duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  A murit celebrul revoluționar arădean Nicu Ieran. Avea 67 de ani

  de Alin Olteanu | 8 ianuarie 2024, 11:40 AM | Știri Arad | Topic special

  2

  Nicu Ieran, în verde...

  Revoluționarul Nicu Ieran a încetat din viață ieri, la Timișora, în spital. Până la urmă, o boală cruntă, l-a răpus. Nicu Ieran avea 67 de ani și era unul dintre cei mai cunoscuți cetățeni din Arad, cel puțin până în urmă cu vreo cinci ani.

  Iată ce spunea colegul meu, Lajos Notaroș, în 24 mai 2018, despre Nicu Ieran:

  „Nu se putea să lipsească tocmai el.
  Chiar dacă cei de azi, tinerii care au organizat marți manifestația „inaugurării” stadionului UTA, habar n-au cine este, Nicu Ieran și-a regăsit și de această dată rolul de simbol al arădeanului implicat, ținând în genunchi panglica tricoloră care a fost tăiată cu această ocazie.

  Pentru ei și pentru ceilalți care n-au avut curiozitatea și interesul să iasă marți seara în fața stadionului în construcție, mă simt obligat să-l prezint nițel pe Nicu, în fond, în cele aproape trei decenii de libertate, Nicu Ieran a fost prezent în toate marile acțiuni de protest arădean, iar dacă nu se găsea ceva pe moment, organiza el în nume personal câte unul.

  Este revoluționar cu acte în regulă (și cu avantajele ce decurg de aici!), a apărut din anonimatul provincial atunci, în Decembrie 1989, mai șui așa, dar cu atât mai vocal si cu atât mai hotărât să taxeze derapajele politice de oriunde ar fi venit ele.

  Continuarea articolului o puteți citi aici: Nicu Ieran, simbolul spiritului civic arădean

  Iar pentru cei care doresc mai multe și, în ciuda contextului, să rămână cu imaginea veche a lui Nicu Ieran, puteți citi în continuare:

  Cum schimbă viața rolurile… Revoluționarul Ieran și-a dus colonelul, Ioan Ulică, cu ARO-ul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. În 1990 eu împreună cu Nicu Ieran am legat bannerul cu Zona liberă de comunism ,între stâlpii de pe platoul primăriei. Atunci l-am cunoscut prima dată. A fost celebru faptul când s-a legat de sine în gara,atunci cind o dispoziție a interzis oprirea unor trenuri rapide în Arad.Am fost cu el și cu alți arădeni la ultima manifestație câte nu a fost dirijată politic,marșul aniversar a cinci ani de la Revolta de la Brașov. Ulterior și-a dat seama că jocurile sint făcute și s-a retras.Ultima dată l-am văzut anul trecut prin vară era de nerecunoscut.Sa ai parte de liniște și Odihnă acolo unde ajungi!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.