii editoriale:

  – Romanul de dragoste

  – Colecţia „Polirom”

  – Colecţia „Chic” şi „Cocteil”

  Sala de cursuri

  19.00- 22.00 – Atelier de muzică electronică ambientală

  Sala de Lectură

  18.00 -24.00- expoziţii temporare de carte

  Vechi şi ilustre edituri româneşti: Editura „Socec”

  Cărţi din biblioteca profesorilor Liceului „Moise Nicoară”

  21.00- 23.00 – atelier Origami

  Sala Concordia

  18.00 – 18.30 – „O zi ciudată” – spectacol al trupei de teatru a Colegiului „Dimitrie Ţichindeal” ACT4FUN – Regia: Ştefan Statnic

  18.30- 22.00 – vizitarea expoziţiei de ilustraţie de carte Copacul, Bata 2014 – Secţia de artă a Complexului Muzeal Arad

  19.00 – 20.30 – Personalităţi arădene – invitat profesorul Cristian Moisescu

  20.30 – 22.00 – Literatură la lumânare – cu participarea scriitorilor Horia Ungureanu, Petre Don şi a jurnalistului Lucian Valeriu

  Vor mai citi: Raluca Medeleanu, Mihai Todoca, Nicoleta Filipaş (Colegiul Moise Nicoară), Georgiana Bighescu (Colegiul Dimitrie Ţichindeal)

  22.00 – 23.00 – Trés courts – proiecţie de filme româneşti şi străine de foarte scurt metraj

  Sala Artă şi Multimedia

  19.00 – 22.00 – Vizionări de filme documentare şi artistice la solicitarea publicului

  Secţia Patrimoniu – ( hol parter) –

  18.00 – 22.00 – expoziţie temporară de carte rară

  Cartea de botanică în ediţii vechi (sec. XVI – XV)

  Pe holul bibliotecii vă aşteaptă următoarele expoziţii: „Şcoli arădene în documentele vremii”, ”Poezia formelor”, „Anne Frank – o istorie pentru prezent”, „Dascăli de excepţie în istoria Aradului” „Cărţi de la Corina”, „Pentru tine, femeie!”- expoziţie (cu vânzare) de handmade-uri – autor Rely Terniceri, „Ultimul romantic: Anton Bruckner (1824 -1896)”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.