„Nimic nu e nou sub soare”: O excursie empatică prin presa altor vremuri – astăzi despre străzile Aradului, „o rușine care dăinuie”… de 80 de ani încoace. (II)

  de Raluca Medeleanu | 3 septembrie 2014, 3:19 PM | Altădată | Recomandările editorilor

  0

  ALTĂDATĂ este o rubrică dedicată istoriei presei locale – un omagiu adus acesteia. Redactorii Special Arad și-au propus să recupereze, în complicitate cu cititorii săi, din presa deceniilor de dinainte de război, bijuteriile mediatice cotidiene de ALTĂDATĂ.


   

  Răsfoind paginile numărului apărut în ianuarie 1934 al ziarului Ecoul, ne-a captat atenția un articol publicat pe pagina a doua, intitulat „Cum poartă de grijă străzilor primăria Aradului – O rușine care dăinuie prea mult”.

  Articolul este interesant de citit, mai ales pentru că, în ultima vreme, ziarele online arădene au fost împânzite cu articole ce dezbăteau, după 80 de ani, aceleași probleme: inundații, noroi, mocirlă, vegetație luxuriantă neatinsă  de nimeni o vară întreagă…

  Încă o dovadă că ciclicitatea timpului nu este doar un mit. Sau încă o dovadă că ignoranța dăinuie înspre eterninate, amin?

  1Ecoul1934a

  inund (16)

  vlcsnap-2014-07-09-03h57m23s27

  inund (5)

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.