NIMIC NU E IMPOSIBIL! Unul e orb, altul nu are mâni, dar au plantat împreună 10.000 de arbori!

  de Special Arad | 16 martie 2015, 3:19 PM | Internaţional

  0

  Doi chinezi au dat o lecție de viață majorității contemporanilor lor, arătând că defectele fizice nu stau în calea dorințelor.

  Jia Haixa, un bărbat în vârstă de 53 de ani, s-a născut cu cataractă congenitală, care i-a afectat grav ochiul stâng. Din nefericire, un accident de muncă petrecut în anul 2000 i-a luat vederea şi la ochiul drept, notează Daily Mail, citat de Gândul.

  Prietenul său, Jia Wenqi, care are aceeaşi vârstă, şi-a pierdut braţele la vârsta de trei ani, în urma unui accident. În 2001, văzând că nimeni nu îi mai angajează din cauza dizabilităţilor, cei doi prieteni au închiriat un teren de la guvernul local, dorind să planteze acolo copaci.

  Cei doi chinezi muncitori speră să obţină şi un venit modest de la guvern şi, totodată, să-şi protejeze satul de inundaţii. În fiecare dimineaţă, bărbaţii pleacă la muncă, având asupra lor doar câteva merinde şi unelte. Înainte de a începe munca, Wenqi îşi cară colegul în spate, pentru a trece un râu.

  Până acum, cei doi ecologişti de ocazie au plantat 10.000 de copaci în zonă şi nu se vor opri din muncă, scrie Daily Mail, citat de Gândul.

  FOTO: Daily Mail

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.