Compania Meta (Facebook) va concedia peste 11 mii de persoane, circa 13% din totalul angajaților

  de - | 9 noiembrie 2022, 10:27 PM | Internaţional | IT

  0

  „Astăzi vă împărtășesc unele dintre cele mai dificile schimbări pe care le-am făcut în istoria Meta. Am decis să reduc dimensiunea echipei noastre cu aproximativ 13% și să las peste 11.000 dintre angajații noștri talentați să plece. Luăm, de asemenea, o serie de pași suplimentari pentru a deveni o companie mai suplă și mai eficientă, reducând cheltuielile discreționare“, a declarat fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, scrie Biziday, citând BBC și The Washington Post.

  „Este un moment trist, dar nu avem cum să îl ocolim. În esență, luăm aceste decizii din două motive: estimările noastre privind veniturile sunt acum mai mici decât ne așteptam la începutul anului, și, în același timp, vrem să ne asigurăm că operăm eficient atât familia de aplicații cât și Reality Labs – secția companiei care produce hardware și software pentru realitatea virtuală“, a mai adăugat acesta.

  Anunțul Meta vine la doar câteva zile de la un mesaj similar din partea Twitter, companie cumpărată recent de miliardarul Elon Musk, care a concediat jumătate dintre cei aproape opt mii de angajați. Meta își majorase numărul angajaților în ultimul an cu 28%, la un total de 87.314 de muncitori.

  Totodată, compania deținută de Mark Zuckerberg a lucrat în ultimul timp la proiectul Metaverse, un mediu digital unde utilizatorii pot interacționa, iar o parte a angajărilor din ultimii ani au avut loc în vederea dezvoltării cât mai rapide a acestui proiect, considerat o prioritate. Mark Zuckerberg crede că Metaverse-ul va înlocui în viitor comunicarea față-în-față.

  Sursa: Biziday

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.